Axis lanserar en modulserie miniatyrkameror med stort dynamiskt omfång och fantastisk detaljåtergivning

Lund, 2014-jun-24
This content is available in the following languages: Danish, Finnish, Norwegian Bokmål, Swedish

AXIS F-serien är en mycket mångsidig modulserie med nätverkskameror bestående av synnerligen diskreta HDTV 1080p-kameror med stort dynamiskt omfång. Den nya serien är idealisk för användning vid bankomater, banker, butiker, hotell samt krävande miljöer såsom ambulanser och polisbilar.

AXIS F-serien består av en huvudenhet samt sensorenheter med hålkamera-, standard-, varifokal- och fisheye-objektiv för synfält upp till 194° som möjliggör mycket diskreta övervakningsinstallationer. Huvudenheten kan anslutas till endast en sensorenhet i taget, se video.
Axis Communications – marknadsledande inom nätverksvideo – lanserar idag en modulserie med kameror som möjliggör inte bara diskreta övervakningslösningar med stor detaljrikedom, utan även stor valfrihet vid val av enhet för installationen.

”AXIS F-serien består av mycket mångsidiga och diskreta kameror med hög videoprestanda, även vid ljusförhållanden med stora kontraster”, säger Axis produktchef Erik Frännlid. ”Serien bygger på en uppdelning av nätverkskameran i ett objektiv med bildsensorenhet samt en huvudenhet. Detta koncept introducerades första gången i AXIS P12-serien. Vid utvecklingen av AXIS F-serien tog vi hänsyn till den respons vi har fått på AXIS P12 för att kunna erbjuda kunderna ännu bättre lösningar.”

Konceptet med en uppdelad nätverkskamera gör det möjligt att diskret installera en liten sensorenhet i trånga utrymmen, medan den större huvudenheten kan placeras på någon annan, dold plats. AXIS F-serien består av enheter som alla köps separat. Serien inkluderar huvudenheten AXIS F41 och fyra tillhörande AXIS F-sensorenheter med olika formfaktorer och objektivtyper för olika synfält. Huvudenheten AXIS F41 innehåller processor, nätverk, strömförsörjning, SD-kortplats och andra anslutningar, och kan anslutas till en AXIS F-sensorenhet. Varje sensorenhet består av objektiv och bildsensor, och kan fås med en 3 eller 12 meter lång fast kabel som ansluts till huvudenheten.

”De små sensorenheterna ger användarna möjligheten att enkelt och diskret installera dem, även i mycket trånga utrymmen”, säger Frännlid. ”De kan monteras infällda i väggar, tak, dörröppningar, hissar eller bakom en metallplatta med enbart den lilla linsen synlig – för hålkameraenheten krävs endast ett mycket litet hål för objektivet. Vissa AXIS F-sensorenheter tål även tuffa förhållanden såsom vibrationer, stötar och temperaturväxlingar, vilket gör dem idealiska för användning i eller på utryckningsfordon. Tack vare systemets moduluppbyggnad kan kunden köpa den sensorenhet som är idealisk för det tänkta användningsområdet.”

AXIS F41-huvudenheten har följande egenskaper:

• Axis stora dynamiska omfång (WDR) – Forensisk kvalitet gör att detaljer i både ljusa och mörka partier återges, vilket är idealiskt för miljöer såsom entréer eller framför bankomater där subjektet ofta är mörkt mot en ljus bakgrund, eller nattetid då kameran måste hantera en miljö med lite ljus samtidigt med starkt ljus från fordon, gatlampor, skyltar och butiker.
• HDTV 1080p-video med upp till 50/60 bilder per sekund är idealiskt för registrering av föremål som rör sig snabbt och för att skapa en stadigare videoåtergivning
• Tvåvägsljud
• Input/output-portar till externa enheter för avancerad larmhantering
• RS232-port för integration av externa data med videon
• Fullstor SD-kortplats för lokal lagring
• Power over Ethernet plus möjlighet att ansluta en extern strömförsörjare
• Intelligenta videofunktioner såsom video-rörelsedetektering, Active Tampering Alarm och applikationer som kan hämtas via AXIS Camera Application Platform

De fyra kompatibla AXIS F-sensorenheterna (med två alternativa kabellängder att välja mellan) består av:

• IP66-klassad AXIS F1005-E-sensorenhet med fast objektiv och 113° horisontellt synfält
• AXIS F1015-sensorenhet med varifokalobjektiv med 53–108° horisontellt synfält
• AXIS F1025-sensorenhet med hålkameraobjektiv med 89° horisontellt synfält
• IP66-klassad AXIS F1035-E-sensorenhet med fisheyeobjektiv och 194° horisontellt synfält.

AXIS F41-huvudenheten använder AXIS Camera Companion-programvara för videohantering, och har stöd för AXIS Camera Station och branschens största utbud av programvara för videohantering via Axis program för applikationsutvecklare. AXIS F41 har även stöd för AXIS Video Hosting System och ONVIF, vilket ger smidig kamerasystemintegrering.

AXIS F41-huvudenheten är tillgänglig från juli till ett rekommenderat försäljningspris av $441 och AXIS F1005-E och AXIS F1015-sensorenheter till ett pris av $249 respektive $279 (med 3 meters kabel).

AXIS F1025- och AXIS F1035-E-sensorenheterna är tillgängliga från september 2014 till ett rekommenderat försäljningspris av $249 respektive $249.

Foton finns på: www.axis.com/corporate/press/press_material.htm?key=fseries
Videor finns på: www.axis.com/r/video-fseriesFör ytterligare information, vänligen kontakta:
Kristina Tullberg, PR Specialist Northern Europe, Axis Communications
E-mail: pressoffice-ne@axis.com
Tel: 046 272 1800

Om Axis Communications
Axis erbjuder intelligenta säkerhetslösningar som möjliggör en smartare och säkrare värld. Som marknadsledare inom nätverksvideo driver Axis branschutvecklingen genom att kontinuerligt lansera innovativa nätverksprodukter, baserade på öppna plattformar, som adderar ökat kundvärde och distribueras i ett globalt partnernätverk. Axis har långsiktiga relationer med partner och erbjuder dem kunskap och banbrytande nätverksprodukter på befintliga och nya marknader.

Axis har över 1 600 engagerade anställda i över 40 länder runt om i världen och arbetar med ett nätverk av fler än 65 000 partner i 179 länder. Axis är ett svenskt företag som grundades 1984 och är noterat på NASDAQ OMX Stockholm (AXIS). Mer information om Axis finns på www.axis.com.