Axis introduceert videobeheersoftware met multi-site functionaliteit

Rotterdam, 2010-mrt-24
This content is available in the following languages: Dutch; Flemish

Axis Communications, leverancier van netwerkvideo-oplossingen, komt met een versie 3.30 van de videobeheersoftware Axis Camera Station (ACS). Hiermee wordt het mogelijk om camerabeelden van meerdere locaties tegelijkertijd te bekijken en wordt failover recording mogelijk.

De multi-site functionaliteit maakt het voor de gebruiker mogelijk om vanaf één client de camerabeelden te bekijken die op verschillende servers worden opgenomen. Het is dan niet langer noodzakelijk om op de verschillende servers apart in te loggen. Deze toepassing is vooral interessant voor klanten die kleine aantallen camera’s op verschillende locaties hebben.

Innovatief is de nieuwe failover recording functionaliteit. Hierbij worden de beelden opgenomen op de in de camera aanwezige SDHC kaart, zodra de verbinding met de opname server wordt onderbroken. Als de verbinding weer beschikbaar komt, worden de beelden alsnog naar de server gekopieerd, zodat er geen beelden verloren kunnen gaan. "Met de ACS v3.30 bieden we professionele features voor kleinschalige en middelgrote toepassingen. Aangevuld met het nieuwe Video Surveillance Control Board, heeft de gebruiker een krachtige oplossing", aldus Edwin Beerentemfel, sales manager van Axis Communications.

AXIS T8310 Video Surveillance Control Board

Het nieuwe AXIS T8310 Video Surveillance Control Board bestaat uit een joystick, toetsenbord en 'jog dial' voor goede en accurate pan/tilt/zoom-controle (PTZ) van netwerkcamera's en het beheer van opgenomen videomateriaal.

De oplossing bestaat uit drie onderdelen. De AXIS T8311 Video Surveillance Joystick heeft een drie assige joystick, met draaiknop, en zes drukknoppen. Met de AXIS T8312 Video Surveillance Keypad kan snel worden genavigeerd tussen de verschillende schermen, camera's en PTZ-presets. De AXIS T8313 Video Surveillance Jog Dial maakt het eenvoudig zoeken in beelden mogelijk. Elke unit kan afzonderlijk worden gebruikt of kunnen als geheel worden ingezet.
"Het modulaire controlboard vereenvoudigt het gebruik van de PTZ-functies, het selecteren van de camera’s, het kiezen van camera presets en het zoeken in video-opnames", aldus Edwin Beerentemfel. "Dit controlboard vormt een aanvulling op functionaliteiten van ACS v3.30 en complementeert daarmee ons portfolio van netwerkvideo-oplossingen."

Het controlboard is per direct beschikbaar via de Axis distributiekanalen. Foto's zijn beschikbaar via www.axis.com/corporate/press/press_material.htm?key=t8310


Privacy

Privacy staat hoog in het vaandel. De camerabeelden worden niet opgeslagen en het controlecentrum is alleen toegankelijk voor medewerkers. Ook reageren klanten en ondernemers positief op het systeem. Bovendien moeten klanten toestemming geven om gefilmd te worden. Bij weigering van die toestemming mag de klant ook niets kopen.

Over Axis

Axis is een IT-onderneming die netwerkvideo-oplossingen aanbiedt voor professionele installaties. Het bedrijf is een innovatieve marktleider en zet in op de overgang van analoge op digitale videobewaking. De producten en oplossingen van Axis zijn voornamelijk gericht op beveiligingstoezicht en bewaking op afstand en zijn gebaseerd op innovatieve open-technologie platformen.

Axis is in 1984 opgericht in Zweden en opereert wereldwijd, met kantoren in 20 landen en door samenwerking met partners in meer dan 70 landen. Axis is opgericht in 1984 en staat genoteerd aan de NASDAQ OMX Stockholm onder de beurscode AXIS. Meer informatie over Axis op: www.axis.com.

Voor meer informatie:


Axis Communications BV
Edwin Beerentemfel
Telefoon: 010 – 750 46 00
E-mail: edwin.beerentemfel@axis.com

Whizpr
Inez Diepenbach / Willemijn Vader
Telefoon: 0317 - 410 483
E-mail: axis@whizpr.nl