Axis certificeringsprogramma succesvol: meer dan 160 partners gecertificeerd

Rotterdam, 2015-mrt-05
This content is available in the following languages: Dutch; Flemish

Vakkennis essentieel voor succes

Cappelle aan den IJssel, 5 maart 2015 - In januari 2014 voerde Axis Communications als eerste in de sector een certificeringsprogramma in. Partners kunnen nu hun expertise op het gebied van IP-video ‘zwart op wit’ internationaal aantonen. Om de titel Axis Certified Professional te verkrijgen, is een degelijke vakkennis en expertise vereist. Partners moeten 5 themagebieden beheersen en bijkomend 70 multiplechoicevragen beantwoorden, willen ze slagen voor de test. Sinds de start van het programma, een jaar geleden, zijn in de Midden-Europese regio meer dan 160 partnerbedrijven gecertificeerd (status: midden januari 2015).

”Dit resultaat overtreft onze verwachtingen.” stelt Edwin Roobol, Regional Director Midden-Europa bij Axis Communications. Hij vervolgt: ”Ondanks het feit dat elke test veel voorbereiding vergt van de partner én dat onze sector steeds complexer wordt, waardoor vakkennis essentieel is, schrikt de benodigde investering in tijd en expertise onze partners duidelijk niet af. Dit toont aan dat zij onze certificering naar waarde schatten en deze als onderdeel voor een succesvolle bedrijfsvoering zien. Wie morgen succes wil boeken, moet vandaag in zijn medewerkers investeren.”

Concurrentievoordeel voor Axis Certified Professionals

Het certificeringsprogramma van Axis Communications biedt ondernemingen een belangrijk concurrentieel voordeel. Het gaat hier niet uitsluitend om het testen van de productportfolio kennis van Axis Communication. Integendeel, de vragen behandelen de volgende 5 thema's: systeemontwerp, netwerkvideotechnologieën, netwerk, installatie én Axis productkennis. Het doel van het programma is partners een betrouwbaar bewijs van hun vakkundigheid in handen te geven. Pas nadat deelnemers individueel getest zijn, ontvangen zij het Axis Certified Professional certificaat. Zo kan zijn of haar persoonlijke kennis op het gebied van IP-videotechnologie gevalideerd. De test zelf wordt uitgevoerd door een onafhankelijk instituut.
Kees-Jan Jekel, Commercieel Directeur videotronic infosystems: "Het certificering programma van Axis wordt door ons van harte ondersteund. Inmiddels zijn al onze engineers gecertificeerd en is de Axis certificering nu een standaard voorwaarde geworden voor eventuele nieuwe engineers. Gezien onze jarenlange samenwerking met Axis vinden wij dat een Axis certificering niet alleen een toegevoegde waarde biedt, maar ook dat we het aan onze stand verplicht zijn."

Een goede voorbereiding op de ongeveer 100 minuten durende test is noodzakelijk. De Axis Communication’s Academy biedt hiervoor een uitgebreid aanbod aan opleidingen. Verder zijn er speciale voorbereidingscursussen voor de certificeringstest, toegankelijk voor iedereen die al aan een basiscursus netwerkvideo van Axis deelnam. Geïnteresseerde deelnemers kunnen alle informatie over het certificeringsprogramma ook terugvinden op website van Axis.

Geïnteresseerde deelnemers kunnen alle informatie over het certificeringsprogramma ook terugvinden op website van Axis.Over Axis

Axis Communications biedt intelligente beveilingsoplossingen aan voor een slimmere en veiligere wereld. Als wereldwijde marktleider in netwerkvideo, zet Axis de toon in de sector door het lanceren van innovatieve en kwalitatief hoogstaande netwerkproducten -gebaseerd op een open platform -, via een globaal partnernetwerk. Axis ontwikkelt lange termijn relaties met haar partners en voorziet hen van de nodige kennis en kwalitatieve netwerkproducten in zowel bestaande als nieuwe markten.

Axis heeft wereldwijd meer dan 1.800 toegewijde werknemers met vestigingen in meer dan 40 landen en een samenwerking met ruim 70.000 partners in 179 landen. Axis is opgericht in 1984 in Zweden en staat genoteerd op de NASDAQ Stockholm onder de beurscode AXIS. Meer informatie over Axis op www.AXIS.com.