Axis kondigt twee nieuwe series vaste dome netwerkcamera’s aan

Rotterdam, 2014-apr-22
This content is available in the following languages: Dutch; Flemish

Q35 geschikt voor kwaliteitsvolle videobewakingsinstallaties en scherpe prijs maakt P32 ideaal voor grote projecten

Axis Communications, marktleider op het gebied van netwerkcamera’s, kondigt krachtige, nieuwe modellen aan binnen zijn assortiment vaste dome netwerkcamera’s. Op die manier komt Axis Communications tegemoet aan de specifieke behoefte van klanten op het vlak van systeemvereisten. AXIS Q35-serie netwerkcamera’s zijn geschikt voor hoge kwaliteit videobewakingsinstallaties met HDTV 1080p-resolutie bij 60 fps, elektronische beeldstabilisatie of WDR-technologie (Wide Dynamic Range met dynamische registratie). De kwaliteit én scherpe prijs van AXIS P32-serie netwerkcamera’s maken hen geschikt voor grote projecten. Ze bieden HDTV-video en zoomen en focussen op afstand.


“Met de nieuwe AXIS Q35- en P32-serie breiden we ons aanbod verder uit met zowel kwalitatieve als betaalbare cameramodellen”, aldus Edwin Roobol, Regional Director Middle Europe bij Axis Communications. “Met zijn topprestaties voldoet de AXIS 35-serie aan de strengste eisen van gevoelige infrastructuren op luchthavens en treinstations. De AXIS P32-serie is vooral geschikt voor winkels en is bestemd voor klanten die op zoek zijn naar een uitstekende kwaliteit tegen een betaalbare prijs.”

De nieuwe modellen uit AXIS Q35-serie beschikken over groothoeklens- en telelensopties. Ze leveren vloeiende, gelijkmatige beelden in HDTV 1080p en kunnen opnemen bij 60 frames per seconde. Bovendien zijn ze uitgerust met elektronische beeldstabilisatie (EIS). De geavanceerde bedieningsfuncties laten gebruikers toe om bijvoorbeeld ver in te zoomen op mensen of voertuigen. Hiervoor wordt live zoomen gecombineerd met de Gatekeeper-applicatie. De camera’s kunnen eveneens sterke lichtschommelingen (WDR) en omstandigheden met weinig licht aan. Het model voor binnengebruik behoort tot klasse IK10 en is stofbestendig. Het buitenmodel scoort IK10+ qua schokbestendigheid. Daarnaast zijn ze bestand tegen trillingen en uitgerust met een schokdetectiesysteem. Deze verstuurt automatisch een alarm naar de gebruiker zodra de camera wordt geraakt.

Geschikt voor detailhandel en dienstenbedrijven
De nieuwe modellen uit AXIS’ P32-serie zijn vandalismebestendige dag- en nachtcamera’s voor zowel binnen- als buitengebruik. Ze zijn eenvoudig te bedienen en komen tevens tegemoet aan de vraag naar kwaliteit tegen lage kosten. Dankzij varifocale lenzen die kunnen zoomen en focussen op afstand en P-Iris-controle garanderen ze zowel overdag als ‘s nachts HDTV 720p of 1080p-beelden. Dankzij de vele opties (bijv. intelligente videoanalyses om mensen te tellen) en de verschillende montagemogelijkheden met optionele accessoires, zijn deze camera’s geschikt voor de detailhandel en dienstenbedrijven.

Beschikbaarheid
De nieuwe AXIS Q35-serie en de buitenmodellen van de AXIS P32-serie zijn naar verwachting eind juni beschikbaar via de distributiekanalen van Axis. De modellen voor binnengebruik uit de AXIS P32-serie zijn naar verwachting vanaf juli te koop.


Over Axis
Axis biedt intelligente beveiligingsoplossingen voor een slimmere en veiligere wereld. Als wereldwijd marktleider in netwerkvideo, zet Axis de toon in de sector door het introduceren van innovatieve en kwalitatief hoogstaande netwerkproducten -gebaseerd op een open platform -, via een globaal partnernetwerk. Axis ontwikkelt lange termijn relaties met haar partners en voorziet hen van de nodige kennis en kwalitatieve netwerkproducten in zowel bestaande als nieuwe markten.

Axis heeft wereldwijd meer dan 1.600 toegewijde werknemers met kantoren in meer dan 40 landen en een samenwerking met ruim 60.000 partners in meer dan 179 landen. Axis is opgericht in 1984 in Zweden en staat genoteerd op de NASDAQ OMX Stockholm onder de beurscode AXIS. Meer informatie over AXIS op www.axis.com.