Axis lanserer HDTV PTZ-domekameraer i rustfritt stål, trykksatt med nitrogen.

Oslo, 2014-01-28
This content is available in the following languages: Danish, Finnish, Norwegian Bokmål, Swedish

Axis nye avanserte Q60-S PTZ domenettverkskameraer med nitrogen-trykksatt kamerahus i rustfritt stål er ideelle til overvåkning og fjernstyrt kontroll på maritime anlegg, innen gruvedrift, på olje- og gassinstallasjoner, innen næringsmiddelindustri, farmasøytisk industri og i renrom. De rustfrie kameraene motstår den korroderende effekten av sjøvann og rengjøringskjemikalier og tåler høytrykksrengjøring. Trykksatt nitrogen hindrer innvendig kondensering.

AXIS Q60-S-kameraene er veldig holdbar og pålitelige og presterer utmerket ved videoovervåkning i krevende miljøer innendørs og utendørs», sier Axis produktsjef Erik Frännlid, «Modellene i rustfritt stål er de seneste tilskuddene i vår nylig oppgraderte AXIS Q60 PTZ domekameraserie.
Axis Communications, markedsledende innen nettverksvideo, har i dag lansert tre utendørsklare kameraer i marine-klasset rustfritt stål. Kameraene gir 360° dekning over store områder med HDTV-oppløsning på opptil 1080p-kvalitet og svært god detaljvisning med opptil 36 x optisk zoom.

AXIS Q60-S-kameraene er produsert med kamerahus i SAE 316L-klasset rustfritt stål, har et beskyldende kuppeldeksel i klar nylon og kan operere i temperaturer fra -30 til +50 °C. De er godkjente i henhold til standardene IP66, IP6K9K, NEMA 4X og MIL-STD-810G 509.5, for sikker beskyttelse mot støv, regn, høytrykks-/damprengjøring, snø, is og salttåke.

Kameraene leveres med en tilkoblingskabel med multikontakt og en mediekonverteringsbryter som gir mulighet for nettverkstilkobling via en vanlig nettverks- eller fiberoptiskkabel. Ved hjelp av bryteren er det også mulig å koble kameraene til eksterne alarmenheter via to konfigurerbare inn-/utporter, samt til 12-volts strømforsyning. Monteringstilbehør i rustfritt stål selges separat.

AXIS Q6042-S har utvidet D1-oppløsing og 36 x optisk zoom. AXIS Q6044-S har HDTV 720p og 30 x optisk zoom, mens AXIS Q6045-S støtter HDTV 1080p og 20 x optisk zoom.

Alle AXIS Q60-S-kameraene har støtdeteksjon-funksjon, som utløser en alarm hvis kameraet treffes av slag eller annet. AXIS Q6042-S, og AXIS Q6044-S har elektronisk bildestabilisering som reduserer effektene av vibrasjoner i kameraet (fra eksempelvis vind eller trafikk) for å gi klarere video med større nytteverdi.

AXIS Q6044-S har også en funksjon for automatisk avtåking, det vil si at det automatisk oppdager tåke i bildet og filtrerer den ut digitalt slik at videobildet blir klarere. AXIS Q6044-S har nesten tre ganger bedre lyssensitivitet enn bransjenormen for HDTV-kameraer, noe som gir svært god videokvalitet også under dårlige lysforhold.

AXIS Q6045-S har den høyeste videooppløsningen, med eksepsjonell detaljvisning både i vidvinkel- og zoommodus. I tillegg til ”autotracking” og ”Active Gatekeeper” – som er tilgjengelig i alle AXIS Q60-modellene – har AXIS Q6045-S også innebygd funksjonalitet for videoanalyse, så som lyskompensering (utjevner veldig lyse områder, hvilket underletter bildeanalysen) deteksjon av fjernet objekt, gjerdedeteksjon, objektteller og inngangs-/utgangsdetektor.

AXIS Q60-S-kameraene er nå tilgjengelige via Axis' distribusjonskanaler. Den veiledende utsalgsprisen for AXIS Q6042-S er 4 617 EUR, for AXIS Q6044-S 4 869 EUR og for AXIS Q6045-S 5 037 EUR.

I tillegg har AXIS Q60-S blant annet disse funksjonene:

• Støtte for H.264 Main Profile for effektiv videokomprimering som bevarer bildekvaliteten samtidig som den minimerer behovet for båndbredde og lagringsplass. I tillegg støttes komprimeringsformatene H.264 Baseline Profile og Motion JPEG.
• Justerbar dag-/nattfunksjonalitet som gjør at operatørene kan fastsette når kameraet skal bytte automatisk mellom dagmodus (fargevideo) og nattmodus (svart-hvittvideo) hvilket gjør at kameraet kan registrere infrarødt lys i situasjoner med lav lysnivå.
• Vaktrunde som gjør at kameraet automatisk kan settes i 256 forhåndsinnstilte posisjoner. Vaktrunde kan enkelt konfigureres med funksjonen for ”tour” innspilling.
• AXIS Camera Application Platform, muliggjør installasjon av flere applikasjoner for intelligent video.
• Innebygd kortplass for minnekort i SD-/SDHC-/SDXC-formatene for lokal lagring av innspillinger.

AXIS Q60-S-kameraene har støtte for bransjens største utvalg av videoprogramvare via Axis Application Development Partner Program, AXIS Camera Station og AXIS Camera Companion. Kameraet har også støtte for AXIS Video Hosting System og ONVIF for enkel kamerasystemintegrering.

Hvis du vil ha mer informasjon, kan du gå til
http://www.axis.com/products/q60_series/index.htmFor mer informasjon om Axis Communications, kontakt:
Kristina Tullberg. PR og kommunikasjon spesialist, Axis Communications Northern Europe,
Phone: + 46 46 272 1872, E-mail: kristina.tullberg@axis.com

Om Axis
Axis er markedsleder innen nettverksvideo og er en drivende kraft bak overgangen fra analog til digital videoovervåkning, som baner vei for en smartere, tryggere og mer sikker verden. Axis tilbyr nettverksbaserte videoløsninger for profesjonelle installasjoner med produkter og løsninger som er basert på innovative og åpne tekniske plattformer. Selskapet har mer enn 1500 dedikerte ansatte på 40 plasser rundt om i verden og har samarbeidspartnere i 179 lander. Axis etablertes i 1984 og er en Sverigebasert IT-bedrift som er notert på NASDAQ OMX Stockholm under symbolet AXIS. For mer informasjon om Axis, se www.axis.com.