Uudella Axis-kameralla 60 kuvaa sekunnissa

Lund, 2013-11-04
This content is available in the following languages: Finnish

Axis tuo markkinoille uuden HDTV-laatuisen verkkokameran AXIS Q1614:n, joka parantaa nopeasti liikkuvien henkilöiden ja kohteiden tunnistamismahdollisuuksia myös hankalissa valaistusolosuhteissa. Kamerat soveltuvat hyvin liikennealueiden, kaupunkimiljöiden ja teollisuusympäristöjen valvontaan. AXIS Q1614 -kameraa on saatavana sekä sisätilakamerana että ulkokäyttöön sopivana mallina (AXIS Q1614-E).

AXIS Q1614 ottaa 50-60 HDTV-tasoista kuvaa sekunnissa. Kuvanopeus on kaksi kertaa nopeampi kuin useimmissa muissa tällä hetkellä saatavilla olevissa kameroissa. Tämän ansiosta nopeasti liikkuvien kohteiden tunnistaminen helpottuu, kun esimerkiksi kovaa vauhtia ajavan auton tai tuotantohihnalla suurella nopeudella siirtyvien tuotteiden yksityiskohdat saadaan paremmin näkyviin.

Axisin uuden Lightfinder-tekniikan ansiosta AXIS Q1614 suoriutuu myös erittäin vähävaloisista olosuhteista erinomaisesti.
Se tuottaa silloinkin teräviä värikuvia, joista ihmiset, ajoneuvot, tuotteet jne. voidaan tunnistaa hyvin ympäristön pimeydestä huolimatta.

"AXIS Q1614 on ainutlaatuinen kamera, sillä se sisältää useita Axisilla viime aikoina kehitetyistä uusista tekniikoista. Lightfinderin lisäksi siinä on esimerkiksi Wide Dynamic Rangeksi (WDR) kutsumamme ominaisuus, joka tasaa voimakkaan auringonvalon aiheuttamien hyvin kirkkaiden alueiden ja tummien varjojen kontrastia. Tämän vuoksi kamera suoriutuu kaikenlaisista valaistusolosuhteista, ja se tallentaa kuvia kaksi kertaa nopeammin kuin useimmat kamerat. Suuri kuvausnopeus ja erinomainen kuvanlaatu ovat tärkeitä tekijöitä silloin, kun hyviä kuvia on saatava hankalissa valaistusolosuhteissa tai nopeasti liikkuvista kohteista", sanoo Axisin Director of Product Management Erik Frännlid.

AXIS Q1614:ssä on myös ensimmäisenä kamerana Axisin uusi Shock detection -toiminto. Se tarkoittaa, että kamera lähettää kajoamistilanteesta automaattisesti ilmoituksen valvontahuoneeseen. Toiminto on erittäin hyödyllinen alueilla, joilla esiintyy ilkivaltaa.

AXIS Q1614 -kameran sisä- ja ulkomalli tulevat markkinoille loppuvuodesta 2013, ja niiden suositusohjehinta on 923 euroa. Kamera tukee muun muassa ohjelmia Camera Companion, Camera Application Platform, Video Hosting System ja ONVIF.

Uuden kameran lyhyt esittelyvideo:
http://www.axis.com/r/index.php?keyword=video-q1614

Kuvat ja muut tiedot:
www.axis.com/corporate/press/press_material.htm?key=q1614

Lisätiedot:
Kristina Tullberg, PR- ja viestintäasiantuntija, Axis Communications Northern Europe, Puhelin: +46-46-272 18 72, Sähköposti: kristina.tullberg@axis.com

Axis Communications

Axis on verkkovideoinnin markkinajohtaja ja edistää vahvasti videovalvonnan siirtymistä analogisesta tekniikasta digitaaliseen tekniikkaan entistä turvallisemman, älykkäämmän ja luotettavamman maailman luomiseksi. Axisin ammattikäyttöön suunniteltujen verkkovideoratkaisujen taustalla on järjestelmiä, joiden tuotteet ja ratkaisut pohjautuvat innovatiivisiin ja avoimiin teknisiin alustoihin.
Axisilla on yli 1500 vahvasti sitoutunutta työntekijää 40 toimipaikassa eri puolilla maailmaa, ja lisäksi yrityksellä on yhteistyökumppaneita 179 maassa. Axis on perustettu vuonna 1984, ja se on Ruotsista lähtöisin oleva IT-alan yritys, joka noteerataan Tukholman NASDAQ OMX:ssä merkillä AXIS. Lisätietoja yrityksestämme löytyy osoitteesta www.axis.com