Axis breidt aanbod uit met nieuwe serie kostenbesparende surveillancecamera's

Rotterdam, 2010-mrt-02
This content is available in the following languages: Dutch; Flemish

Axis Communications, leverancier van netwerkvideoproducten, introduceert een nieuwe serie compacte en betaalbare dome-netwerkcamera's voor videosurveillance in de detailhandel. De koepelvormige AXIS M32-netwerkcamera's bieden uitstekende beeldkwaliteit, inclusief ondersteuning voor HDTV, en kunnen snel en eenvoudig worden geïnstalleerd.

"Voor de detailhandel zijn beeldkwaliteit, een compact ontwerp en kosten de belangrijkste punten," zegt Edwin Beerentemfel, salesmanager van Axis Communications. "De AXIS M32-netwerkcamera's voldoen aan deze wensen; deze vaste dome-camera's hebben een uitstekende videokwaliteit, een discreet ontwerp en een scherpe prijs."

Netwerkvideo is ideaal voor de videosurveillance-behoeften in de detailhandel. Naast efficiëntere verliespreventie bieden de netwerkcamera's een aantal voordelen in vergelijking met analoge CCTV, zoals naadloze integratie met POS- en EAS-systemen (verkooppunten en elektronische artikelbewaking) en mogelijkheden voor het tellen van mensen, de analyse van de klantenstroom en winkelplanning en evaluatie. Axis heeft als eerste de voordelen van netwerkvideotechnologie toegepast in de detailhandel. Detailhandelaars profiteren van kant-en-klare toepassingen waarmee ze diefstal kunnen beperken, merchandising en effectiviteit kunnen verbeteren en de beveiliging van personeel kunnen vergroten voor een beter eindresultaat. Bekende detailhandelaars die gebruikmaken van de Axis-netwerkvideoproducten zijn onder andere Benetton, Target, Tally Weijl, Lacoste en Hugo Boss.

De AXIS M32-serie biedt een hogere beeldresolutie dan traditionele analoge CCTV-camera's. De camera's zijn uitgerust met varifocale lenzen en dankzij de opties voor megapixel en HDTV zijn ze uitermate geschikt voor de detailhandel. De robuuste versies, AXIS M3203-V en AXIS M3204-V, zijn perfect voor wat zwaardere omstandigheden, zoals in magazijnen.

De AXIS M3203-V biedt SVGA-resolutie bij maximale framesnelheid. De AXIS M3204 en AXIS M3204-V leveren HDTV-videokwaliteit bij maximale framesnelheid. De AXIS M3203 en AXIS M3204 zijn ook verkrijgbaar met een zwarte behuizing.

De AXIS M32-serie levert eenvoudige installatiefuncties. Zo kunt u met de pixelteller controleren of de pixelresolutie van een voorwerp of gezicht voldoet aan de daarvoor geldende regels of de eisen van de klant. Power over Ethernet (PoE) zorgt ervoor dat stroom en video via één ethernetkabel lopen, waardoor de installatie eenvoudig is en de kosten ervan lager zijn. De ondersteuning voor H.264-compressie bespaart ook geld doordat minder opslag en netwerkbandbreedte vereist zijn.

De AXIS M32-netwerkcamera's worden ondersteund door de grootste database van videobeheersoftware in de branche via het Axis ADP-programma (Application Development Partner) en AXIS Camera Station. De camera's zijn vanaf april 2010 verkrijgbaar via de distributiekanalen van Axis. Kijk op www.axis.com/corporate/press/press_material.htm?key=m32 voor foto's en andere informatie.

Privacy

Privacy staat hoog in het vaandel. De camerabeelden worden niet opgeslagen en het controlecentrum is alleen toegankelijk voor medewerkers. Ook reageren klanten en ondernemers positief op het systeem. Bovendien moeten klanten toestemming geven om gefilmd te worden. Bij weigering van die toestemming mag de klant ook niets kopen.

Over Axis

Axis is een IT-onderneming die netwerkvideo-oplossingen aanbiedt voor professionele installaties. Het bedrijf is een innovatieve marktleider en zet in op de overgang van analoge op digitale videobewaking. De producten en oplossingen van Axis zijn voornamelijk gericht op beveiligingstoezicht en bewaking op afstand en zijn gebaseerd op innovatieve open-technologie platformen.

Axis is in 1984 opgericht in Zweden en opereert wereldwijd, met kantoren in 20 landen en door samenwerking met partners in meer dan 70 landen. Axis is opgericht in 1984 en staat genoteerd aan de NASDAQ OMX Stockholm onder de beurscode AXIS. Meer informatie over Axis op: www.axis.com.

Voor meer informatie:


Axis Communications BV
Edwin Beerentemfel
Telefoon: 010 – 750 46 00
E-mail: edwin.beerentemfel@axis.com

Whizpr
Inez Diepenbach / Willemijn Vader
Telefoon: 0317 - 410 483
E-mail: axis@whizpr.nl