Axis presenteert antigrip netwerkcamera in RVS voor hoekmontage

Bruxelles, 2014-nov-18
This content is available in the following languages: Dutch; Flemish

Geschikt voor videobewaking in gevangenissen en psychiatrische afdelingen

Axis Communications, marktleider op het gebied van netwerkvideo, introduceert zijn eerste vaste netwerkcamera voor hoekmontage. De AXIS Q8414-LVS is vandalismebestendig, mede dankzij een speciale antigripbehuizing uitgevoerd in RVS. Deze biedt tevens bescherming tegen schokken tot een belastingsgraad van IK10+ (50 joules) en tegen water binnen de IP66/NEMA 4X-norm. De camera doet zijn werk in complete duisternis en biedt ook ’s nachts, dankzij de ingebouwde onzichtbare IR-LED verlichting, een uitstekende beeldkwaliteit, waarbij Lightfinder-technologie ook nog eens zorgt voor een sterk verbeterde kleurweergave.

Videobewaking in kleine ruimten

De nieuwe AXIS Q8414-LVS is geschikt voor videobewaking in kleine ruimten zoals, verhoorkamers, psychiatrische afdelingen, medische observatieruimten, liften en trappenhuizen. Dankzij de ingebouwde microfoon en de mogelijkheid om de netwerkcamera via de I/O-poort in een alarmsysteem te integreren, is de AXIS Q8414-LVS gemakkelijk in te zetten als onderdeel van een totale bewakingsoplossing.
De camera vormt zo een belangrijk hulpmiddel om de veiligheid van mensen in omgevingen met een hoog beveiligingsniveau te waarborgen. Verder kan het toezicht worden beperkt via drie privacymaskers voor privacygevoelige zones of om het personeel te beschermen.

“In gevangenissen en psychiatrische afdelingen is steeds meer behoefte aan preventieve maatregelen om zelfverwonding en interne conflicten onder cliënten te voorkomen”, aldus Edwin Roobol, Director Middle Europe bij Axis Communications. “Één van de uitgangspunten tijdens de ontwikkeling van de AXIS Q8414-LVS was dat deze bewakingscamera geen afklemmings- of aangrijpingspunten mocht hebben. Naast extreme vandalismebestendigheid stond ook een uitstekende beeldkwaliteit, zowel overdag als ’s nachts, voorop.”

Zachter en minder provocatief uiterlijk
De AXIS Q8414-LVS heeft een uniek ontwerp dat zachter en als minder provocatief wordt ervaren dan doorgaans het geval is bij beveiligingsapparatuur in gevangenissen en psychiatrische inrichtingen. Axis heeft bij de ontwikkeling van de AXIS Q8414-LVS nauw samengewerkt met autoriteiten in de gezondheidszorg en gevangenissen in verschillende landen, evenals met systeembouwers en installateurs. De camera heeft zo weinig mogelijk holtes en gaten waar gevangenen of patiënten dingen in kunnen stoppen en is gemakkelijk te reinigen.

Beschikbaarheid en extra functies

De netwerkcamera voor hoekmontage is beschikbaar in twee versies: met een witte poedercoating (AXIS Q8414-LVS White) of in geborsteld RVS (AXIS Q8414-LVS Metal). Dit model biedt videostreaming van 1 megapixel of HDTV 720p. Verder beschikt de camera over P-Iris controle voor een optimale scherptediepte, resolutie, beeldcontrast en helderheid. Met een horizontale beeldhoek van maximaal 105° is de hele ruimte in beeld, zonder blinde hoeken. Dankzij functies als zoom en focus op afstand kan het opgenomen beeld gemakkelijk worden geoptimaliseerd tijdens de installatie.

De AXIS Q8414-LVS-netwerkcamera wordt ondersteund door de meeste videomanagementsoftware in de sector, dankzij het Axis Application Development Partner-programma en AXIS Camera Station. De camera’s ondersteunen ook AXIS Camera Companion, AXIS Camera Application Platform, AXIS Video Hosting System en ONVIF. Zo zijn ze gemakkelijk te integreren in camerasystemen en kunnen applicatieontwikkelaars ze eenvoudig uitrusten met intelligente functies. De AXIS Q8414-LVS camera’s worden naar verwachting in december 2014 leverbaar via de distributiekanalen van Axis.

Over Axis

Axis biedt intelligente beveiligingsoplossingen aan voor een slimmere en veiligere wereld. Als wereldwijde marktleider in netwerkvideo, zet Axis de toon in de sector door het lanceren van innovatieve en kwalitatief hoogstaande netwerkproducten -gebaseerd op een open platform-, via een globaal partnernetwerk. Axis ontwikkelt lange termijn relaties met haar partners en voorziet hen van de nodige kennis en kwalitatieve netwerkproducten in zowel bestaande als nieuwe markten.
Axis heeft wereldwijd meer dan 1.600 toegewijde werknemers met kantoren in meer dan 40 landen en een samenwerking met ruim 72.000 partners in meer dan 179 landen. Axis is opgericht in 1984 in Zweden en staat genoteerd op de NASDAQ Stockholm onder de beurscode AXIS.