Axis esittelee lyömättömään kuvanlaatuun laajalla dynaamisella alueella yltävät modulaariset minikamerat

Lund, 2014-06-24
This content is available in the following languages: Danish, Finnish, Norwegian Bokmål, Swedish

AXIS F -verkkokameramallisto koostuu mukautuvista, modulaarisista ja erittäin huomaamattomista 1080p HDTV -verkkokameroista laajalla dynamiikka-alueella. Uusi mallisto on ihanteellinen valinta pankkiautomaateille, pankkeihin, myymälöihin, hotelleihin ja vaativiin käyttöolosuhteisiin, kuten ambulansseihin ja poliisiautoihin.

AXIS F -mallisto koostuu keskusyksiköstä ja sensoriyksiköistä tavallisilla, neulanreikä-, varifocal- tai kalansilmälinsseillä, joilla saavutetaan jopa 194°:n aluekattavuus erittäin huomaamattomasti. Keskusyksikkö voi olla yhteydessä vain yhteen sensoriyksikköön kerrallaan, lisätietoja videossa.
Verkkovideoalan markkinajohtaja Axis Communications esitteli tänään modulaarisen kameramalliston, joka tarjoaa käyttäjille paitsi huomaamattoman valvontaratkaisun kuvanlaadusta tinkimättä, myös mahdollisuuden valita oman kohteeseensa juuri oikean kokoonpanon.

”AXIS F -mallisto tuo käyttäjien ulottuville mukautuvan ja huomaamattoman valvontaratkaisun, joka kykenee ylivoimaiseen kuvanlaatuun jopa kaikkein korkeakontrastisimmissa valaistusolosuhteissa,” kertoo Erik Frännlid, Axisin tuotekehityspäällikkö. ”Mallisto rakentuu jaetulle kamerakonseptille, jossa järjestelmä koostuu linssistä, sensoriyksiköstä ja keskusyksiköstä. Tämä konsepti tuli markkinoille AXIS P12 -malliston yhteydessä. Kehittäessämme AXIS F -mallistoa aloitimme työn paneutumalla AXIS P12 -mallistosta saamaamme palautteeseen rakentaaksemme asiakkaitamme vieläkin paremmin palvelevia ratkaisuja.”

Jaettu verkkokamerakonsepti mahdollistaa pienikokoisen sensoriyksikön asentamisen huomaamattomasti ahtaisiin tiloihin ja suuremman keskusyksikön sijoituksen piiloon katseilta. Kaikki AXIS F -sarjan yksiköt ovat hankittavissa erillisinä. Mallistoon kuuluu AXIS F41 -keskusyksikkö ja neljä yhteensopivaa AXIS F -sensoriyksikköä erilaisilla muodoilla ja linssityypeillä eri kuvakenttiä varten. AXIS F41 -keskusyksikkö pitää sisällään suorittimen, verkkolaitteet, virtalähteen, SD-korttiaukon sekä muut tarvittavat liitännät, ja se voi olla yhteydessä yhteen AXIS F -sensoriyksikköön. Jokainen linssistä ja kuvasensorista koostuva sensoriyksikkö toimitetaan esiasennetulla 3 tai 12 metrin mittaisella kytkentäkaapelilla varustettuna.

”Pienikokoinen sensoriyksikkö tuo käyttäjille mahdollisuuden asentaa valvontajärjestelmä helposti ja huomaamattomasti jopa erittäin ahtaisiin paikkoihin,” kertoo Frännlid. ”Yksiköt voidaan upottaa seiniin, kattoihin, oviaukkoihin, hisseihin tai metallilevyn taakse siten, että ainoastaan pieni linssin ulkopinta jää näkyviin. Neulanreikälinssiä käytettäessä näkyviin jää vain linssin vaatima pieni reikä. Tietyt AXIS F -sensoriyksiköt sietävät myös rankkoja käyttöolosuhteita kuten tärinää, iskuja ja lämpötilavaihteluita ja soveltuvat näin asennettaviksi hälytysajoneuvoihin ulko- tai sisäasennuksena. Moduuleista koostuvan rakenteen ansiosta asiakkaamme voi valita mallistosta omaan käyttötarkoitukseensa parhaiten soveltuvan yksikön.”

AXIS F41 -keskusyksikkö tukee seuraavia toimintoja:

• Axis' Wide Dynamic Range (WDR) - Forensic Capture, joka mahdollistaa yksityiskohtien tarkastelun sekä valoisilta että hämäriltä alueilta. Toiminto on erityisen hyödyllinen esimerkiksi pankkiautomaatin edustan valvonnassa, jossa tarkkailtava kohde on tumma kirkasta taustaa vasten, tai yöaikaisessa seurannassa, jossa hämärän ympäristön valvonta voi olla haastavaa ajoneuvojen, katuvalojen tai kylttien kirkkaiden valojen vuoksi
• 1080p HDTV -video jopa 50/60 ruudun sekuntinopeudella tallentaa nopeasti liikkuvat kohteet ja luo tasaisempaa videokuvaa
• Kaksisuuntainen audio
• Tulo- ja lähtöportit ulkoisille laitteille hälytysjärjestelmän tehostamiseksi
• RS232-portti ulkoisen datan videointegrointia varten
• Täysikokoinen SD-korttiaukko paikalliseen tallennukseen
• Power over Ethernet tai liitäntä ulkoiseen virtalähteeseen
• Älykkäät videotoiminnot kuten liikkeentunnistus, aktiivinen ilkivaltahälytys ja AXIS Camera Application Platformin kautta ladattavat sovellukset

Neljä yhteensopivaa AXIS F -sensoriyksikköä kahdella mahdollisella johtopituudella ovat:

• IP66-luokiteltu AXIS F1005-E -sensoriyksikkö kiinteällä linssillä ja 113°:n horisontaalisella näkökentällä
• AXIS F1015 -sensoriyksikkö varifocal-linssillä ja 53° - 108°:n horisontaalisella näkökentällä
• AXIS F1025 -sensoriyksikkö neulanreikälinssillä ja 89°:n horisontaalisella näkökentällä
• IP66-luokiteltu AXIS F1035-E -sensoriyksikkö kalansilmälinssillä ja 194°:n horisontaalisella näkökentällä.

AXIS F41 -keskusyksikkö sisältää AXIS Camera Companion -videohallintaohjelmiston ja sitä tukee AXIS Camera Station -ohjelmisto sekä alan laajin videohallintaohjelmistojen valikoima Axis Application Development Partner Program -ohjelman kautta. AXIS F41 -keskusyksikössä on myös tuki AXIS Video Hosting System -järjestelmälle sekä helpon järjestelmäintegraation mahdollistava ONVIF.

Heinäkuussa 2014 markkinoille tulevan AXIS F41 -keskusyksikön ohjehinta on $441, ja AXIS F1005-E- sekä AXIS F1015 -sensoriyksikköjen ohjehinnat $249 ja $279 (3 metrin kaapeliversioille). AXIS F1025- ja AXIS F1035-E -sensoriyksiköt tulevat markkinoille syyskuussa 2014 ja niiden ohjehinnat ovat $249 ja $249.

Valokuvia tuotteista löydät osoitteesta www.axis.com/corporate/press/press_material.htm?key=fseries
Tutustu myös videoihin osoitteessa www.axis.com/r/video-fseries

Lisätiedot:
Kristina Tullberg, PR- ja viestintäasiantuntija, Axis Communications Northern Europe
Puhelin: +46-46-272 18 72
Sähköposti: pressoffice-ne@axis.com

Tietoja Axis Communications -yhtiöstä
Axis tarjoaa älykkäitä turvallisuusratkaisuja, jotka auttavat tekemään maailmasta turvallisemman. Verkkovideoalan globaalina markkinajohtajana Axis näyttää suuntaa koko toimialalle kehittämällä jatkuvasti innovatiivisia, avoimiin sovelluksiin perustuvia verkkotuotteita - tarjoten asiakkaille lisäarvoa maailmanlaajuisen kumppaniverkoston kautta. Axis ylläpitää pitkäaikaisia suhteita yhteistyökumppaneihin ja tarjoaa heille osaamista ja viimeisimpiä verkkotuotteita sekä nykyisillä että uusilla markkina-alueilla.

Axisin palveluksessa on yli 1600 sitoutunutta työntekijää yli 40 maassa ja heitä tukee yli 65 000 yhteistyökumppanin verkosto 179 maassa. Axis on perustettu vuonna 1984 ja sen pääkonttori sijaitsee Ruotsissa. Yhtiö on listattu Tukholman NASDAQ OMX:ssä tunnuksella AXIS. Lisätietoja Axisista saat verkkosivuiltamme www.axis.com