Axis stapt in de markt van toegangsbeheer - ‘The Power of 4’ tijdens Security Essen

Rotterdam, 2014-sep-04
This content is available in the following languages: Dutch; Flemish

Essen, 04 september 2014 - Videobewaking wordt steeds vaker gecombineerd met systemen voor fysiek toegangsbeheer. Daarom is het voor Axis Communications een logische stap om zijn expertise op het gebied van netwerkvideotechnologie ook op de markt voor toegangsbeheer in te zetten. Tijdens de vakbeurs Security Essen presenteert het bedrijf de AXIS A1001 Network Door Controller, een nieuw product voor gericht toegangsbeheer dat speciaal is ontwikkeld voor kantoren, industriële bedrijven en de retailsector.

Tachtig procent van de klanten werkzaam in videobewaking en toegangsbeheer, hebben behoefte aan een nuttige combinatie van systemen voor: netwerkvideotechnologie en toegangsbeheer.¹ Het toetreden tot de markt voor fysiek toegangsbeheer, biedt Axis de mogelijkheid om zowel zijn partners als consumenten een uniforme oplossing te bieden voor het totale spectrum van videobewaking.

Toegangsbeheer
De AXIS A1001 en de geïntegreerde software AXIS Entry Manager zijn speciaal ontwikkeld voor kleine tot middelgrote bedrijven met maximaal tien deuren en met basisbehoeften op het gebied van toegangsbeheer. De A1001 integreert eenvoudig met andere software, waardoor het platform geschikt is voor grote ondernemingen. Door middel van een breed scala aan software-partners kan worden voldaan aan de verschillende eisen van de klant, inclusief integratie met video- en inbraaksystemen. Deze gedecentraliseerde, slimme netwerkoplossing is gemakkelijker en flexibeler te installeren en uit te breiden dan conventionele systemen. Tijdens Security Essen 2014 presenteert Axis samen met zijn partners Nedap en Entelec voor het eerst zijn oplossingen op het gebied van toegangsbeheer.

‘The Power of 4’
De aanwezigheid van Axis op Security Essen staat dit jaar geheel in het teken van ‘The power of 4’. Dit thema omvat, naast de nieuwe 4K-camera, een nieuwe software-versie van AXIS Camera Station 4.0 en de uitbreiding van het assortiment. Naast camera’s, encoders en accessoires zijn dit met producten op het gebied van toegangsbeheer in totaal vier hardware oplossingen. Tevens viert Axis zijn dertigjarige jubileum en gaat het bedrijf zijn vierde decennium in.

Video-analyses
Axis wil in de toekomst een uniform oplossingsmodel voor de mondiale bewakingsmarkt bieden. Dit doel deelt het bedrijf met zijn partner IPS Intelligent Video Analytics, die ook op de beurs aanwezig is. In Essen introduceert deze fabrikant van videoproducten zijn nieuwste video-analyse technologie. Naast IPS Intrusion Detection met i-LIDS-certificaat (Primary Detection System) worden ook de modules IPS Motion Detection, IPS Sabotage Detection, IPS Loitering Detection en IPS Indoor Detection voor Axis ACAP camera’s en encoders gepresenteerd.

Videobewakingsoplossing in de cloud
Op het gebied van Video Surveillance-as-a-Service toont Morphean AG op de stand van Axis zijn innovatieve videobewakingsoplossingen in de cloud. Morphean AG is al meer dan tien jaar actief op deze markt en kent de wensen van de gebruikers. Door de samenwerking met Axis Communications (Axis Video Hosting Provider) bevestigt en vergroot het bedrijf deze voorsprong. Klanten profiteren zo van moderne oplossingen voor een aantrekkelijke prijs. Bovendien zal de AXIS A1001 Network Door Controller met behulp van Morphean ook via de cloud beschikbaar zijn.

Axis Communications vindt u tijdens security essen 2014 in hal 2.0, stand 311.

¹ BSRIA World Security Report


Over Axis
Axis biedt intelligente beveiligingsoplossingen voor een slimmere en veiligere wereld. Als wereldwijd marktleider in netwerkvideo, zet Axis de toon in de sector door het introduceren van innovatieve en kwalitatief hoogstaande netwerkproducten -gebaseerd op een open platform -, via een globaal partnernetwerk. Axis ontwikkelt lange termijn relaties met haar partners en voorziet hen van de nodige kennis en kwalitatieve netwerkproducten in zowel bestaande als nieuwe markten.

Axis heeft wereldwijd meer dan 1.600 toegewijde werknemers met kantoren in meer dan 40 landen en een samenwerking met ruim 60.000 partners in meer dan 179 landen. Axis is opgericht in 1984 in Zweden en staat genoteerd op de NASDAQ OMX Stockholm onder de beurscode AXIS. Meer informatie over AXIS op www.axis.com.