Axis introduserer en modulær kameraserie med miniatyrkameraer med stort dynamisk omfang og utmerket detaljgjengivelse.

Oslo, 2014-06-24
This content is available in the following languages: Danish, Finnish, Norwegian Bokmål, Swedish

AXIS F-serien er en særdeles fleksibel modulserie med nettverkskameraer bestående av diskrete HDTV 1080p-kameraer med et stort dynamisk omfang. Den nye serien er perfekt for bruk ved minibanker, banker, butikker, hoteller samt i krevende miljøer som ambulanser og politibiler.

AXIS F-serien består av en hovedenhet samt en sensorenhet med kikkhull-, standard-, varifokal- og fisheye-objektiv for synsfelt på opp til 194° som muliggjør særdeles diskrete overvåkingsinstallasjoner. Hovedenheten kan kun kobles til én følerenhet om gangen, se video.
Axis Communications – markedsledende innen nettverksvideo – lanserer i dag en modulær kameraserie som ikke bare gir kundene diskrete overvåkningsløsninger med stor detaljgjengivelse, men også stor fleksibilitet ved valg av enhet for installasjonen.

«AXIS F-serien består av svert allsidige og diskrete kameraer med utmerket videoytelse, også i lysforhold med store kontraster», sier Axis produktsjef Erik Frännlid. «Serien bygger på en oppdeling av nettverkskameraet i et objektiv med bildesensorenhet samt en hovedenhet. Dette konsept ble først introdusert i AXIS P12-serien. Da vi utviklet AXIS F-serien, tok vi hensyn til tilbakemeldingene som vi har fått på AXIS P12, for å kunne tilby kunden enda bedre løsninger.»

Konseptet med et oppdelt nettverkskamera gjør det mulig å diskret installere en liten sensorenhet på trange steder, mens den større hovedenheten plasseres på et annet gjemt sted. AXIS F-serien består av enheter som alle kjøpes separat. Serien inneholder hovedenheten AXIS F41 og fire tilhørende AXIS F-sensorenheter med forskjellige formfaktorer og objektivtyper for ulike synsfelt. Hovedenheten AXIS F41 inneholder prosessor, nettverk, strømforsyning, SD-kortplass og andretilkoblinger, og kan kobles til en AXIS F-sensorenhet. Hver sensorenhet, som består av objektiv og bildesensor, leveres med en forhåndsmontert kabel på 3 eller 12 meter som kobles til hovedenheten.

«De små sensorenhetene gir brukerne fleksibilitet for enkel og diskret montering, også på trange steder», sier Frännlid. «De kan monteres forsenket i vegger, tak, døråpninger, heiser eller bak en metallplate hvor bare den lille linsen er synlig - for kikkhull-enheten kreves det bare et lite hull for objektivet. Visse AXIS F-sensorenheter tåler også tøffe omgivelser, som vibrasjoner, støt og temperaturvariasjoner, hvilket gjør dem ideelle for bruk i eller på utrykningskjøretøy. Takket være systemets moduloppbygning kan kunden kjøpe den sensorenheten som er ideell for det tenkte bruksområdet.»

AXIS F41- hovedenhet har følgende egenskaper:

• Axis' Wide Dynamic Range (WDR) – Forensic Capture, gjør det mulig å se detaljer både fra lyse og mørke områder i ett bilde, hvilket er ideelt for miljøer som inngangspartier eller foran minibanker der subjektet ofte er mørkt mot en lys bakgrunn, eller nattestid da kameraet må håndtere et miljø med lite belysning samtidig med sterke lys fra biler, gatelys, skilt og butikker.
• HDTV 1080p video med opp til 50/60 bilder per sekund, ideelt for opptak av gjenstander som beveger seg raskt, og for å oppnå et jevnere videoopptak
• Toveis lyd
• Input/output-porter til eksterne enheter for avansert alarmstyring
• RS232-port for integrasjon av eksterne data med videoen
• SD-kortplass i full størrelse for lokal lagring
• Power over Ethernet samt mulighet for tilkobling til ekstern strømforsyning
• Intelligente videofunksjoner som video-bevegelsesdeteksjon, Active Tampering Alarm og applikasjoner som kan hentes via AXIS Camera Application Platform

De fire kompatible AXIS F-sensorenhetene (med to alternative kabellengder å velge mellom) består av:

• IP66-klassed AXIS F1005-E sensorenhet med fast objektiv og 113°horisontalt synsfelt
• AXIS F1015 sensorenhet med varifokalobjektiv med 53° til 108° horisontalt synsfelt
• AXIS F1025 sensorenhet med kikkhullobjektiv og 89°horisontalt synsfelt
• IP66-klassed AXIS F1035-E sensorenhet med fisheyeobjektiv og 194° horisontalt synsfelt.

AXIS F41-hovedenheten bruker AXIS Camera Companion for videohåndtering og har støtte for AXIS Camera Station og bransjens største utvalg av programvarer for videohåndtering gjennom Axis Application Development Partner Program. AXIS F41 har også støtte for AXIS Video Hosting System og ONVIF hvilket gir smidig kamerasystemintegrering.

AXIS F41-hovedenheten er tilgjengelig fra juli til en veiledende pris på $441, og AXIS F1005-E og AXIS F1015 sensorenheter til en pris på $249 respektive $279 (med 3 meters kabel). I september 2014 vil AXIS F1025 og AXIS F1035-E sensorenheter være tilgjengelige til en veiledende pris på $249 respektive $249 .


Bilder finnes på: www.axis.com/corporate/press/press_material.htm?key=fseries
Videoer finnes på: www.axis.com/r/video-fseries

For mer informasjon om Axis Communications, kontakt:
Kristina Tullberg, PR Specialist Northern Europe, Axis Communications
E-mail: pressoffice-ne@axis.com.
Tel: 046 272 1800

Om Axis Communications
Axis tilbyr intelligente sikkerhetsløsninger som baner vei for en smartere og tryggere verden. Ut fra sin posisjon som global markedsleder innenfor nettverksvideo driver Axis bransjen fremover ved en kontinuerlig lansering av innovative nettverksprodukter basert på en åpen plattform, og gir kundene høy verdi gjennom et globalt partnernettverk. Axis pleier langsiktig samarbeid med sine partnere, som tilbys kunnskap og banebrytende nettverksprodukter på eksisterende og nye markeder.

Axis har mer enn 1600 engasjerte medarbeidere i over 40 land over hele verden, og støttes av et nettverk på over 65 000 partnere i 179 land. Det svenskbaserte selskapet Axis ble grunnlagt i 1984, og noteres på NASDAQ OMX Stockholm under symbolet AXIS. Du finner mer informasjon om Axis på www.axis.com.