Axis Communications sluit 2009 af met uitstekend resultaat

Rotterdam, 2010-feb-10
This content is available in the following languages: Dutch; Flemish

Axis Communications, leverancier van netwerkcamera’s en videoservers, sluit 2009 af met een uitstekend resultaat. De omzet kwam in 2009 uit op 2,30 miljard Zweedse Kronen (228 miljoen euro), tegen 1,98 miljard kronen (196 miljoen euro) een jaar eerder. "Met name het tweede deel van 2009 nam de vraag naar netwerkvideoproducten sterk toe. Over het gehele jaar nam de omzet met 17 procent toe, maar het laatste kwartaal zag vrijwel in al onze regio's een omzet die 30 procent hoger lag dan een jaar eerder", aldus Ray Mauritsson, CEO Axis Communications.

“Het goede resultaat is het gevolg van een sterke inhaalslag in het tweede halfjaar. Veel uitgestelde projecten zijn dit halfjaar binnengekomen en het in deze sector verwachte tekort aan onderdelen en componenten, heeft zich niet doorgezet", vervolgt Mauritsson. “Ondanks de wereldwijde economische teruggang zien we de netwerkvideomarkt groeien. Daarmee blijven onze groeidoelstellingen en uitbreidingsplannen ook onveranderd.”

In 1996 introduceerde Axis Communications ’s werelds eerste netwerkcamera. Inmiddels beschikt Axis Communications over het breedste productportfolio binnen de netwerkvideomarkt.

Edwin Beerentemfel, Sales Manager Nederland: "Het laatste jaar hebben we bijna dertig nieuwe producten gelanceerd, waaronder een complete lijn van Outdoor Ready-producten voor snelle en eenvoudige installatie. In 2009 hebben we diverse succesvolle en grootschalige implementaties gedaan in onder andere de detailhandel, op scholen, industrieterreinen en voor toezicht in binnensteden. Meerdere belangrijke security integrators, waaronder Chubb Varel Security en VCS Observation, zijn als solution partner toegetreden tot het Axis partnerprogramma."

"Vooral de opmars van High Definition video surveillance is opmerkelijk. In 2009 verdubbelde het aantal verkochte HDTV/megapixel camera’s tot meer dan 40 procent van alle verkochte camera’s. Het aanbod van HDTV producten zal in 2010 verder worden uitgebreid in de hele breedte van het portfolio", aldus Beerentemfel.

Beerentemfel: “We zien de acceptatie van networkvideosurveillance steeds verder groeien. De markt vraagt oplossingen met een almaar hogere beeldkwaliteit, besparingen voor netwerkopslag en installatiegemak. Met onze nieuwe generatie producten voldoen we precies aan deze vraag. Ik zie het komende jaar daarom met veel vertrouwen tegemoet.”
Privacy

Privacy staat hoog in het vaandel. De camerabeelden worden niet opgeslagen en het controlecentrum is alleen toegankelijk voor medewerkers. Ook reageren klanten en ondernemers positief op het systeem. Bovendien moeten klanten toestemming geven om gefilmd te worden. Bij weigering van die toestemming mag de klant ook niets kopen.

Over Axis

Axis is een IT-onderneming die netwerkvideo-oplossingen aanbiedt voor professionele installaties. Het bedrijf is een innovatieve marktleider en zet in op de overgang van analoge op digitale videobewaking. De producten en oplossingen van Axis zijn voornamelijk gericht op beveiligingstoezicht en bewaking op afstand en zijn gebaseerd op innovatieve open-technologie platformen.

Axis is in 1984 opgericht in Zweden en opereert wereldwijd, met kantoren in 20 landen en door samenwerking met partners in meer dan 70 landen. Axis is opgericht in 1984 en staat genoteerd aan de NASDAQ OMX Stockholm onder de beurscode AXIS. Meer informatie over Axis op: www.axis.com.

Voor meer informatie:


Axis Communications BV
Edwin Beerentemfel
Telefoon: 010 – 750 46 00
E-mail: edwin.beerentemfel@axis.com

Whizpr
Inez Diepenbach
Telefoon: 0317 - 410 483
E-mail: axis@whizpr.nl