Axis visar de senaste produkterna och lösningarna inom videobevakning och passagekontroll på SKYDD 2014

Lund, 2014-okt-06
This content is available in the following languages: Swedish

På SKYDD-mässan presenterar Axis Communications bolagets innovationer för en tryggare och säkrare värld, bland annat den nätverksbaserade dörrkontrollenheten AXIS A1001 Door Controler och kortläsarenheten AXIS A4011-E Reader, som nu finns tillgängliga på den svenska marknaden.

SKYDD-mässan, Nordens största och viktigaste mötesplats inom säkerhet, brand och räddning, äger rum 14-16 oktober i Stockholm. Under mässan kommer Axis att demonstrera många innovationer inom nätverksvideo, till exempel den unika Lightfinder-teknologin som levererar skarpa färgbilder i mörker, Wide Dynamic Range (WDR), teknik för att hantera olika ljusförhållanden så som motljus, termiska kameror som detekterar objekt i mörker och dimma, kameror med 4 K Ultra HD-upplösning som ger extremt bra bildupplösning, och mycket mer.

För första gången i Norden visas också Axis nya produkter för fysisk passagekontroll: AXIS A1001 Door Controler, marknadens första öppna IP-baserade passagekontroll enhet och AXIS A4011-E Reader, som är en kortläsarenhet, utvecklad i samarbete med ASSA ABLOY. Produkterna för passagekontroll kompletterar Axis befintliga utbud av nätverksvideoprodukter, och möjliggör unika integrationsmöjligheter för partner och slutanvändare.

I montern finns nätverksvideoprodukter och lösningar för både små och stora installationer anpassade för bland annat branscherna handel, transport, kritisk infrastruktur och bank.

– Vi är glada över att visa våra spännande innovationer och den senaste tekniken i Sverige, där våra kunder har stora kunskaper inom nätverksteknik, säger Fredrik Thor, försäljningschef norra Europa, Axis Communications. Stort fokus ligger på design och enkel installation, samt på att visa hur nätverksvideo, utöver att bidra till ökad säkerhet och trygghet, också skapar nya affärsmöjligheter.

I Axis monter finns också information om bolagets olika utbildningar, så som Axis Communications’ Academy, Axis Channel Partner Program och Architecture and Engineering Programme. Hittills har mer än 40 000 personer globalt deltagit i Axis Communications’ Academys utbildningsprogram som kan leda fram till en certifiering, samt ger ökad kunskap om fördelarna med nätverksvideo.

Axis har ett långsiktigt samarbete med mer än 65 000 partners världen över. Fyra av Axis partners kommer att finnas på plats i bolagets monter: Mirasys, en av de ledande utvecklarna av Video Management System (VMS), Observit som erbjuder Video Hosting System, videoanalysföretaget Digital Barriers med sitt avancerade intelligenta intrångsdetekteringssystem SafeZone-edge samt P3R Lab, som är specialiserat på avancerad algoritm- och mjukvaruutveckling. Axis kommer även att delta i ”Safe City”, tillsammans med nio andra företag. Där visas konkreta exempel på hur Axis nätverkskameror har bidragit till att skapa ökad trygghet och säkerhet i samhället.


Axis finns i monter A14:20 på Säkerhets- och brandmässan SKYDD 2014, Stockholmsmässan, Mässvägen 1, Älvsjö. För mer information om Axis deltagande på SKYDD, vänligen besök: www.axis.com/SKYDD/

För mer information om SKYDD 2014, besök: www.skydd.net/

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Kristina Tullberg, PR Specialist Northern Europe, Axis Communications
Tel: 046 272 1800, E-post: pressoffice-ne@axis.com

Om Axis Communications
Axis erbjuder intelligenta säkerhetslösningar som möjliggör för en smartare och säkrare värld. Som marknadsledare inom nätverksvideo driver Axis branschutvecklingen genom att kontinuerligt lansera innovativa nätverksprodukter, baserade på öppna plattformar, som adderar ökat kundvärde och distribueras i ett globalt partnernätverk. Axis har långsiktiga relationer med partner och erbjuder dem kunskap och banbrytande nätverksprodukter på befintliga och nya marknader.

Axis har över 1 600 engagerade anställda i över 40 länder runt om i världen och arbetar med ett nätverk av fler än 60 000 partner i 179 länder. Axis är ett svenskt företag som grundades 1984 och är noterat på NASDAQ OMX Stockholm (AXIS). Mer information om Axis finns på www.axis.com.