Axis introduceert robuuste camera's voor gebruik op voertuigen

Rotterdam, 2015-mrt-02
This content is available in the following languages: Dutch; Flemish

Capelle aan den IJssel, 02 maart 2015 - Axis Communications, marktleider op het gebied van netwerkvideo, introduceert de AXIS P3905-RE. Deze camera kan bevestigd worden aan de buitenkant van voertuigen zoals bussen, trams, vrachtwagens of voertuigen van hulpdiensten. De camera moet de veiligheid voor inzittenden en medeweggebruikers verhogen en vergemakkelijkt onderzoek bij ongelukken. De AXIS P3905-RE-camera kan bijvoorbeeld het zicht aan de achterkant van een voertuig weergeven en registreren. Boven een deur, naar beneden gericht, worden in- en uitstappende passagiers vastgelegd, maar ook tijdens ritten is de camera zeer geschikt om beelden te maken vanaf de voorzijde van voertuigen.

De AXIS P3905-RE voldoet aan de strenge IP6K9K-norm
Het apparaat is schokbestendig en werkt onder zware omstandigheden, zoals trillingen en temperatuurschommelingen. Ook extreem vochtige weersomstandigheden, of zelfs wasstraten, vormen voor deze camera geen probleem.

“De serie AXIS P39-R is speciaal ontworpen voor een breed scala aan voertuigen. De camera's leveren hoogwaardige HDTV-opnamen en bieden uitstekende opslagmogelijkheden voor de veeleisende klant. De camera geeft daarnaast een alarmsignaal af zodra iemand het apparaat probeert te saboteren, door bijvoorbeeld de lens af te dekken met tape of verfspray. De AXIS P3905-RE-netwerkcamera is een logische uitbreiding van de serie, met een robuuste behuizing die geschikt is voor buitengebruik en een betrouwbare en efficiënte montage mogelijk maakt”, zegt Edwin Roobol, Regional Director Middle Europe bij Axis Communications. “De camera ondersteunt bovendien het Corridor Format van Axis, waarmee verticaal beeld kan worden opgenomen wat goed past in achteruitkijkscenario’s rondom bus- of tramhalte’s.”

De AXIS P3905-RE heeft een lens van 6 mm met een horizontale kijkhoek van 55°, optimaal afgestemd op typische toezichtsituatie’s rondom voertuigen. Indien gewenst, kan voor een horizontale kijkhoek van 87° ook een lens van 3,6 mm worden geplaatst.

Beschikbaarheid en prijs
Alle AXIS P39-R modellen zijn leverbaar met een mannelijke RJ45-aansluiting of een robuuste M12-aansluiting. De camera's zijn voorzien van een pixelteller om de pixelresolutie te controleren. De nieuwe behuizing van de AXIS P3905-RE is tevens los verkrijgbaar als AXIS T96B05, geschikt voor de AXIS P3904-R en AXIS P3905-R modellen en is, net als alle genoemde cameramodellen, verkrijgbaar via het distributiekanaal van Axis.


Over Axis

Axis Communications biedt intelligente beveilingsoplossingen aan voor een slimmere en veiligere wereld. Als wereldwijde marktleider in netwerkvideo, zet Axis de toon in de sector door het lanceren van innovatieve en kwalitatief hoogstaande netwerkproducten -gebaseerd op een open platform -, via een globaal partnernetwerk. Axis ontwikkelt lange termijn relaties met haar partners en voorziet hen van de nodige kennis en kwalitatieve netwerkproducten in zowel bestaande als nieuwe markten.

Axis heeft wereldwijd meer dan 1.800 toegewijde werknemers met vestigingen in meer dan 40 landen en een samenwerking met ruim 70.000 partners in 179 landen. Axis is opgericht in 1984 in Zweden en staat genoteerd op de NASDAQ Stockholm onder de beurscode AXIS. Meer informatie over Axis op www.AXIS.com.