Axis sender innovativ og fleksibel fire-i-én-kameraenhed ud på markedet og op i stratosfæren

København, 2014-12-04
This content is available in the following languages: Danish, Finnish, Norwegian Bokmål, Swedish

AXIS F-serien præsenterer en unik, højtydende hovedenhed, der kan sluttes til fire sensorenheder i miniaturestørrelse samtidigt, hvilket muliggør omkostningsbesparende og yderst diskret videoovervågning af op til fire tæt beliggende arealer. Det robuste design gør AXIS F44-hovedenheden ideel til anvendelse i banker og detailbutikker samt inden for transportsektoren i fx udrykningskøretøjer, busser og lastbiler. I efteråret blev AXIS F44 sendt ud i stratosfæren, hvorfra den leverede videoer af både op- og nedstigningen.

AXIS F44-hovedenheden med to sensorenheder anbragt på en stratosfærisk ballon leverede videoer af turen i et populært videnskabsprojekt kaldet ”Stratocaching.”

AXIS F44 har tilslutningsmulighed for op til fire sensorenheder i miniatureformat, hvilket muliggør omkostningsbesparende og yderst diskret videoovervågning af flere områder.
Axis Communications, der er verdensleder inden for netværksvideo, føjer i dag AXIS F44-hovedenheden til den fleksible og modulopbyggede AXIS F-serie. Serien er baseret på et opdelt netværkskamerakoncept, hvor kameraet er opdelt i en sensorenhed bestående af et objektiv og en billedsensor med et forudmonteret kabel, der er op til 12 m (39 ft.) langt, og en hovedenhed, som er kameraets hus. Eftersom hovedenhederne og sensorenhederne med forskellige objektivtyper sælges separat, kan kunder vælge komponenter efter behov og nemt udskifte dem, således at de passer til den ønskede overvågning. Produkterne muliggør yderst diskret installation, idet de små sensorenheder kan installeres trange steder, hvor de praktisk taget ikke kan ses, og hovedenheden kan så placeres op til 12 m væk, hvor der er plads til den.

”AXIS F44 er endnu et innovativt produkt fra Axis,” siger Erik Frännlid, der er virksomhedens direktør for produktudvikling. ”AXIS F44 giver en enkel og omkostningsbesparende løsning til overvågning af op til fire forskellige områder på samme arbejdsplads ved hjælp af blot én hovedenhed. De små modulære sensorenheder kan også nemt omplaceres eller ændres efter den første installation, hvilket giver brugerne ekstra fleksibilitet. Det er en ideel løsning til små videoovervågning af små områder såsom i butikker, ved og omkring pengeautomater samt i busser.”

I Tjekkiet blev der i efteråret sendt en AXIS F44 hovedenhed og to forbundne AXIS F1005-E sensorenheder op i en stratosfærisk ballon. Opsendelsen var en del af et spil kaldet Stratocaching, som kombinerer balloner i stor højde med geocaching. Optagelsen viser turen fra de to sensorenheder samtidigt, og AXIS F44 leverede HDTV-videoer indeholdende ballonens opstigning til en højde på 29,3 km (18 miles) over jorden, den efterfølgende ballonsprængning, distributionen af ”stratocaches” med GPS-sendere og det dramatiske fald med en faldskærm (se video).

”Stratocaching-begivenheden viste klart AXIS F-produkternes robusthed og en exceptionel videoydelse,” siger Frännlid. ”AXIS F44- og AXIS F1005-E-sensorenhederne klarede sig fornemt under turbulente forhold og ved ekstremt lave temperaturer. De er et bevis på Axis-produkternes høje kvalitet.”

AXIS F44 er en højtydende enhed, der understøtter:

 • Samtidig streaming af fire forskellige 1080p-videoer i høj opløsning ved 12,5/15 billeder pr. sekund (50/60 Hz) eller fire HDTV 720p-videoer ved fuld billedhastighed

 • Quad-visning er en stream, der består af fire separate visninger fra de tilsluttede sensorenheder

 • Tovejslyd

 • Indgangs-/udgangsporte til eksterne enheder giver bedre alarmstyring

 • RS232-port til integration af eksterne data til videoen

 • Lokal lagring af optagelser ved hjælp af de to indbyggede SD-kortåbninger i fuld størrelse

 • Power over Ethernet samt mulighed for at forbinde til 8-28 V DC-strømforsyning

 • Intelligente videoegenskaber, såsom videobevægelsesregistrering, aktiv manipuleringsalarm og programmer, der kan hentes gennem platformen AXIS Camera Application


 • De fire kompatible AXIS F-sensorenheder (med to forskellige kabellængder at vælge imellem, enten 3 m/10 ft. eller 12 m/39 ft.), er:

  • IP66-normeret AXIS F1005-E-sensorenhed med et standardobjektiv og et 113° vandret synsfelt til henholdsvis indendørs, udendørs og mobil brug

  • AXIS F1015-sensorenhed med et varifokalt objektiv til et 53° til 108° vandret synsfelt til indendørs brug

  • AXIS F1025-sensorenhed med et pinhole-objektiv og et 92° vandret synsfelt til indendørs brug

  • IP66-normeret AXIS F1035-E-sensorenhed med et fiskeøjeobjektiv til 194° vandret synsfelt til indendørs, udendørs og mobil anvendelse.


  AXIS F44 byder på videostyringssoftwaren AXIS Camera Companion, som understøttes af AXIS Camera Station samt branchens største base af videostyringssoftware gennem Axis Application Development Partner Program. AXIS F44 understøtter også AXIS Video Hosting System og ONVIF for let integration af kamerasystemer.

  AXIS F44 er i handelen nu til en foreslået detailpris på 549 USD. For versioner af AXIS F1005-E med et 3 meter langt kabel, AXIS F1025- og AXIS F1035-E-sensorenheder er den anbefalede detailpris for hver enkelt enhed 249 USD. For versioner af AXIS F1015 med et 3 meter langt kabel er prisen 279 USD.

  For fotos henvises til: www.axis.com/corporate/press/press_material.htm?key=fseries
  For videoer henvises til: http://www.axis.com/products/f_series/video.htm

  For yderligere oplysninger bedes du kontakte:

  Kristina Tullberg, PR og kommunikationsspecialist, Axis Communications
  Tlf.: +46 46 272 18 00, e-mail: pressoffice-ne@axis.com

  Om Axis Communications

  Axis tilbyder intelligente sikkerhedsløsninger, der bidrager til en smartere og sikrere verden. I kraft af sin position som ledende på det globale marked for netværksvideo driver Axis branchen fremad ved kontinuerligt at lancere innovative netværksprodukter, der er baseret på en åben platform - og leverer værdifulde løsninger til kunderne via et globalt netværk af samarbejdspartnere. Axis har en række mangeårige samarbejdspartnere og formidler viden og banebrydende netværksprodukter til dem på eksisterende og nye markeder.

  Axis har over 1.800 engagerede medarbejdere i over 40 lande rundt omkring i verden, som understøttes af et netværk af mere end 70.000 samarbejdspartnere i 179 lande. Axis er grundlagt i 1984 og er en svenskbaseret virksomhed, der er noteret på NASDAQ Stockholm under børsnavnet AXIS. Yderligere information om Axis findes på vores websted www.axis.com