MQ gör sina butiker säkrare med hjälp av Axis kameror

Lund, 2014-feb-17
This content is available in the following languages: Swedish

MQ har valt att göra sina butiker säkrare och tryggare för både kunder och personal med hjälp av Axis nätverkskameror. Lösningen gör att de enkelt kan hantera systemet på både lokal och central nivå och stegvis skala upp det efter behov.

Varumärkeskedjan MQ har, med sina 117 butiker i Sverige och 30 miljoner besökare per år, behov av ett effektivt bevakningssystem. Syftet är att skydda stöldbegärliga märkeskläderna och öka tryggheten för både personal och besökare i butikerna.

MQ har därför valt att utrusta sina butiker med ett molnbaserat videoövervakningssystem från Axis Communications (AXIS Video Hosting System, AVHS). Kamerorna kan installeras snabbt, enkelt, och kostnadseffektivt. Det är lätt att ansluta fler kameror till de butiker som har behov för utökad bevakning och alla butiker kan fjärrsupporteras från bevakningscentral.

”AVHS är en bra lösning för oss, eftersom att den ger oss möjlighet att vara flexibla utifrån varje butiks enskilda behov. Med över 120 butiker som är geografiskt väldigt utspridda, måste vi ha ett centralt system med hög flexibilitet och som kräver minimal insats från vår sida. Det är först då det blir kostnadseffektivt för vår del”, säger Fredrik Lindblom, Säkerhetsansvarig på MQ.

Alla nya butiker som MQ öppnar får numera likadana system. Även äldre system i befintliga butiker byts successivt ut och idag har 100 av butikerna det nya molnbaserade kamerasystemet, totalt är cirka 850 kameror i bruk.

MQ är måna om att personalen ska känna sig trygg i sin arbetsmiljö. Att få en direkt rapport om incidenter och möjligheten att agera snabbt är viktig och personalen är mycket positiv till kamerorna. Samarbetet med polisen har också blivit mer effektivt med det nya kamerasystemet då bilderna blir bättre och möjligheten att klara upp eventuella brott blir större.

”Personalen ska inte vakta kläderna, de ska sälja kläderna. Kamerasystemet möjliggör detta, avslutar Fredrik Lindblom.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Kristina Tullberg, PR och kommunikationsspecialist, Axis Communications Northern Europe, Telefon: +46-46-272 18 72, E-post:kristina.tullberg@axis.com

Om Axis
Axis erbjuder intelligenta säkerhetslösningar som möjliggör för en smartare och säkrare värld. Som marknadsledare inom nätverksvideo driver Axis branschutvecklingen genom att kontinuerligt lansera innovativa nätverksprodukter, baserade på öppna plattformar, som adderar ökat kundvärde och distribueras i ett globalt partnernätverk. Axis har långsiktiga relationer med partner och erbjuder dem kunskap och banbrytande nätverksprodukter på befintliga och nya marknader.

Axis har över 1 600 engagerade anställda i över 40 länder runt om i världen och arbetar med ett nätverk av fler än 60 000 partner i 179 länder. Axis är ett svenskt företag som grundades 1984 och är noterat på NASDAQ OMX Stockholm (AXIS). Mer information om Axis finns på www.axis.com.