Axis esittelee ominaisuuksilla ladatut, kiinteät WDR HDTV 1080p -verkkokamerat

Lund, 2014-06-12
This content is available in the following languages: Danish, English, Finnish, Norwegian Bokmål, Swedish

Monipuoliset ja kestävät AXIS Q1615- ja AXIS Q1615-E -verkkokamerat on suunniteltu vaativiin toimintaolosuhteisiin. Uudet kamerat tarjoavat poikkeuksellisen kuvanlaadun ja vastaavat käyttäjien tarpeisiin sisä- ja ulkotilojen valvonnassa, yöllä ja päivällä.

AXIS Q1615 -kamerat tarjoavat full HD -resoluution lisäksi myös automaattisen asetusten vaihdon korkean dynamiikan ja Lightfinder-tilan välillä, joten kaikki yksityiskohdat saadaan tallennettua sekä valaistuilla että hämärillä alueilla yhtä aikaa kuten videolla.
Verkkovideoalan markkinajohtaja Axis Communications esittelee uusia tuotteita menestyksekkääseen AXIS Q16 -mallistoonsa. Uusimmat kamerat tarjoavat lukuisia uusia toimintoja, kuten laajan dynaamisen alueen (WDR*-Forensic Capture) tallennuksen, Lightfinder-teknologian, HDTV 1080p -resoluution, elektronisen kuvanvakauksen ja iskuntunnistuksen.

”Lentokentät, rautatieasemat, hallintokohteet ja aluerajaus ovat muutamia esimerkkejä asennusympäristöistä, joissa kuvanlaatu on oleellisen tärkeä tutkinta-aikojen lyhentämiseksi ja omaisuuden suojaamiseksi, myös haastavissa valaistusolosuhteissa,” kertoo Erik Frännlid, Axis Communicationsin tuotekehitysjohtaja. ”Uudet AXIS Q1615 -kameramallit tarjoavat full HD -resoluution lisäksi myös automaattisen asetusten vaihdon laajan dynamiikan ja Lightfinder-tilan välillä varmistaen näin kaikkien yksityiskohtien tallentamisen kirkkailla ja hämärillä alueilla yhtä aikaa. Uudet mallit ovat myös ensimmäisiä kiinteitä kameroitamme, jotka yltävät 50/60 kuvaan sekunnissa HDTV 1080p -resoluutiolla. Kuvataajuus on siis tuplasti nopeampi kuin tavallisesti, joten kamerat tallentavat nopeasti liikkuvat ihmiset ja ajoneuvot vielä tavallistakin tarkemmin ja pehmeämmin.”

Saumattoman WDR-dynamiikkatilan ja Lightfinder-tilan välillä siirtymisen lisäksi sisäkäyttöön kehitetty AXIS Q1615 ja ulkokäyttöön suunniteltu AXIS Q1615-E tarjoavat useita kuvan käytettävyyttä parantavia käsittelytoimintoja, kuten tynnyrivääristymän korjauksen sekä värinöille altistuvan kameran parantavan elektronisen kuvanvakauksen. Kiinteissä kameroissa on lisäksi tuki korkealle H.264-profiilille ja tehostetut Max Bit Rate -ohjaimet, jotka huolehtivat kaistanleveyden pysymisestä asetetuissa rajoissa.

Useamman kameran järjestelmien asentajat hyötyvät sellaisista ominaisuuksista kuin sarjakommunikointiportti sekä 12 V DC -ulostulolla varustetut input/output-portit ulkoisten laitteiden, kuten PIR-sensoreiden käyttöä varten. Tehokkaat AXIS Q1615 -kamerat mahdollistavat edistyneiden sovellusten toiminnan AXIS Camera Application Platform -alustan ansiosta. Kameroissa on myös uusia ja innovatiivisia sisäänrakennettuja ominaisuuksia, jotka nopeuttavat asennusta ja takaavat kuvanlaadun heti käynnistyshetkestä alkaen. Esimerkkejä näistä ovat suuntausavustus ja automaattikierto jotka lyhentävät asennusaikaa. Iskuntunnistuksen ansiosta kamerat voivat lähettää hälytyksen valvontahenkilökunnalle tai toistaa tallennetun äänitiedoston, mikäli kameraan yritetään kohdistaa ilkivaltaa. Toiminto on erittäin hyödyllinen esimerkiksi kouluissa ja julkisen liikenteen käyttökohteissa. Ulkokäyttöön soveltuva AXIS Q1615-E kestää vaativimmatkin sääolosuhteet ja sen kuori suojaa iskuilta ja ilkivallalta.

AXIS Q1615/-E -kameroita tukee alan laajin valikoima videohallintaohjelmistoja Axis Application Development Partner Program -ohjelman ja AXIS Camera Station -ohjelmiston kautta. Kameroissa on myös tuki AXIS Camera Companionille, AXIS Camera Application Platformille, AXIS Video Hosting Systemille sekä ONVIF:ille. Tuetut sovellukset ja ohjelmistot helpottavat järjestelmäintegraatioita ja mahdollistavat kolmansien osapuolten älykkäiden sovellusten käytön.

AXIS Q1615/-E -mallit on suunniteltu esiteltäviksi vuoden 2014 kolmannella neljänneksellä. Mallit tulevat myyntiin Axisin jälleenmyyjille ohjevähittäishinnoilla 1 099 dollaria ja 1 399 dollaria.

Valokuvia ja muita materiaaleja on saatavilla osoitteesta www.axis.com/corporate/press/press_material.htm?key=q1615

*WDR – Forensic Capture optimizes video for forensic purposes by enabling an extremely high level of detail to be visible in both dark and bright areas of a scene. It is the result of years of development at Axis combined with the best imaging components on the market. An Axis camera with WDR – Forensic Capture applies advanced algorithms to optimize image quality and includes the ability to seamlessly transition between WDR and low-light mode.

Lisätiedot:
Kristina Tullberg, PR- ja viestintäasiantuntija, Axis Communications Northern Europe, Puhelin: +46-46-272 18 72, Sähköposti: pressoffice-ne@axis.com

Tietoja Axis Communications -yhtiöstä
Axis tarjoaa älykkäitä turvallisuusratkaisuja, jotka auttavat tekemään maailmasta turvallisemman. Verkkovideoalan globaalina markkinajohtajana Axis näyttää suuntaa koko toimialalle kehittämällä jatkuvasti innovatiivisia, avoimiin sovelluksiin perustuvia verkkotuotteita - tarjoten asiakkaille lisäarvoa maailmanlaajuisen kumppaniverkoston kautta. Axis ylläpitää pitkäaikaisia suhteita yhteistyökumppaneihin ja tarjoaa heille osaamista ja viimeisimpiä verkkotuotteita sekä nykyisillä että uusilla markkina-alueilla.
Axisin palveluksessa on yli 1600 sitoutunutta työntekijää yli 40 maassa ja heitä tukee yli 65 000 yhteistyökumppanin verkosto 179 maassa. Axis on perustettu vuonna 1984 ja sen pääkonttori sijaitsee Ruotsissa. Yhtiö on listattu Tukholman NASDAQ OMX:ssä tunnuksella AXIS. Lisätietoja Axisista saat verkkosivuiltamme www.axis.com.