Axis presenteert krachtige camera’s voor videobewaking in het openbaar vervoer

Bruxelles, 2014-jun-24
This content is available in the following languages: Dutch; Flemish

Brussel, 24 juni 2014 - Axis Communications, marktleider op het gebied van netwerkcamera’s, introduceert de compacte, robuuste en discrete serie AXIS P39-R netwerkcamera’s. Deze serie is speciaal ontwikkeld voor videobewaking in bussen, treinen, metro’s en andere voertuigen. De camera’s bieden bescherming tegen stof en water en zijn bestand tegen trillingen, schokken, botsingen en temperatuurschommelingen. De AXIS R39-R camera’s hebben een actieve sabotage-alarmfunctie, waarmee pogingen tot sabotage zoals afdekken of met verf bespuiten kunnen worden waargenomen.

Veranderingen in lichtniveau
De nieuwe serie AXIS P39-R bestaat uit de AXIS P3904-R netwerkcamera met HDTV 720p resolutie, de AXIS P3905-R met HDTV 1080p resolutie en de AXIS P3915-R met HDTV 1080p resolutie en audio-in en I/O-mogelijkheden. Elk van deze modellen is verkrijgbaar met een mannelijke RJ45- connector of een solide M12-stekker. De camera’s zijn speciaal aangepast om snel op veranderingen in het lichtniveau te reageren voor een constante hoge beeldkwaliteit. Daarnaast kunnen de camera’s dankzij progressief scannen bewegende voorwerpen zonder vervorming tonen. Met de Traffic Light modus zijn de kleuren van stoplichten in zeer donkere omstandigheden beter te onderscheiden.

“AXIS P39-R netwerkcamera’s bieden goede beeldkwaliteit, HDTV-resolutie, uitstekende beeldbewerkingsprestaties en edge opslag voor de veeleisende klant”, aldus Edwin Roobol, Regional Directeur Middle Europe bij Axis Communications. “Bij het ontwikkelen van de nieuwe AXIS P39-R camera’s wilden we het gemakkelijk maken voor klanten om hun bestaande installatie te upgraden. De AXIS P39-R camera’s hebben dan ook dezelfde fysieke interface als de uiterst succesvolle AXIS M31-R.”

Eenvoudige installatie
De AXIS P39-R camera’s zijn snel en gemakkelijk te installeren. Het gewenste gezichtsveld en een stabiel beeld zijn eenvoudig in te stellen met behulp van de bijgeleverde lensafsteller, waarmee de bal met de beeldsensor kan worden gericht en gedraaid. De afsteller kan ook worden gebruikt voor het verwisselen en richten van de lens wanneer een ander gezichtsveld nodig is. De camera’s zijn voorzien van een pixel-teller om te controleren of de pixelresolutie van een voorwerp tegemoetkomt aan specifieke eisen.

Beschikbaarheid
De nieuwe AXIS P39-R serie is verkrijgbaar via de distributiekanalen van Axis.

Over Axis Communications
Axis biedt intelligente beveiligingsoplossingen voor een slimmere en veiligere wereld. Als wereldwijd marktleider in netwerkvideo zet Axis de toon in de sector door het introduceren van innovatieve en kwalitatief hoogwaardige netwerkproducten, gebaseerd op een open platform, via een wereldwijd partnernetwerk. Axis ontwikkelt lange termijn relaties met haar partners en voorziet hen van de nodige kennis en kwalitatieve netwerkproducten in zowel bestaande als nieuwe markten.
Axis heeft wereldwijd meer dan 1.600 toegewijde werknemers met kantoren in meer dan 40 landen en een samenwerking met ruim 60.000 partners in meer dan 179 landen. Axis is opgericht in 1984 in Zweden en staat genoteerd op de NASDAQ OMX Stockholm onder de beurscode AXIS.