AXIS BREIDT MODULAIR CAMERASYSTEEM UIT MET FLEXIBELE VIER-IN-EEN VERWERKINGSEENHEID

Rotterdam, 2014-dec-04
This content is available in the following languages: Dutch; Flemish

Vrijwel onbegrensde toepassingsmogelijkheden, zelfs in de stratosfeer

Rotterdam, 4 december 2014 - Axis Communications, marktleider op het gebied van netwerkvideo, voegt de AXIS F44-verwerkingseenheid toe aan zijn flexibele en modulaire AXIS F-serie. De camera is met zijn robuuste, compacte ontwerp breed inzetbaar in bijvoorbeeld retail- en banktoepassingen, of voor installaties in de transportsector. De F-serie is gebaseerd op een modulair concept, waarbij het optische deel (de zg. sensoreenheid, bestaande uit lens, beeldsensor en voorgemonteerde kabel) is gescheiden van het verwerkings- en netwerkdeel van de camera; de zg. verwerkingseenheid. De F44 verwerkingseenheid, waarop tegelijkertijd vier sensoreenheden kunnen worden aangesloten, maakt discrete videobewaking in maximaal vier nabijgelegen zones mogelijk.

Maximale flexibiliteit
Aangezien de hoofdeenheden en de sensoreenheden met verschillende lenstypen en kabellengtes los verkrijgbaar zijn, kunnen klanten hun systeem naar eigen wensen en behoeften samenstellen. Bovendien kunnen eenheden eenvoudig worden gewisseld naargelang het type bewaking dat vereist is. Ook een discrete installatie behoort tot de mogelijkheden: de kleine sensoreenheden kunnen onopvallend in krappe ruimten worden geplaatst, terwijl de verwerkingseenheid tot 12 meter verderop kan worden geïnstalleerd en aangesloten.

Geschikt voor kleine ruimten
“De AXIS F44 is opnieuw een innovatief product van Axis”, aldus Edwin Roobol, Director Middle Europe bij Axis. “De AXIS F44 is een eenvoudige en voordelige oplossing om met slechts één verwerkingseenheid tot vier zones op één locatie te controleren. De kleine modulaire sensoreenheden zijn gemakkelijk te verplaatsen na de eerste installatie. Daardoor profiteren eindgebruikers van meer flexibiliteit. Het is de ideale oplossing voor kleine zones waar videobewaking aan de orde is, zoals in winkels, in en rondom geldautomaten en in bussen.”

Filmen vanuit de stratosfeer
De robuustheid en uitzonderlijke beeld- en opnamekwaliteit onder extreme omstandigheden van de F-serie verwerkings- en sensoreenheden, werd afgelopen herfst in Tsjechië aangetoond in het kader van het spel ‘Stratocaching’ (waarbij ballonnen op grote hoogte worden gecombineerd met geocaching). Bij deze gelegenheid werden een AXIS F44 verwerkingseenheid en twee aangesloten AXIS F1005-E sensoreenheden in een stratosferische ballon omhoog gestuurd. Tijdens de reis legde de AXIS F44 via de twee sensoreenheden tegelijk verschillende beelden vast. Het resultaat: opnamen in HD-kwaliteit van onder meer de tocht van de ballon, het uiteenspatten op een hoogte van ruim 29km, de verspreiding van de stratocaches met gps-zenders en de spannende val aan een parachute. (Bekijk het filmpje).

De AXIS F44 verwerkingseenheid voor compatibele sensoreenheden ondersteunt:
 • Gelijktijdig streamen van vier afzonderlijke beeldkanalen met hoge resolutie (1080p) bij 12,5/15 beelden per seconde of vier kanalen in HD-kwaliteit (720p) bij volledige beeldfrequentie (50/60Hz)

 • 4-in-1-weergave: één stream met afzonderlijke weergave van maximaal vier aangesloten sensoreenheden

 • Tweerichtingsaudio

 • Ingangs-/uitgangspoorten voor externe apparaten om het alarmbeheer te verbeteren

 • RS232-poort om externe gegevens in het beeld/de opname te integreren

 • Lokale opslag van opnamen dankzij twee slots voor standaard SD-kaarten

 • Power over Ethernet en aansluitmogelijkheid voor een externe 8-28V DC-voeding. Intelligente videomogelijkheden zoals videobewegingsdetectie, actief sabotagealarm en downloadbare toepassingen via het AXIS Camera Application Platform


Dit zijn de vier compatibele AXIS F-sensoreenheden (met keuze uit twee verschillende kabellengtes – 3m of 12m):

 • AXIS F1005-E voor binnen-, buiten- en mobiel gebruik (IP66-gecertificeerd) met standaardlens en een horizontaal gezichtsveld van 113°

 • AXIS F1015 voor binnengebruik met een varifocale lens voor een horizontaal gezichtsveld van 53° tot 108°

 • AXIS F1025 voor binnengebruik met een pinhole-lens en een horizontaal gezichtsveld van 92°

 • AXIS F1035-E voor binnen-, buiten- en mobiel gebruik (IP66-gecertificeerd) met een fish-eyelens voor een horizontaal gezichtsveld van 194°


Extra functies
De AXIS F44 is uitgerust met de videomanagementsoftware AXIS Camera Companion. Bovendien wordt deze camera ondersteund door AXIS Camera Station en via het Axis Application Development Partner-programma tevens door het ruimste aanbod van videomanagementsoftware in de industrie. Bovendien is de AXIS F44 compatibel met het AXIS Video Hosting System en met ONVIF, waardoor hij eenvoudig in te passen is in een camerasysteem.

Over Axis
Axis Communications biedt intelligente beveilingsoplossingen aan voor een slimmere en veiligere wereld. Als wereldwijde marktleider in netwerkvideo, zet Axis de toon in de sector door het lanceren van innovatieve en kwalitatief hoogstaande netwerkproducten -gebaseerd op een open platform -, via een globaal partnernetwerk. Axis ontwikkelt lange termijn relaties met haar partners en voorziet hen van de nodige kennis en kwalitatieve netwerkproducten in zowel bestaande als nieuwe markten.

Axis heeft wereldwijd meer dan 1.800 toegewijde werknemers met vestigingen in meer dan 40 landen en een samenwerking met ruim 70.000 partners in 179 landen. Axis is opgericht in 1984 in Zweden en staat genoteerd op de NASDAQ Stockholm onder de beurscode AXIS. Meer informatie over Axis op www.AXIS.com.