Axis presenterar två nya serier med fasta domenätverkskameror för avancerade installationer och kostnadseffektiva volymlösningar

Lund, 2014-mar-26
This content is available in the following languages: Swedish

Nätverkskamerorna i AXIS Q35-serien är utformade för högkvalitativ videoövervakning med 1080p HDTV-upplösning, 60 bilder per sekund, elektronisk bildstabilisering eller stort dynamiskt omfång. Nätverkskamerorna i AXIS P32-serien uppfyller kvalitets- och kostnadskraven i stora installationer, med HDTV-videokvalitet, fjärrzoom och fjärrfokus.

Axis Communications, marknadsledaren inom nätverksvideo, presenterar tio starka nyheter i sitt omfattande utbud av fasta dome-nätverkskameror. Med den nya AXIS Q35-serien och AXIS P32-serien samt två nyheter i den befintliga AXIS P33-serien får kunderna tillgång till många olika installationsalternativ, från avancerade lösningar till paket för den mindre budgeten.

”AXIS P33-serien är en kundfavorit som ger hög bildkvalitet och tillförlitlighet i kombination med funktioner som vi var först på marknaden med, till exempel fjärrzoomning och fjärrfokus. Med de nya AXIS Q35- och AXIS P32-serierna kompletteras det befintliga utbudet med både avancerade och lägre prissatta kameror”, säger Erik Frännlid, produktchef på Axis Communications. ”AXIS Q35-serien ger bästa prestanda för kritisk infrastruktur, flygplatser och järnvägsstationer. AXIS P32-serien passar väl för kunder som behöver hög kvalitet till ett lägre pris, till exempel inom detaljhandeln.”

Den nya AXIS Q35-serien består av AXIS Q3505-V för inomhusinstallation och AXIS Q3505-VE för utomhusinstallation, båda i versioner med vidvinkel- respektive teleobjektiv. Kamerorna ger en jämn och stadig videoupptagning med 1080p HDTV-videoinspelning med 60 bilder per sekund och elektronisk bildstabilisering. Med de smarta kamerafunktionerna kan operatörerna använda live-zoomning exempelvis i kombination med Gatekeeper-tillämpningen för att visa personer och fordon i närbild. Med kamerorna hanteras smidigt både starka ljusvariationer och låga ljusnivåer. Den IK10-klassade och dammtåliga inomhusmodellen och den IK10+-klassade slagtåliga utomhusmodellen är vibrationståliga och har en funktion för stötdetektering, vilket innebär att ett larm automatiskt skickas till operatören om kameran utsätts för slag. Detta gör kamerorna idealiska för installationer där det behövs mycket hållbar och tillförlitlig videoövervakning.

Den nya AXIS P32-serien består av fyra vandaliseringsskyddade dag- och nattkameramodeller för inomhus- eller utomhusinstallation. Kamerorna är utformade för att uppfylla både kvalitets- och kostnadskraven på marknaden och dessutom vara lätta att använda. Kamerorna har varifokala objektiv med fjärrzoom och fjärrfokus samt P-Iris-styrning, och ger HDTV-bildkvalitet både dag- och nattetid. Inomhusmodellen AXIS P3214-V och utomhusmodellen AXIS P3214-VE ger 720p HDTV-videokvalitet, medan inomhusmodellen AXIS P3215-V och utomhusmodellen AXIS P3215-VE ger 1080p HDTV-videokvalitet. Möjligheten att använda funktioner för intelligent videoanalys av typen personräkning samt olika alternativ för kameramontering med fristående tillbehör gör dessa lösningar idealiska för detaljhandeln och andra servicenäringar.

Inomhusmodellen AXIS P3365-V och utomhusmodellen AXIS P3365-VE är tillägg till den befintliga AXIS P33-serien och tillför funktioner som 1080p full-HDTV-video och bildvinklar upp till 100 grader. I linje med AXIS P33-serien har de nya kamerorna samma populära utformning samt stöd för fjärrfokus och fjärrzoom, P-Iris-styrning och pixelräknare. Båda kamerorna är vandaliseringsskyddade enligt IK10-standarden, kan användas inom ett stort temperaturintervall och är lämpliga för många olika slags installationer.

Den nya AXIS Q35-serien, utomhusmodellerna i AXIS P32-serien och de två nya modellerna i AXIS P33-serien planeras bli tillgängliga i slutet av andra kvartalet 2014 via Axis distributionskanaler. Inomhusmodellerna i AXIS P32-serien planeras bli tillgängliga under tredje kvartalet 2014.

Alla de nya kamerorna stöds av branschens största utbud av programvara för videohantering via Axis partnerprogram för programutveckling och AXIS Camera Station. Kamerorna har stöd för AXIS Camera Companion, AXIS Camera Application Platform, AXIS Video Hosting System och ONVIF för enkel kamerasystemintegrering samt möjlighet för programutvecklare att förse kameran med smarta funktioner.

För mer information, kontakta:
Lena Hedén, PR Marketing Manager, Axis Communications
Phone: + 46 46 272 1800, E-mail: pressoffice@axis.com

Om Axis Communications:
Axis erbjuder intelligenta säkerhetslösningar som möjliggör för en smartare och säkrare värld. Som marknadsledare inom nätverksvideo driver Axis branschutvecklingen genom att kontinuerligt lansera innovativa nätverksprodukter, baserade på öppna plattformar, som adderar ökat kundvärde och distribueras i ett globalt partnernätverk. Axis har långsiktiga relationer med partner och erbjuder dem kunskap och banbrytande nätverksprodukter på befintliga och nya marknader.
Axis har över 1 600 engagerade anställda i över 40 länder runt om i världen och arbetar med ett nätverk av fler än 65 000 partner i 179 länder. Axis är ett svenskt företag som grundades 1984 och är noterat på NASDAQ OMX Stockholm (AXIS). Mer information om Axis finns på www.axis.com.