Dolfinarium toont bezoekers live-beelden van orka Morgan

Rotterdam, 2010-jul-28
This content is available in the following languages: Dutch; Flemish

Sinds enige tijd verblijft de orka Morgan in het Dolfinarium te Harderwijk. De orka is niet zichtbaar voor publiek omdat het welzijn van het dier de hoogste prioriteit heeft. Om toch te kunnen voorzien in de enorme belangstelling voor Morgan, heeft het Dolfinarium besloten om elders op het park een live-streaming te realiseren. Een Axis camera boven het bassin en een onderwatercamera in het bassin, aangesloten op een Axis video encoder, maken deze live-streaming beelden mogelijk.

Het initiatief kwam van het Dolfinarium, die IP-partner Secured by Web heeft ingeschakeld om aan dit idee gestalte te geven. Het Dolfinarium maakte al eerder gebruik van camera's voor het observeren van hun dieren. Secured by Web heeft gekozen de Axis P3344-VE netwerkcamera in te zetten boven het bassin, om op deze manier hoogwaardige HDTV beelden te tonen.

Het verblijf van Morgan in het Dolfinarium is een bijzondere gebeurtenis. Naast het feit dat Morgan continu door verzorgers in de gaten wordt gehouden, worden de camerabeelden ook opgenomen in het Video Management Systeem van Milestone Systems.

Privacy

Privacy staat hoog in het vaandel. De camerabeelden worden niet opgeslagen en het controlecentrum is alleen toegankelijk voor medewerkers. Ook reageren klanten en ondernemers positief op het systeem. Bovendien moeten klanten toestemming geven om gefilmd te worden. Bij weigering van die toestemming mag de klant ook niets kopen.

Over Axis

Axis is een IT-onderneming die netwerkvideo-oplossingen aanbiedt voor professionele installaties. Het bedrijf is een innovatieve marktleider en zet in op de overgang van analoge op digitale videobewaking. De producten en oplossingen van Axis zijn voornamelijk gericht op beveiligingstoezicht en bewaking op afstand en zijn gebaseerd op innovatieve open-technologie platformen.

Axis is in 1984 opgericht in Zweden en opereert wereldwijd, met kantoren in 20 landen en door samenwerking met partners in meer dan 70 landen. Axis is opgericht in 1984 en staat genoteerd aan de NASDAQ OMX Stockholm onder de beurscode AXIS. Meer informatie over Axis op: www.axis.com.

Voor meer informatie:


Axis Communications BV
Edwin Beerentemfel
Telefoon: 010 – 750 46 00
E-mail: edwin.beerentemfel@axis.com

Whizpr
Inez Diepenbach / Willemijn Vader
Telefoon: 0317 - 410 483
E-mail: axis@whizpr.nl