Netwerkcamera's: de kunst van het installeren

Rotterdam, 2009-nov-12
This content is available in the following languages: Dutch; Flemish

Axis Communications komt met eenvoudige handleiding voor keuze van technologie en functionaliteit

Het installeren van een netwerkcamera is vakmanschap; alleen als de beveiligingscamera optimaal is geïnstalleerd is de hoogwaardige beeldkwaliteit gegarandeerd. Er kan veel mis gaan bij de installatie, zoals verkeerde montage, verkeerde behuizing, geen netwerktoegang, onmogelijke kijkhoeken en teveel lichtinval. Om gebruikers te ondersteunen bij het maken van de juiste keuzes, komt Axis Communications, expert op het gebied van netwerkvideo, met een nieuwe uitgave van de technische gids.

5 tips voor juist gebruik van netwerkcamera's

De inhoud van de technische gids is terug te leiden naar vijf tips om netwerkcamera's succesvol te installeren en te gebruiken:

1. Kennis is belangrijk; investeer dus in eigen kennis of neem de camera's af bij een Axis-partner die ervaring en kennis heeft van IP- en netwerktechnologie.

2. Maak van tevoren een duidelijk cameraplan bestaande uit plattegronden en het doel van de camera (waarnemen, herkennen en identificeren).

3. Check het bestaande computernetwerk. Is de capaciteit voldoende om (gecomprimeerde) hoogwaardige videobeelden te verzenden en op te slaan.

4. Lichtinval of tegenlicht zijn de voornaamste redenen voor matige of zelfs onbruikbare beelden. Let daarom op tegenlicht en andere lichtgerelateerde dilemma's.

5. Kies een passend videomanagement of beheersysteem om camerabeelden op te slaan, snel en eenvoudig terug te zoeken en beelden veilig te stellen.

Edwin Beerentemfel, sales manager Axis Communications Nederland: "Onze boodschap is helder: succesvol gebruiken van netwerkvideoproducten hangt nauw samen met zorgvuldige installatie van de camera's. In de technische gids komt dit via verschillende onderwerpen en hoofdstukken uitgebreid en toegankelijk aan de orde. Niet ingewikkeld en technisch, maar begrijpelijk voor iedereen die gebruik wil maken van netwerkvideo technologie."

Mogelijkheden digitale technologie

Netwerkvideo biedt alle voordelen van analoge video, maar beschikt daarnaast over functionaliteit die alleen met digitale technologie mogelijk is. Doordat intelligentie in de camera zelf zit, kan deze functioneren als 'mini-pc' en daardoor extra taken uitvoeren zoals het signaleren van verdachte gebeurtenissen, het weergeven van alarmmeldingen, automatisch inzoomen en uitzoomen en reageren op geluid, beweging of licht. Door de koppeling met specifieke software is het aantal mogelijkheden legio en biedt het videobewaking voor verschillende bedrijfstakken, zoals detailhandel, transport, onderwijs, industrie, stadsbewaking, overheid, zorginstellingen en het bank- en geldwezen.

Privacy

Privacy staat hoog in het vaandel. De camerabeelden worden niet opgeslagen en het controlecentrum is alleen toegankelijk voor medewerkers. Ook reageren klanten en ondernemers positief op het systeem. Bovendien moeten klanten toestemming geven om gefilmd te worden. Bij weigering van die toestemming mag de klant ook niets kopen.

Over Axis

Axis is een IT-onderneming die netwerkvideo-oplossingen aanbiedt voor professionele installaties. Het bedrijf is een innovatieve marktleider en zet in op de overgang van analoge op digitale videobewaking. De producten en oplossingen van Axis zijn voornamelijk gericht op beveiligingstoezicht en bewaking op afstand en zijn gebaseerd op innovatieve open-technologie platformen.

Axis is in 1984 opgericht in Zweden en opereert wereldwijd, met kantoren in 20 landen en door samenwerking met partners in meer dan 70 landen. Axis is opgericht in 1984 en staat genoteerd aan de NASDAQ OMX Stockholm onder de beurscode AXIS. Meer informatie over Axis op: www.axis.com.

Voor meer informatie:


Axis Communications BV
Edwin Beerentemfel
Telefoon: 010 – 750 46 00
E-mail: edwin.beerentemfel@axis.com

Whizpr
Maartje Dekens
Telefoon: 0317 - 410 483
E-mail: axis@whizpr.nl