Axis komt met drie camera-accessoires

Rotterdam, 2009-dec-14
This content is available in the following languages: Dutch; Flemish

Axis Communications, leverancier van netwerkvideo-oplossingen komt met drie nieuwe accessoires die het gebruik en installatie van netwerkcamera's sterk vereenvoudigen: AXIS P7701 video-decoder met ondersteuning voor H.264 videocompressie, de AXIS P8221 netwerk I/O Audio module en de AXIS T8412 Installatiedisplay, waarmee het heel eenvoudig wordt om een netwerkcamera te installeren.

AXIS P7701

Met de AXIS P7701 video-decoder is het mogelijk beelden van een digitale netwerkcamera om te zetten naar beelden die weer te geven zijn op een LCD scherm, zoals bij een confrontatiemonitor. Daarmee werkt een decoder omgekeerd aan de video encoder die analoge signalen omzet naar digitale signalen. De video-decoder decodeert full frame-rate videostreams in H.264, MPEG4 en MotionJPEG met maximaal 720p resolutie (1280x720). Ook is het mogelijk om achtereenvolgens de beelden van verschillende camera's te tonen. De video-decoder kan worden gevoed via Power over Ethernet (PoE) of via een externe voedingsbron. De AXIS P7701 is het betaalbare alternatief voor de doorgaans duurdere PC configuraties.

AXIS P8221 Netwerk I/O Audio module

De AXIS P8821 biedt acht configureerbare input/output (I/O) poorten en audio mogelijkheden voor een netwerkvideo-systeem dat zelf geen ingebouwde I/O of audio functionaliteit heeft. Verschillende sensoren, zoals deurschakelaars, rookmelders, IR detectoren of een detector voor brekend glas, kunnen worden aangesloten als input op de AXIS P8221. De outputpoorten worden aangesloten op controleapparatuur of een relais, zoals die voor het openen en sluiten van deuren of het aan- of uitdoen van licht. De AXIS P8221 ondersteunt audio in twee richtingen en heeft een ingebouwde versterker voor de kleine speakers.

AXIS T8412 Installatiedisplay

AXIS T8412 is een batterij gevoed handheld apparaat dat de installatie van zowel Axis netwerkcamera's als analoge camera's sterk vereenvoudigd. De AXIS T8412 toont live beeld van een camera en dat maakt het bepalen van de juiste beeldhoek of de focus een stuk eenvoudiger dan wanneer dat op afstand via een laptop gebeurt. De AXIS T8412 maakt zelf verbinding met de aanwezige netwerkcamera's of kan deze op het netwerk opzoeken. Daarnaast is het ook mogelijk om netwerkcamera's die beschikken over PoE-ondersteuning van stroom te voorzien via de AXIS T8412.

De producten zijn in januari 2010 verkrijgbaar en kosten respectievelijk 359, 299 en 549 euro (excl. btw).

Privacy

Privacy staat hoog in het vaandel. De camerabeelden worden niet opgeslagen en het controlecentrum is alleen toegankelijk voor medewerkers. Ook reageren klanten en ondernemers positief op het systeem. Bovendien moeten klanten toestemming geven om gefilmd te worden. Bij weigering van die toestemming mag de klant ook niets kopen.

Over Axis

Axis is een IT-onderneming die netwerkvideo-oplossingen aanbiedt voor professionele installaties. Het bedrijf is een innovatieve marktleider en zet in op de overgang van analoge op digitale videobewaking. De producten en oplossingen van Axis zijn voornamelijk gericht op beveiligingstoezicht en bewaking op afstand en zijn gebaseerd op innovatieve open-technologie platformen.

Axis is in 1984 opgericht in Zweden en opereert wereldwijd, met kantoren in 20 landen en door samenwerking met partners in meer dan 70 landen. Axis is opgericht in 1984 en staat genoteerd aan de NASDAQ OMX Stockholm onder de beurscode AXIS. Meer informatie over Axis op: www.axis.com.

Voor meer informatie:


Axis Communications BV
Edwin Beerentemfel
Telefoon: 010 – 750 46 00
E-mail: edwin.beerentemfel@axis.com

Whizpr
Maartje Dekens
Telefoon: 0317 - 410 483
E-mail: axis@whizpr.nl