Axis utökar sitt utbud av produkter för fysisk passagekontroll med en kortläsare

Lund, 2014-sep-25
This content is available in the following languages: Danish, Finnish, Norwegian Bokmål, Swedish

Nya AXIS A4011-E Reader är resultatet av ett samarbete mellan Axis Communications och ASSA ABLOY. Produkten är utvecklad för användning med AXIS A1001 Network Door Controller.

AXIS A4011-E Reader är ergonomiskt utformad med en upplyst knappsats.
Axis Communications – marknadsledande inom nätverksvideo – lanserar idag AXIS A4011-E Reader. Läsaren är ergonomiskt utformad med upplyst knappsats och tydliga symboler. Den är kompatibel med de flesta passerkortsformat och den kan användas med både inomhus- och utomhussystem.

”Alltsedan vi lanserade vår framgångsrika AXIS A1001 Network Door Controller i USA förra året så har många kunder efterfrågat en dörrkortläsare från Axis”, säger Ola Jönsson, affärsutvecklingschef vid Axis Communications. ”Med lanseringen av AXIS A4011-E Reader kan vi nu erbjuda en funktionsspäckad och framtidssäker dörrkortläsare som kan användas med de flesta installationer. Läsaren är baserad på beprövad teknik från ASSA ABLOY; ett företag med stor erfarenhet av läsare och passagekontrollösningar.”

Den nya AXIS A4011-E Reader har ett intuitivt användargränssnitt med upplysta symboler och ljudindikator som tydligt visar status och kommunicerar med användaren. Knappsatsen är bakgrundsbelyst och försedd med slitstarka knappar av rostfritt stål.

AXIS A4011-E är en framtidssäker och generisk läsare som stöder flera olika kortformat, för att uppfylla specifika systemkrav. Den kan hantera två olika kortformat samtidigt, vilket förenklar systemutbyggnad och möjliggör enkel migration från en kortteknik till en annan.

Ytterligare funktioner hos AXIS A4011-E Reader:
• Kompatibel med AXIS A1001 Network Door Controller
• Stöder de flesta 13,56 MHz-kortformat, såsom MIFARE Classic, MIFARE Plus, MIFARE DESFire EV1, iCLASS och SEOS
• Inbyggt skydd mot manipulering mellan hölje och vägg
• Hög läshastighet
• Driftförhållanden: –25 ºC till 70 ºC
• IP54-klassad

AXIS A4011-E Reader beräknas vara tillgänglig i utvalda länder från fjärde kvartalet 2014 via Axis distributionskanaler till ett rekommenderat försäljningspris av ca 369 $.
Foton och övrigt material finns på: http://www.axis.com/products/access_control/a4011e/index.htmFör ytterligare information, vänligen kontakta:
Kristina Tullberg, PR Specialist Norra Europa Axis Communications
Tel: 046 2721800, E-post:pressoffice-ne@axis.com

Om Axis Communications
Axis erbjuder intelligenta säkerhetslösningar som möjliggör en smartare och säkrare värld. Som marknadsledare inom nätverksvideo driver Axis branschutvecklingen genom att kontinuerligt lansera innovativa nätverksprodukter, baserade på öppna plattformar, som adderar ökat kundvärde och distribueras i ett globalt partnernätverk. Axis har långsiktiga relationer med partner och erbjuder dem kunskap och banbrytande nätverksprodukter på befintliga och nya marknader.
Axis har över 1 600 engagerade anställda i över 40 länder runt om i världen och arbetar med ett nätverk av fler än 65 000 partner i 179 länder. Axis är ett svenskt företag som grundades 1984 och är noterat på NASDAQ OMX Stockholm (AXIS). Mer information om Axis finns på www.axis.com.