Axis lanserar appar för mobil övervakning anpassad för små system

Lund, 2014-sep-24
This content is available in the following languages: Danish, Finnish, Norwegian Bokmål, Swedish

Snabb och smidig åtkomst till övervakningssystem från mobila enheter är viktigt för folk i farten. Axis lanserar nu mobilapplikationer för Apple iPhone och Android-enheter för användning med AXIS Camera Companion och ”hosted” videolösningar.

Med appar för mobil övervakning är det möjligt att få åtkomst till ett övervakningssystem via Internet och titta på inspelad video eller realtidsvideo hemifrån eller från annan plats.
Axis Communications – marknadsledande inom nätverksvideo – har idag lanserat appar för mobil övervakning för AXIS Camera Companion och ”hosted” videoövervakningslösningar.

”Genom att tillhandahålla dessa egenutvecklade mobilappar kan vi säkerställa optimala prestanda och full kompatibilitet med vår omfattande produktportfölj”, säger Peter Friberg, Axis chef för system och tjänster. ”Med smidig fjärranslutning till övervakningsvideo i HD kvalitet får våra kunder de verktyg de behöver för att effektivt säkra verksamhetens drift, oavsett var de befinner sig.”

Med apparna för mobil övervakning kan användaren enkelt växla mellan live-vy och inspelad video från valfri plats inom deras övervakningssystem. Den inbyggda tidslinjen indikerar aktiverade händelser så att användaren kan vidta omedelbara åtgärder. Stillbilder och video av intresse kan enkelt sparas i deras mobil och delas vid behov.

Lösningen medger ytterligare möjligheter genom att mobilapparna lanseras med den uppdaterade AXIS Camera Companion 2.2 med stöd för ”Axis Mobile Streaming”. Denna teknik är särskilt utvecklad för snabb och enkel åtkomst till inspelad video och realtidsvideo i HD-kvalitet, till och med på platser med begränsad bandbredd.

Apparna kan hämtas kostnadsfritt och finns för iOS- och Android-enheter. Den nya appen för AXIS Camera Companion kan hämtas på axis.com. Den nya appen* för ”hosted” video beräknas vara tillgänglig från och med oktober. Mer information och länkar till apparna finns på www.axis.com/hosting/.

* Appen för ”hosted” videolösningar är avsedd för produkter som marknadsförs av Axis partnernätverk för videotjänster.


För ytterligare information, vänligen kontakta:
Kristina Tullberg, PR Specialist Norra Europa Axis Communications
Tel: 046 2721800, E-post:pressoffice-ne@axis.com

Om Axis Communications
Axis erbjuder intelligenta säkerhetslösningar som möjliggör en smartare och säkrare värld. Som marknadsledare inom nätverksvideo driver Axis branschutvecklingen genom att kontinuerligt lansera innovativa nätverksprodukter, baserade på öppna plattformar, som adderar ökat kundvärde och distribueras i ett globalt partnernätverk. Axis har långsiktiga relationer med partner och erbjuder dem kunskap och banbrytande nätverksprodukter på befintliga och nya marknader.
Axis har över 1 600 engagerade anställda i över 40 länder runt om i världen och arbetar med ett nätverk av fler än 65 000 partner i 179 länder. Axis är ett svenskt företag som grundades 1984 och är noterat på NASDAQ OMX Stockholm (AXIS). Mer information om Axis finns på www.axis.com.