Axis introduceert een serie compacte en betaalbare camera's voor professionele videosurveillance

Rotterdam, 2010-apr-20
This content is available in the following languages: Dutch; Flemish

Axis Communications, leverancier van netwerkvideo-oplossingen, introduceert de nieuwe serie AXIS M11 netwerkcamera's. Dit is een serie betrouwbare en betaalbare professionele camera's die HDTV kwaliteit bieden in combinatie met de nieuwste videocompressiestandaard, H.264. De vaste camera's zijn leverbaar met verschillende CS-mount lenzen, zijn snel en eenvoudig te installeren en zijn geschikt voor het beveiligen van winkels, scholen en openbare plekken.

"De AXIS M11 netwerkcamera's zijn voor een brede doelgroep ontworpen, waarbij uitstekende videokwaliteit, eenvoudige installatie en een aantrekkelijke prijs belangrijke criteria zijn," zegt Edwin Beerentemfel, Sales Manager Axis Communications. "Gelet op de kwaliteit en het prijsniveau van de AXIS M11 netwerkcamera's, zijn wij ervan overtuigd dat ze een belangrijke rol spelen in de huidige verschuiving van analoge naar digitale netwerk videobewaking."

De AXIS M11-serie bestaat uit de volgende modellen:
- de AXIS M1103 (met vaste iris) en de AXIS M1113 (DC-iris): SVGA
- de AXIS M1104 (met vaste iris) en de AXIS M1114 (DC-iris): HDTV 720p / 1 megapixel

De AXIS M1113 en de AXIS M1114 camera's hebben varifocale DC-iris lenzen, waardoor de camera's te gebruiken zijn in gebieden met zowel goede als minder goede lichtomstandigheden.

De AXIS M11-serie is snel en eenvoudig te installeren. Zo is aan de hand van de pixeltellerte controleren of de pixelresolutie van een object of gezicht voldoet aan de regelgeving of specifieke wensen van de klant. Power over Ethernet (IEEE 802.3af) zorgt ervoor dat stroom en video via dezelfde kabel kunnen lopen. De digitale PTZ maakt het mogelijk dat een bepaald risicogebied dat niet volledig zichtbaar is, kan worden gestreamd voor beelden en opnames. Dankzij hun compacte en strakke vormgeving, passen de M11 netwerkcamera's goed in elke behuizing.

Alle camera's uit de AXIS M11-serie bieden meerdere, afzonderlijk te configureren, hoge-resolutie video-streams in H.264 en Motion JPEG in tot 30 fps in volledige resolutie.

De AXIS M11 netwerkcamera's worden ondersteund door de grootste basis van videomanagementsoftware van de markt via het Axis Application Development Partner programma, alsmede door AXIS Camera Station. De camera's zijn vanaf heden beschikbaar via de Axis-distributiekanalen. Voor foto's en andere informatie, ga naar http://www.axis.com/corporate/press/press_material.htm?key=m11series

Privacy

Privacy staat hoog in het vaandel. De camerabeelden worden niet opgeslagen en het controlecentrum is alleen toegankelijk voor medewerkers. Ook reageren klanten en ondernemers positief op het systeem. Bovendien moeten klanten toestemming geven om gefilmd te worden. Bij weigering van die toestemming mag de klant ook niets kopen.

Over Axis

Axis is een IT-onderneming die netwerkvideo-oplossingen aanbiedt voor professionele installaties. Het bedrijf is een innovatieve marktleider en zet in op de overgang van analoge op digitale videobewaking. De producten en oplossingen van Axis zijn voornamelijk gericht op beveiligingstoezicht en bewaking op afstand en zijn gebaseerd op innovatieve open-technologie platformen.

Axis is in 1984 opgericht in Zweden en opereert wereldwijd, met kantoren in 20 landen en door samenwerking met partners in meer dan 70 landen. Axis is opgericht in 1984 en staat genoteerd aan de NASDAQ OMX Stockholm onder de beurscode AXIS. Meer informatie over Axis op: www.axis.com.

Voor meer informatie:


Axis Communications BV
Edwin Beerentemfel
Telefoon: 010 – 750 46 00
E-mail: edwin.beerentemfel@axis.com

Whizpr
Inez Diepenbach / Willemijn Vader
Telefoon: 0317 - 410 483
E-mail: axis@whizpr.nl