Axis introduceert geavanceerde vaste netwerkcamera’s met WDR in HDTV 1080p

Bruxelles, 2014-jun-18
This content is available in the following languages: Dutch; Flemish

Brussel, 4 juni 2014 - De robuuste AXIS Q1615 en AXIS Q1615-E netwerkcamera’s zijn ontwikkeld voor veelzijdige toepassingen in ruwe omgevingen. Zij bieden de uitzonderlijke beeldkwaliteit die gebruikers nodig hebben voor binnen- en buitenbewaking, zowel overdag als ’s nachts.

Axis Communications, marktleider op het gebied van netwerkcamera’s, introduceert 2 nieuwe modellen uit de succesvolle AXIS Q16 reeks. Zij bieden een aantal nieuwe functies, waaronder Wide Dynamic Range (WDR), Lightfinder, HDTV 1080p resolutie, elektronische beeldstabilisatie en schokdetectie.

“Bij de beveiliging van luchthavens, treinstations, overheidsgebouwen en hekwerken is beeldkwaliteit van zeer groot belang om de onderzoekstijd tot een minimum te beperken en eigendommen te beschermen – zelfs in uiterst moeilijke lichtomstandigheden”, aldus Edwin Roobol, Regional Director Middle Europe bij Axis Communications. “De nieuwe AXIS Q1615 camera’s bieden niet alleen full HD-resolutie, maar schakelen ook automatisch tussen instellingen voor beelden met een hoog dynamisch bereik en de Lightfinder-modus. Zo leggen ze alle details vast, zowel in donkere als in lichte zones. De nieuwe camera’s zijn ook onze eerste vaste camera’s die kunnen opnemen met 50/60 beelden per seconde in HDTV 1080p resolutie. Dat is twee keer de normale beeldsnelheid, waardoor de camera’s nog beter vloeiende beeldopnames maken van snel bewegende mensen of voertuigen.”

Naast het vermogen om naadloos over te schakelen tussen WDR ‘dynamische registratie’ en de Lightfinder-modus, bieden de AXIS Q1615 voor binnengebruik en de voor buitengebruik geschikte AXIS Q1615-E verschillende beeldbewerkingsopties. Daardoor zijn de beelden beter bruikbaar. Het gaat onder meer om ruisonderdrukking en elektronische beeldstabilisatie voor stabiele beelden in een omgeving met veel trillingen. Daarnaast ondersteunen deze vaste camera’s H.264 (high profile) en verbeterde maximale bandbreedtemanagement. Dit laatste zorgt er voor dat de gebruikte bandbreedte binnen vastgelegde grenzen blijft.

System integrators, betrokken bij grote installatieprojecten, hebben baat bij I/O-features zoals de seriële communicatiepoort en de input/output-poorten die 12 V DC output leveren voor externe apparatuur zoals PIR-sensors. Dankzij de krachtige processor van de AXIS Q1615 camera’s draaien geavanceerde applicaties zeer soepel op het AXIS Camera Application Platform. Installateurs zullen de nieuwe innovatieve ingebouwde functies waarderen die het installatieproces sneller laten verlopen en zorgen dat er meteen kwalitatief hoogwaardige opnames worden gemaakt. Denk hierbij aan de waterpasindicator en de autorotatie, twee functies die de beste opnames garanderen – ongeacht de toestand van de camera en zijn omgeving. Dankzij schokdetectie kunnen de camera’s het personeel waarschuwen met een alarm, of een geluidsopname afspelen tijdens een poging tot vandalisme, wat ze uitermate geschikt maakt voor gebruik in scholen of in het openbaar vervoer. De voor buitengebruik ontworpen AXIS Q1615-E kan barre weersomstandigheden aan en de behuizing is schok- en vandalismebestendig.

De AXIS Q1615/-E camera’s worden ondersteund door de meeste videomanagementsoftware via het Axis Application Development Partner Program en door AXIS Camera Station. Beide units bieden tevens ondersteuning voor AXIS Camera Companion, AXIS Camera Application Platform, AXIS Video Hosting System en ONVIF, zodat ze eenvoudig in maatoplossingen zijn in te passen. Bovendien bieden deze programma’s applicatieontwikkelaars de mogelijkheid om beide camera’s te voorzien van nieuwe intelligente functies.


Over Axis
Axis biedt intelligente beveiligingsoplossingen voor een slimmere en veiligere wereld. Als wereldwijd marktleider in netwerkvideo zet Axis de toon in de sector door het introduceren van innovatieve en kwalitatief hoogwaardige netwerkproducten, gebaseerd op een open platform, via een wereldwijd partnernetwerk. Axis ontwikkelt lange termijn relaties met haar partners en voorziet hen van de nodige kennis en kwalitatieve netwerkproducten in zowel bestaande als nieuwe markten.
Axis heeft wereldwijd meer dan 1.600 toegewijde werknemers met kantoren in meer dan 40 landen en een samenwerking met ruim 60.000 partners in meer dan 179 landen. Axis is opgericht in 1984 in Zweden en staat genoteerd op de NASDAQ OMX Stockholm onder de beurscode AXIS. Meer informatie over AXIS op www.AXIS.com