Axis lanserar högupplöst kamera med innovativ och diskret design

Lund, 2013-dec-10
This content is available in the following languages: Swedish

AXIS P5415-E PTZ är det senaste tillskottet till en ny serie kameror för väggplacering utomhus. Kameran har zoom-tilt-panorering, full HD-upplösning och är designad för att smälta in i omgivningen.

AXIS P5415-E är en väggmonterad direktdriven PTZ-kamera som filmar i 1080p
Med 18x optisk zoom är AXIS P5415-E PTZ idealisk för användning i stadsmiljö och på stora ytor som parkeringshus och skolgårdar.

I och med att kameran inte monteras på ett väggstativ utan direkt mot väggen så smälter den in bättre i omgivningen. Det minskar också kostnaderna, eftersom det inte krävs ytterligare delar för monteringen. Kameran kan enkelt målas i samma färg som byggnaden. Kameran är direktkopplad till zoom-panoreringsaxlarna, vilket gör den robust och minskar risken för mekaniska fel. Tack vare den högupplösta bildsensorn kan AXIS P5415-E också leverera tydliga och högupplösta bilder även i svagt ljus.

“Den estetiska designen, den enkla installationen och höga bildkvaliteten gör kameran till det naturliga valet om man behöver täcka en stor yta”, säger Axis produktchef Erik Frännlid. “Axis P54-kameror har en nyskapande design som inte bara tilltalar arkitekter och designers utan också gör dem lättinstallerade och kostnadseffektiva”.

AXIS P5415-E har, i likhet med den tidigare lanserade P5414-E med HDTV 720p, ett integrerat solskydd som lätt kan demonteras och målas i en färg som matchar väggen. Solskyddets sluttande form gör det motståndskraftigt mot vandalism. Kameran har en dold kopplingsdosa som stödjer tvåvägsljud, fyra konfigureringsbara ingångar/uttag för externa enheter, en minneskortplats och möjlighet att välja mellan anslutning till 24V DC eller Power over Internet Plus (IEEE 802.3at).
Genom att kameran kan hantera 270° kan den också placeras i ett hörn och med full HD-upplösning, 18x optisk zoom kan den då täcka ett mycket stort område.

Kameran har stöd för Advanced Gatekeeper, ett system som får den att automatiskt riktas och zooma in på en förutbestämd punkt när en rörelse upptäcks där. AXIS P5415-E finns nu tillgänglig och priset väntas hamna kring 1 678 Euro.

Ytterligare funktioner, AXIS P5415-E:

• Stöd för H264 Main Profile, vilket gör det möjligt att komprimera video för att spara bandbredd och lagringsutrymme, utan att förlora i bildkvalitet. Kameran stöder även andra kompressionsformat, som H.264 Baseline Profile och Motion JPEG.

• Ett automatiskt infrarödelimineringsfilter gör att kameran kan leverera högupplöst färgbild på dagen och högupplöst svartvit bild i svagt ljus.

• Stöd för intelligent video som rörelseaktivering, Advanced Gatekeeper, och ljussensorer. Genom AXIS Camera Application Platform finns också stöd för andra tillämpningar.

• Genom klassningarna IP6 och NEMA 4X garanteras att kameran är motståndskraftig mot damm, regn, snö och korrosion.

• AXIS P5415-E har stöd för marknadens största utbud av mjukvara genom Axis Application Development Partner Program, AXIS Camera Station och AXIS Camera Companion. Kameran har också stöd för AXIS Video Hosting System och ONVIF.

För bilder och annat material, vänligen besök:
www.axis.com/corporate/press/press_material.htm?key=p5415e

For further information about Axis Communications, please contact:
Lena Hedén, PR Marketing Manager, Axis Communications
Phone: + 46 46 272 1800, E-mail: pressoffice@axis.com

Om Axis Communications

Axis är marknadsledaren inom nätverksvideo och är en drivande kraft bakom övergången från analog till digital videoövervakning, som banar väg för en tryggare, smartare och säkrare värld. Axis erbjuder nätverksvideolösningar för professionella installationer med produkter och lösningar som är baserade på innovativa och öppna tekniska plattformar.
 Axis har fler än 1 500 engagerade medarbetare på 40 platser runt om i världen och med samarbetspartner i 179 länder. Axis grundades 1984 och är ett Sverigebaserat IT-företag som är noterat på NASDAQ OMX Stockholm under symbolen AXIS. Mer information om Axis finns på www.axis.com.