Axis lanserer utendørsklart 360° panoramakamera for kostnadseffektiv overvåkning

Oslo, 2014-05-19
This content is available in the following languages: Danish, Finnish, Norwegian Bokmål, Swedish

Axis Communications, markedsleder innen nettverksvideoovervåking, lanserer i dag det kompakte og konkurransefordelaktig prissatte AXIS M3027-PVE, et 5-megapiksel fast domekamera som gir 360° eller 180° dekningsområde. Det IK10 vandal beskyttede dag og natt nettverkskameraet, er utformet for både innendørs og utendørs bruk. Det egner seg for eksempel godt til installasjon både inne i og utenfor hoteller, forretninger, restauranter og kontorer.

Det nye AXIS M3027-PVE-nettverkskameraet er klart til utendørs bruk og gir 360° panoramaoversikt
«Med lanseringen av AXIS M3027-PVE styrker vi sortimentet med diskrete og prisverdige domekameraer, ved å legge til en videoovervåkingsløsning som er klar til utendørs bruk, med 360/180-graders panoramaoversikt. Det gir prissensitive kunder mulighet til å dekke sine behov med bare et kamera,» sier Axis produktsjef Erik Frännlid. «Kameraet har også betydelig kapasitet for intelligente videoinstallasjoner, og støtter en lang rekke videoadministrasjonsprogrammer, inkludert gratisprogrammet AXIS Camera Companion.»

AXIS M3027-PVE, som er det nyeste tilskuddet til Axis sortiment av utendørsklare AXIS M30-VE-kameraer, kan monteres i tak, takoverheng eller under verandaer for 360° oversikt eller på vegger for 180° oversikt. Kameraet gir uforvridde bilder så som panoramavisning, dobbel panoramavisning og firedelt visning. Dessuten har den funksjoner for digital panorering, tilting og zooming av områder i bilde som man vil granske nærmere. Multiple strømmer i H.264 og Motion JPEG kan overføres samtidig. AXIS M3027-PVE har
inn- og utganger for tilkobling til eksterne enheter.

Alle kameraene i AXIS M30-serien leveres ferdig fokusert, og det tar derfor kort tid å installere dem. Takket være støtte for PoE (Power over Ethernet) (IEEE 802.3af), kreves ingen ekstra strømforsyning, hvilket reduserer installasjonskostnadene.

AXIS M3027-PVE gir god støtte for installasjon av intelligente videoapplikasjoner via AXIS Camera Application Platform. Videre har kameraet et innebygdt spor for microSDHC-kort som gjør det mulig å lagre flere døgns opptak på et minnekort lokalt. Ved å bruke lokal lagring sammen med gratisprogrammet AXIS Camera Companion for videoadministrasjon, får brukerne en enkel løsning for fjernovervåkning og administrasjon av video fra opptil 16 kameraer per anlegg.

AXIS M3027-PVE støttes også av andre videoadministrasjonsprogrammer, blant annet AXIS Camera Station, vert-baserte videoløsninger og tredjepartsprogrammer gjennom Axis' Application Development Partner-program. Forvrengning i 360º-panoramabilder kan gjenopprettes med Axis' videoadministrasjonsprogrammer og visse partnerløsninger. AXIS M3027-PVE er kompatibelt med ONVIF Profile S.

AXIS M3027-PVE er nå tilgjengelig for bestilling via Axis' distribusjonskanaler. Veiledende salgspris er $799.

Produktbilder og annet material kan hentes på
www.axis.com/corporate/press/press_material.htm?key=m3027pve

For mer informasjon om Axis Communications, kontakt:
Kristina Tullberg. PR og kommunikasjon spesialist, Axis Communications Northern Europe, Phone: + 46 46 272 1872, E-mail:kristina.tullberg@axis.com

Om Axis
Axis er markedsleder innen nettverksvideo og er en drivende kraft bak overgangen fra analog til digital videoovervåkning, som baner vei for en smartere, tryggere og mer sikker verden. Axis tilbyr nettverksbaserte videoløsninger for profesjonelle installasjoner med produkter og løsninger som er basert på innovative og åpne tekniske plattformer. Selskapet har mer enn 1500 dedikerte ansatte på 40 plasser rundt om i verden og har samarbeidspartnere i 179 lander. Axis etablertes i 1984 og er en Sverigebasert IT-bedrift som er notert på NASDAQ OMX Stockholm under symbolet AXIS. For mer informasjon om Axis, se www.axis.com.