Axis lanserar utomhusanpassad 360° panoramakamera för kostnadseffektiv bevakning.

Lund, 2014-maj-19
This content is available in the following languages: Danish, Finnish, Norwegian Bokmål, Swedish

Axis Communications, marknadsledare inom nätverksvideoövervakning, lanserar idag den kompakta och konkurrensfördelaktigt prissatta AXIS M3027-PVE som är en 5 megapixlar fast kupolkamera med 360° eller 180° täckningsområde. Den vandalskyddade IK10-nätverkskameran för dag- och nattbruk är avsedd för användning såväl inomhus som utomhus. Exempel på lämpliga installationer är i eller utanför hotell, butiker, restauranger, kontor etc.

Den nya AXIS M3027-PVE-nätverkskameran är anpassad för utomhusbruk och har 360° täckningsområde.
”Den nya AXIS M3027-PVE utgör ett värdefullt tillskott i vårt sortiment av diskreta och prisvärda fasta kupolkameror, och möjliggör en 360°- eller 180°-lösning för videobevakning utomhus. Därmed får priskänsliga kunder möjlighet att täcka sina behov med hjälp av en enda kamera” säger Axis produktchef Erik Frännlid. ”Kameran har dessutom utmärkt stöd för intelligenta videoapplikationer och många olika programvaror för videohantering, inklusive det kostnadsfria AXIS Camera Companion.”

AXIS M3027-PVE, det senaste tillskottet i Axis serie av AXIS M30-VE-kameror för utomhusbruk, kan monteras i tak, valv eller portaler för 360° täckningsområde, eller på väggar för 180° täckningsområde. Kameran kan återge oförvrängda vyer såsom panorama, dubbel panorama och fyrdelad vy. Dessutom har den funktioner för digital panorering, tiltning och zoomning av områden i bilden som man vill granska närmare. Multipla strömmar i H.264- och Motion JPEG-format kan överföras samtidigt. AXIS M3027-PVE har in- och utgångar för anslutning till extern utrustning.

Alla kameror i AXIS M30-serien är fokusinställda vid leverans och kan därför snabbt installeras. Tack vare stöd för Power over Ethernet (IEEE 802.3af) krävs ingen extra strömförsörjning, vilket även ger lägre installationskostnad.

AXIS M3027-PVE har brett stöd för installation av intelligenta videoapplikationer via AXIS Camera Application Platform. Tack vare kamerans inbyggda microSDHC-kortplats kan dessutom flera dagars inspelning lagras lokalt på minneskortet. Genom att utnyttja lokal lagring i kombination med Axis kostnadsfria programvara för videohantering, AXIS Camera Companion, får användarna en smidig lösning för fjärrövervakning och fjärrhantering av upp till 16 kameror per anläggning.

Via Axis Application Development Partner-program kan även andra programvaror för videohantering som stöder AXIS M3027-PVE användas, såsom AXIS Camera Station, värdbaserade videolösningar och tredjepartsapplikationer. Förvrängningar i 360º-panoramabilder kan återställas med Axis programvara för videohantering samt vissa partnerlösningar. AXIS M3027-PVE är kompatibel med ONVIF Profile S.

AXIS M3027-PVE finns tillgänglig för beställning via Axis distributionskanaler. Rekommenderat försäljningspris är $799.

Produktbilder och annat material kan hämtas på
www.axis.com/corporate/press/press_material.htm?key=m3027pve

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Kristina Tullberg, PR Specialist Northern Europe, Axis Communications
E-mail: kristina.tullberg@axis.com.
Tel: 046 272 1800

Om Axis Communications
Axis erbjuder intelligenta säkerhetslösningar som möjliggör för en smartare och säkrare värld. Som marknadsledare inom nätverksvideo driver Axis branschutvecklingen genom att kontinuerligt lansera innovativa nätverksprodukter, baserade på öppna plattformar, som adderar ökat kundvärde och distribueras i ett globalt partnernätverk. Axis har långsiktiga relationer med partner och erbjuder dem kunskap och banbrytande nätverksprodukter på befintliga och nya marknader.

Axis har över 1 600 engagerade anställda i över 40 länder runt om i världen och arbetar med ett nätverk av fler än 60 000 partner i 179 länder. Axis är ett svenskt företag som grundades 1984 och är noterat på NASDAQ OMX Stockholm (AXIS). Mer information om Axis finns på www.axis.com.