Axis breidt geavanceerde serie PTZ-camera's uit met negen nieuwe modellen

Rotterdam, 2013-dec-18
This content is available in the following languages: Dutch; Flemish

Verbeterde beeldkwaliteit, hogere lichtgevoeligheid en meer mogelijkheden voor intelligente videotoepassingen

Axis Communications, wereldleider in netwerkvideo, breidt zijn hoogwaardige serie Q60 PTZ netwerk-domecamera's uit met negen nieuwe, robuuste hogesnelheids PTZ-camera's. De nieuwe camera's zijn geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik, voor gebruik in extreem warme omgevingen en bestrijken een breed bewakingsgebied. De nieuwe camera's met HDTV 1080p-resolutie en hoge optische zoom, leveren een verbeterde beeldkwaliteit, beschikken over een hogere lichtgevoeligheid en bieden meer mogelijkheden voor intelligente videotoepassingen. Ze zijn bij uitstek geschikt voor de bewaking van stedelijke omgevingen en perimeters, luchthavens, treinstations, havens, kritische infrastructuren, bouwplaatsen, productielocaties en stadions.

“Bij Axis streven we er voortdurend naar om onze camera's nog beter te maken. De verbeteringen die we hebben doorgevoerd in de AXIS Q60-camera's zijn voornamelijk duidelijk merkbaar in de HDTV-modellen, en dan vooral onder uitdagende lichtomstandigheden”, aldus Edwin Roobol, Regional Director Middle Europe bij Axis. “De door onze klanten zo gewaardeerde vormgeving en mechanische eigenschappen van onze camera's zijn onveranderd gebleven en daarmee zijn een hoge betrouwbaarheid en eenvoudige installatie ook voor onze AXIS Q60-camera's gewaarborgd.”

AXIS Q6044/-E/-C met HDTV 720p en 30x optische zoom
De AXIS Q6044/-E/-C PTZ-dome-camera's beschikken over 30x optische zoom, waar eerdere HDTV 720p-modellen nog over 18x zoom beschikten. De lichtgevoeligheid van de nieuwe camera's is bovendien bijna drie keer hoger dan binnen de markt voor HDTV-camera's gebruikelijk is. Verder ondersteunen deze camera's elektronische beeldstabilisatie, waardoor het effect van cameratrillingen (veroorzaakt door wind of verkeer) wordt verminderd. En dat levert scherpere beelden op die een betere identificatie mogelijk maken. Met de ‘defog-functie’ kan bovendien de helderheid worden verbeterd van opnames die onder uitdagende weersomstandigheden zijn gemaakt, zoals regen of mist. Deze speciale technologie zorgt ervoor dat nadelige effecten hiervan automatisch digitaal worden uitgefilterd.

AXIS Q6045/-E/-C met HDTV 1080p en 20x optische zoo
De AXIS Q6045/-E/-C PTZ dome-camera's beschikken eveneens over een hogere lichtgevoeligheid dan hun voorgangers, de AXIS Q6035/-E/-C-camera's. Daarnaast beschikken ze ook nog over aanvullende ingebouwde video-analysetechnologie, zoals de HLC-functie (High Light Compensation, waarmee zeer lichte punten in het beeld automatisch zwart gemaskeerd worden, om verblindingslicht te compenseren), De camera serie is onder anderen inzetbaar voor: hekwerkdetectie, het tellen van objecten en aankomst/vertrekdetectie.

AXIS Q6042/-E/-C met uitgebreide D1-resolutie en 36x optische zoom
De AXIS Q6042-E/Q6044-E/Q6045-E-modellen zijn direct klaar voor buiteninstallatie, en beschikken over een verbeterde piekstroombeveiliging. Hiermee voldoen ze aan de normen EN/IEC 61000-4-5, EN 55024, EN 50121-4 (spoorwegen) en IEC 62236 (spoorwegen).

Krachtige CPU en coprocessor
De nieuwe AXIS Q60-camera's zijn uitgerust met een krachtige CPU (centrale verwerkingseenheid) en co-processor. Hierdoor is een betere beeldkwaliteit mogelijk, met minder ruis, een hogere lichtgevoeligheid voor scherpere beelden en een efficiëntere videocompressie met H264-hoofdprofiel. Bovendien wordt gelijktijdige streaming van meerdere individueel geoptimaliseerde video streams beter ondersteund. Dit maakt het systeem flexibeler en het gebruik van netwerk en opslag efficiënter. Daarnaast zijn het verwerkingsvermogen en de verwerkingscapaciteit voor intelligente videotoepassingen uitgebreid, waardoor de gebruiker sneller wordt geïnformeerd en sneller kan ingrijpen bij potentiële en daadwerkelijke alarmsituaties.

Schokdetectie en manuele dag/nachtfunctie
Een extra functie waarover alle nieuwe AXIS Q60-camera's beschikken, is schokdetectie. Wanneer een camera geraakt wordt, zorgt deze functie ervoor dat dit mechanisch wordt gedetecteerd en er een alarm wordt geactiveerd. Ook is het voortaan mogelijk de dag/nachtfunctie van de camera handmatig te regelen. Gebruikers kunnen zo zelf bepalen wanneer de camera moet overschakelen van de dagstand (waarin beelden in kleur worden weergegeven) naar de nachtstand (met zwart/witbeeld). Zo kan onder uitdagende lichtomstandigheden optimaal worden geprofiteerd van infraroodlicht. Ook kunnen de donkere gedeelten van het beeld lichter worden gemaakt door de helderheid van het beeld aan te passen ('Brightness control’).

Verdere opties en eigenschappen van de AXIS Q60 serie:
• Een doorlopende pan van 360 graden voor bewaking van een breed gebied, en uiterste precisie en hoge snelheid (tot 450 graden per seconde) bij pannen/kantelen.
• Hoge zoomcapaciteit in combinatie met hoge resolutie, voor een gedetailleerde weergave op grote afstand.
• Modus voor wachtronden, waarmee de camera's automatisch achtereenvolgens 256 vooraf ingestelde posities afwerken. Wachtronden kunnen eenvoudig worden ingesteld met de wachtronde-opnamefunctie.
• Ondersteuning van videobewegingsdetectie, Automatisch volgen, Active Gatekeeper en het AXIS Camera Application Platform waarmee installatie van aanvullende intelligente videotoepassingen mogelijk is.
• Beschermingsgraad IP66 en NEMA 4X voor installaties buitenshuis voor de modellen ‘-E’ en ‘-C’ garanderen bescherming tegen stof, regen en sneeuw. AXIS Q60-E-camera's ondersteunen Arctic Temperature Control, voor veilig opstarten bij lage temperaturen tot maar liefst -40°C. AXIS Q60-C-camera's met actieve koeling kunnen worden gebruikt bij hoge temperaturen tot maar liefst 75°C en voldoen aan strikte militaire MIL-STD-810G-normen, wat garant staat voor een betrouwbare werking onder de zwaarste weersomstandigheden, zoals tijdens zandstormen.
• Met ingebouwde SD/SDHC/SDXC-geheugenkaartsleuf voor het lokaal opslaan van beeldopnamen.
• Hoogste beveiligingsniveau, inclusief HTTPS gecodeerde video streams die de prestatie niet nadelig beïnvloeden, en naast IPv4 ook IPv6-ondersteuning.
• Power over Ethernet voor een groter gebruiksgemak en eenvoudigere installatie.
• Aansluiting op glasvezelnetwerk mogelijk voor AXIS Q60-C modellen.

Over Axis
Axis Communications BV is een IT-onderneming die netwerkvideo-oplossingen aanbiedt voor professionele installaties. Het bedrijf is een innovatieve marktleider en zet in op de overgang van analoge naar digitale videobewaking. De producten en oplossingen van Axis zijn voornamelijk gericht op beveiligingstoezicht, bewaking op afstand en zijn gebaseerd op innovatieve open-technologie platformen. Axis heeft wereldwijd meer dan 1.500 toegewijde werknemers met kantoren in meer dan 40 landen en een samenwerking met partners in meer dan 179 landen. Axis is opgericht in 1984 en staat genoteerd op de NASDAQ OMX Stockholm onder de beurscode Axis. Meer informatie over AXIS op www.axis.com.