Axis breidt zijn activiteiten op het gebied van fysieke toegangscontrole uit naar Europa

Rotterdam, 2014-sep-25
This content is available in the following languages: Dutch; Flemish

Rotterdam, 25 september 2014 - Axis Communications, wereldwijd marktleider op het gebied van netwerkvideo, introduceert zijn netwerkdeurcontroller (AXIS A1001) nu ook op de Europese markt voor fysieke toegangscontrole. De AXIS A1001 heeft ingebouwde, webgebaseerde software en een bijhorende kaartlezer. Vorig jaar vond een geslaagde introductie in de VS plaats. De producten van Axis voor fysieke toegangscontrole vormen een aanvulling op het huidige assortiment van innovatieve netwerkvideoproducten en bieden zowel partners als consumenten unieke integratiemogelijkheden.

“Voor ons is dit een logische stap. Vele van onze partners hebben immers al ervaring met toegangsbeheer en willen ook op dat vlak graag met ons samenwerken. In de VS zijn onze oplossingen goed ontvangen en kregen we positieve feedback van zowel partners als eindgebruikers. Naar onze verwachtingen zal de Axis netwerkdeurcontroller even succesvol zijn op de Europese markt als in de VS”, aldus Bodil Sonesson, Vice President, Global Sales bij Axis Communications.

Voor MKB’s én grote ondernemingen
De AXIS A1001 netwerkdeurcontroller is als eerste in de markt op open IP-standaarden gebaseerd en dus perfect integreerbaar. De oplossing is zowel voor MKB’s als grotere ondernemingen toepasbaar. De AXIS A1001 is standaard voorzien van de AXIS Entry Manager-applicatie, een kant-en-klare toegangsbeheeroplossing voor het MKB, waaronder kantoren, industriële bedrijven en detailhandel. Er kunnen hiermee tot tien deuren bediend worden.

De Application Development Partners (ADP) van Axis, die inspelen op specifieke behoeften van grotere ondernemingen, kunnen, dankzij de open interface van de AXIS A1001, nieuwe applicaties programmeren. Inmiddels bieden 25 Axis ADP partners geavanceerde mogelijkheden aan op het gebied van toegangsbeheer, waaronder video-integratie.

Axis partners met de juiste expertise
Arjan Bouter, Sales Director bij Nedap Security Management: ”Fysieke beveiligingssystemen gaan steeds meer lijken op IT-systemen. Hierbij is de compatibiliteit met niet-merkgebonden hardware en open standaarden al jarenlang een logisch gegeven. De nieuwe AXIS A1001 netwerkdeurcontroller sluit hier naadloos bij aan.” Hij vervolgt: ”Gebruikers krijgen voortaan ook volledige toegang tot Nedap’s krachtige AEOS Security Management Software, iets wat mogelijk is doordat beide bedrijven dezelfde filosofie hanteren bij het ontwikkelen van hun oplossingen. Zowel Axis Communications als Nedap ontwikkelen namelijk open systemen en beiden gebruiken reeds bestaande standaarden. Onze roadmaps zijn compatibel met elkaar.”

Miet Loix, CEO bij Entelec Control Systems: ”Axis staat net als wij open voor innovatie. Daarom werken we graag samen met hen. Veel van onze klanten gebruiken Axis’ netwerkvideoapparatuur, waarbij ze kunnen rekenen op stabiele communicatieprotocols en een professionele technische dienst. Axis is voor ons een speler van wereldklasse op het gebied van videobewaking.”

In cijfers
De markt voor fysieke toegangscontrole vertegenwoordigt wereldwijd een waarde van ongeveer 3 miljard dollar (2012). Tegen 2017 zal deze marktwaarde, volgens het marktonderzoeksbureau IHS*, gestegen zijn tot circa 4,2 miljard dollar; een groei van 7 procent per jaar.

* IHS CCTV and Video Surveillance Equipment – World – 2013

Kijk voor foto’s en andere bronnen op: www.axis.com/access_control


Over Axis
Axis biedt intelligente beveiligingsoplossingen voor een slimmere en veiligere wereld. Als wereldwijd marktleider in netwerkvideo zet Axis de toon in de sector door het introduceren van innovatieve en kwalitatief hoogwaardige netwerkproducten, gebaseerd op een open platform, via een wereldwijd partnernetwerk. Axis ontwikkelt lange termijn relaties met haar partners en voorziet hen van de nodige kennis en kwalitatieve netwerkproducten in zowel bestaande als nieuwe markten.

Axis heeft wereldwijd meer dan 1.600 toegewijde werknemers met kantoren in meer dan 40 landen en een samenwerking met ruim 60.000 partners in meer dan 179 landen. Axis is opgericht in 1984 in Zweden en staat genoteerd op de NASDAQ OMX Stockholm onder de beurscode AXIS. Meer informatie over AXIS op www.AXIS.com