Axis komt met beweegbare camera in HDTV-kwaliteit

Rotterdam, 2009-dec-08
This content is available in the following languages: Dutch; Flemish

Axis Communications, leverancier van netwerkvideoproducten, introduceert de AXIS P5534 PTZ dome camera. Deze koepelvormige beweegbare camera is bijzonder geschikt voor gebruik op luchthavens, treinstations en in opslagloodsen dankzij de IP51-beschermingsfactor tegen stof en waterdruppels. Door zijn optische zoomcapaciteit van 18x biedt deze hoogwaardige HDTV camera, zowel veraf als dichtbij uitstekende beelden. Met de introductie van deze camera gaat Axis een stap verder in het aanbieden van HDTV-kwaliteit aan de beveiligingsindustrie. Waar de HDTV voor vaste camera's beschikbaar was, is deze er nu ook voor beweegbare pan/tilt/zoom (PTZ)-camera's.

Uitgebreide functionaliteit

De resolutie, kleurweergave en frame rate van de AXIS P5534 komen overeen met de standaarden die zijn bepaald door de SMPTE (organisatie voor standaardisatie voor film en tv-industrie). De camera biedt meerdere individueel configureerbare, hoge resolutie videobeelden in H.264 en Motion JPEG. Met name de H.264-compressie maakt het mogelijk effectiever om te gaan met opslagcapaciteit en bandbreedtegebruik. De dag- en nachtfunctionaliteit zorgt voor scherp beeld, zelfs tijdens matige lichtomstandigheden. Tot slot verloopt de stroomtoevoer van de camera via High Power over Ethernet, waarbij de netwerkkabel wordt gebruikt voor connectiviteit, besturing van de PTZ-functies en de stroomvoorziening.

Autoflip

De AXIS P5534 biedt veel mogelijkheden om rond te kijken en in te zoomen, mede dankzij de 18x optische en 12x digitale zoom. Daarnaast levert de autoflip een belangrijke bijdrage aan het draaien van de camera. De autoflip in deze camera maakt het mogelijk het volledige blikveld van 360 graden te simuleren. Dit in tegenstelling tot andere pan/tilt/zoom-camera's die beschikken over een mechanische stop om te voorkomen dat de kabels tussen de camera en het moederbord breken. Deze camera's zijn minder gebruiksvriendelijk, omdat de camera volledig moet terugdraaien voordat een persoon gevolgd kan worden na het bereiken van de mechanische stop.

Gatekeeper

Ook is de AXIS P5534 uitgerust met de Advanced Gatekeeper-functionaliteit. Dit maakt het mogelijk dat de camera automatisch inzoomt als hij activiteit waarneemt binnen zijn blikveld en automatisch weer uitzoomt na een vooraf ingestelde periode of wanneer het bewegende object is verdwenen.

Prijs en beschikbaarheid

De AXIS P5534 beschikt over uitgebreide instellingsmogelijkheden voor beveiliging en wordt ondersteund door video-managementsoftware van partners in het Application Development Partner programma en door AXIS Camera Station software.

De AXIS P5534 is in het eerste kwartaal van 2010 verkrijgbaar via de gebruikelijke Axisdistributiekanalen en de prijs is Eur. 1.849,00 (excl. btw).

Privacy

Privacy staat hoog in het vaandel. De camerabeelden worden niet opgeslagen en het controlecentrum is alleen toegankelijk voor medewerkers. Ook reageren klanten en ondernemers positief op het systeem. Bovendien moeten klanten toestemming geven om gefilmd te worden. Bij weigering van die toestemming mag de klant ook niets kopen.

Over Axis

Axis is een IT-onderneming die netwerkvideo-oplossingen aanbiedt voor professionele installaties. Het bedrijf is een innovatieve marktleider en zet in op de overgang van analoge op digitale videobewaking. De producten en oplossingen van Axis zijn voornamelijk gericht op beveiligingstoezicht en bewaking op afstand en zijn gebaseerd op innovatieve open-technologie platformen.

Axis is in 1984 opgericht in Zweden en opereert wereldwijd, met kantoren in 20 landen en door samenwerking met partners in meer dan 70 landen. Axis is opgericht in 1984 en staat genoteerd aan de NASDAQ OMX Stockholm onder de beurscode AXIS. Meer informatie over Axis op: www.axis.com.

Voor meer informatie:


Axis Communications BV
Edwin Beerentemfel
Telefoon: 010 – 750 46 00
E-mail: edwin.beerentemfel@axis.com

Whizpr
Maartje Dekens
Telefoon: 0317 - 410 483
E-mail: axis@whizpr.nl