Erik Janssen komt technisch team van AXIS Midden-Europa versterken

Rotterdam, 2013-nov-20
This content is available in the following languages: Dutch; Flemish

AXIS Communications, wereldwijd marktleider in netwerkvideo-oplossingen, heeft Erik Janssen aangesteld als ADP Engineer. De komst van Janssen past in het streven van AXIS naar een nauwere samenwerking met lokale en regionale Application Development Partners (ADP). Erik Janssen heeft meer dan 18 jaar ervaring met het ontwikkelen van technische software en gaat de ADP-partners ondersteunen op het gebied van technische integratie.

Uitbreiding lokale kennis en vaardigheden binnen ADP-programma
AXIS werkt aan uitbreiding van de lokale kennis en vaardigheden binnen het eigen Application Development Partner-programma, om lokaal toegesneden oplossingen voor eindgebruikers aan te kunnen bieden. Erik Janssen is de eerste werknemer die in dit kader is aangetrokken om de regio Midden-Europa (DACH en Benelux) op het technische vlak te ondersteunen. Hij zal dit doen vanuit het Rotterdamse kantoor van AXIS, en zal daarbij nauw samenwerken met Jeroen Kouwenhoven, Business Development Manager ADP Midden-Europa.

Sinds 2004 werkte Janssen voor de afdeling R&D van het voormalige Optelecom-NKF (nu Siqura), een aanbieder van apparatuur voor video-encoding en -transmissie. Bij dit bedrijf begon hij als projectmanager voor softwareontwikkeling, een functie waarin hij projecten coördineerde voor de bouw van videobeheerapplicaties en herbruikbare softwarecomponenten voor systeemintegrators. Vanaf 2007 werkte Janssen als Software Engineering Manager, met teams in Nederland en India. In deze functie was hij nauw betrokken bij de vormgeving van het softwaretechnologieplatform van Siqura. Sinds 2011 leidde hij voor de afdeling R&D van Siqura een team dat zich bezighield met de ontwikkeling van een nieuwe generatie video-encoders en een team voor content analyse van embedded video.

“Ik ben ervan overtuigd dat we met deze nieuwe aanstelling waardevolle kennis in huis halen, die de strategische relaties met onze lokale ADP-partners zal versterken. Door te investeren in mensen en middelen specifiek voor elke regio, zorgen we voor verdere verbetering van het ADP-programma, versterken we onze positie als marktleider en creëren we waardevolle partnerships met een win-winresultaat”, aldus Edwin Roobol, Regional Director Middle Europe bij AXIS.”


AXIS Communications BV is een IT-onderneming die netwerkvideo-oplossingen aanbiedt voor professionele installaties. Het bedrijf is een innovatieve marktleider en zet in op de overgang van analoge naar digitale videobewaking. De producten en oplossingen van AXIS zijn voornamelijk gericht op beveiligingstoezicht, bewaking op afstand en zijn gebaseerd op innovatieve open-technologie platformen. AXIS heeft wereldwijd meer dan 1.500 toegewijde werknemers met kantoren in meer dan 40 landen en een samenwerking met partners in meer dan 179 landen. AXIS is opgericht in 1984 en staat genoteerd op de NASDAQ OMX Stockholm onder de beurscode AXIS. Meer informatie over AXIS op www.axis.com.