Aluboot fabriceert veilig op afstand met Axis netwerkcamera’s

Rotterdam, 2014-mei-07
This content is available in the following languages: Dutch; Flemish

Hindeloopen, 07 mei 2014 - Scheepswerf Aluboot BV uit Hindeloopen is de eerste scheepswerf in Nederland die gebruik maakt van een mobiele applicatie voor het monitoren en aansturen van zijn volautomatische snijmachines. Het bedrijf heeft de architectuur en software hiervoor laten ontwikkelen door West Consulting BV uit Delft. De volledige oplossing die Aluboot in gebruik heeft, bestaat uit een mobiele applicatie voor tablet en smartphone in combinatie met een aantal camera’s van Axis Communications, marktleider in netwerkcamera’s.

Aluboot is in 1975 opgericht en heeft zich gespecialiseerd in het bouwen van aluminium schepen. Dit proces vindt volledig in-huis plaats. Van het op de honderdste millimeter nauwkeurig snijden van de alumimium platen tot en met de betimmering van de casco’s. Aluboot bouwt boten voor particulieren, maar ook de KNRM is een vaste klant.

Henk Borneman, directeur van Aluboot: “Het snijden van aluminium platen voor onze boten duurt vaak uren. In combinatie met het gegeven dat aluminium een kostbaar materiaal is, is het dus belangrijk dat er geen fouten worden gemaakt bij dit proces. We waren op zoek naar een oplossing, waarbij we niet constant bij de machine hoeven te staan en waarmee we de machine desgewenst van afstand uit kunnen zetten. West Consulting BV heeft ons perfect geholpen met een oplossing op basis van een mobiele applicatie en Axis-camera’s. Dankzij deze techniek heb ik veel meer bewegingsvrijheid, waardoor ik de tijd die ik vroeger aan de snijmachine stond, nu kan besteden aan andere zaken.”

Beveiligde verbinding
De oplossing die West Consulting BV heeft ontwikkeld maakt het mogelijk dat bedrijven zoals Aluboot 24/7 via een beveiligde verbinding hun productieproces op afstand in de gaten kunnen houden. In dit geval met drie hoogwaardige Axis camera’s die zowel de videobeelden als de audio doorgeven. West Consulting heeft een oplossing uitgewerkt die waarborgt dat alleen bevoegde personen de beelden en het geluid van de Axis-camera’s via de app kunnen bekijken/beluisteren. Daarnaast biedt de app de gebruiker de mogelijkheid een machine en het licht in de productiehal op afstand aan of uit te schakelen.
Edwin Roobol, Regional Director Middle Europe van Axis Communications: “Onze netwerkcamera’s zijn breed inzetbaar, dat laat ook deze toepassing bij Aluboot duidelijk zien. Steeds meer particulieren en bedrijven zien in dat kwaliteit, innovatie en duurzaamheid belangrijke eigenschappen zijn bij de aankoop van een netwerkvideo-oplossing. Onze partners adviseren hen daarin en we zijn blij dat een partner als West Consulting BV die waarden deelt en onze camera’s steeds vaker onderdeel laat uitmaken van de klantspecifieke oplossingen die zij ontwikkelen.”Over Axis
Axis biedt intelligente beveiligingsoplossingen voor een slimmere en veiligere wereld. Als wereldwijd marktleider in netwerkvideo, zet Axis de toon in de sector door het introduceren van innovatieve en kwalitatief hoogstaande netwerkproducten -gebaseerd op een open platform -, via een globaal partnernetwerk. Axis ontwikkelt lange termijn relaties met haar partners en voorziet hen van de nodige kennis en kwalitatieve netwerkproducten in zowel bestaande als nieuwe markten.

Axis heeft wereldwijd meer dan 1.600 toegewijde werknemers met kantoren in meer dan 40 landen en een samenwerking met ruim 60.000 partners in meer dan 179 landen. Axis is opgericht in 1984 in Zweden en staat genoteerd op de NASDAQ OMX Stockholm onder de beurscode AXIS. Meer informatie over AXIS op www.axis.com.