Axis introducerer en modulær miniaturekameraserie med bredt dynamisk område til fortræffelige billeddetaljer

København, 2014-06-24
This content is available in the following languages: Danish, Finnish, Norwegian Bokmål, Swedish

AXIS F-netværkskameraserien præsenterer en yderst fleksibel, modulær netværkskameraserie bestående af ekstremt diskrete HDTV 1080p-kameraer med bredt dynamisk område. Den nye serie er ideel til pengeautomater, banker, butikker, hoteller samt barske miljøer, såsom ambulancer og politibiler.

AXIS F-serien tilbyder en hovedenhed og sensorenheder med hulkamera, standardobjektiver, varifokale objektiver og fiskeøjeobjektiver til synsfelter på op til 194° i yderst diskrete overvågningsinstallationer. Hovedenheden kan kun tilsluttes en sensorenhed ad gangen, se film.
Axis Communications, som er verdens førende inden for netværksvideo, introducerer i dag en modulær kameraserie, der ikke blot giver kunderne diskrete overvågningsløsninger med billedetaljer i høj kvalitet, men også høj fleksibilitet i valget af enheder, der er velegnede til installationen.

”AXIS F-serien giver høj fleksibilitet og diskretion med fortræffelig videoydelse, selv under lysforhold med høj kontrast”, siger Erik Frännlid, Axis' direktør for produktstyring. ”Serien er baseret på et delt netværkskamerakoncept, hvor kameraet er opdelt i et objektiv og en billedsensorenhed samt en hovedenhed. Dette koncept blev første gang præsenteret i AXIS P12-serien. Da vi udviklede AXIS F-serien tog vi hensyn til de tilbagemeldinger, vi havde modtaget vedrørende AXIS P12, for at kunne levere endnu bedre løsninger til kunderne”.

Det delte netværkskamerakoncept muliggør diskret installation af en lille sensorenhed på trange steder og placering af den større hovedenhed et andet sted, hvor den ikke er synlig. AXIS F-serien består af enheder, der alle sælges separat. Serien inkluderer AXIS F41-hovedenheden og fire kompatible AXIS F-sensorenheder med forskellige formfaktorer og objektivtyper til forskellige synsfelter. AXIS F41-hovedenheden huser processor, netværk, strøm, SD-kortslot og andre tilslutninger og kan tilsluttes en AXIS F-sensorenhed. Hver sensorenhed, som består af et objektiv og en billedsensor, leveres med et formonteret kabel på henholdsvis 3 eller 12 meter (10 fod eller 39 fod) til tilslutning til hovedenheden.

”De små sensorenheder giver brugerne mulighed for selv at installere dem nemt og diskret, selv på meget trange steder”, siger Frännlid. ”De kan monteres på vægge, i lofter og døråbninger, i elevatorer og bag blik med kun den lille linseoverflade synlig - i tilfælde af hulkameraenheden er det kun et lille hul til objektivet. Visse AXIS F-sensorenheder kan også modstå barske forhold, såsom vibrationer, stød og temperatursvingninger, hvilket gør dem ideelle til brug ind- og udvendigt i udrykningskøretøjer. Det modulære koncept giver også kunderne fleksibilitet til at købe den sensorenhed, der er bedst egnet til formålet”.

AXIS F41-hovedenheden understøtter følgende funktioner:

• Axis' bredt dynamisk område (WDR) - Kriminalteknisk optagelse, hvilket gør, at både lyse og mørke områder af en scene er synlig. Denne funktion er ideel til scenarier såsom indgange eller foran pengeautomater, hvor motivet kan forekomme mørkt mod en lys baggrund, eller i situationer om natten, hvor kameraet skal håndtere miljøer med lav belysning sammen med skarpe lys fra køretøjer, gadelamper, skiltning og butikker
• HDTV 1080p-video ved op til 50/60 billeder pr. sekund er ideel til optagelse af objekter, der bevæger sig hurtigt, og giver en mere jævn video
• Tovejslyd
• Ind-/udgangsporte til eksterne enheder for forbedret alarmstyring
• RS232-port til integration af eksterne data til videoen
• SD-kortslot i fuld størrelse til lokal lagring
• Strøm over Ethernet samt mulighed for at tilslutte til en ekstern strømforsyning
• Intelligente videofunktioner, såsom videobevægelsesregistrering, aktiv alarm ved manipulering samt programmer, der kan hentes via AXIS' kameraprogramplatform

De fire kompatible AXIS F-sensorenheder (med to forskellige kabellænger at vælge imellem) består af:

• IP66-normeret AXIS F1005-E-sensorenhed med et fast objektiv og et vandret synsfelt på 113°
• AXIS F1015-sensorenhed med et varifokalt objektiv til et vandret synsfelt på 53° til 108°
• AXIS F1025-sensorehed med hulkameraobjektiv og et vandret synsfelt på 89°
• IP66-normeret AXIS F1035-E-sensorenhed med fiskeøjeobjektiv tilbyder et vandret synsfelt på 194°.

AXIS F41-hovedenheden tilbyder AXIS Camera Companion-videostyringssoftware og understøttes af AXIS Camera Station samt branchens største base af videostyringssoftware gennem Axis' partnerprogram til programudvikling. AXIS F41 understøtter også AXIS Video Hosting System samt ONVIF for let kamerasystemintegration.

AXIS F41-hovedenheden er tilgængelig fra juli til en vejledende detailpris på 441 USD, og AXIS F1005-E-og AXIS F1015-sensorenheder til henholdsvis 249 USD og 279 USD (til versioner med 3 meter langt kabel). AXIS F1025- og AXIS F1035-E-sensorenheder er tilgængelige fra september 2014 til henholdsvis 249 USD og 249 USD.

For billeder henvises til: www.axis.com/corporate/press/press_material.htm?key=fseries
For videoer henvises til: www.axis.com/r/video-fseries

For yderligere oplysninger bedes du kontakte:
Kristina Tullberg, PR og kommunikationsspecialist, Axis Communications
Tlf.: +46 46 272 18 00, e-mail: pressoffice-ne@axis.com

Om Axis Communications
Axis tilbyder intelligente sikkerhedsløsninger, der bidrager til en smartere og sikrere verden. I kraft af sin position som ledende på det globale marked for netværksvideo driver Axis branchen fremad ved kontinuerligt at lancere innovative netværksprodukter, der er baseret på en åben platform - og leverer værdifulde løsninger til kunderne via et globalt netværk af samarbejdspartnere. Axis har en række mangeårige samarbejdspartnere og formidler viden og banebrydende netværksprodukter til dem på eksisterende og nye markeder.

Axis har over 1.600 engagerede medarbejdere i over 40 lande rundt omkring i verden, som understøttes af et netværk af mere end 65.000 samarbejdspartnere i 179 lande. Axis er grundlagt i 1984 og er en svenskbaseret virksomhed, der er noteret på NASDAQ OMX Stockholm under børsnavnet AXIS. Yderligere information om Axis findes på vores websted www.axis.com.