60 bilder per sekund med ny Axis-kamera

Lund, 2013-okt-29
This content is available in the following languages: Swedish

Axis lanserar nu AXIS Q1614, en nätverkskamera med HDTV-kvalitet som ökar möjligheterna att identifiera personer och objekt i snabba rörelser och svåra ljusförhållanden. Kamerorna passar bra i trafik-, stads- och industrimiljöer. AXIS Q1614 finns både som inomhus- och utomhuskamera (AXIS Q1614-E).

AXIS Q1614 har HDTV-inspelning på 50-60 bilder per sekund. Det är dubbelt så hög bildhastighet som i de flesta andra kameror på marknaden i dag. Det gör att objekt i snabb rörelse kan fångas i detalj och identifieras, till exempel en bil som kör i hög hastighet eller ett produktionsband som rullar snabbt på en fabrik.

Kameran kan, genom Axis nya Lightfinder-teknik, hantera mycket mörka ljusförhållanden och ändå ge en skarp bild i färg. Det gör att man kan identifiera personer, fordon, produkter etc. även om de befinner sig i kolsvart mörker.

”AXIS Q1614 är unik på det sättet att den har flera av de nya tekniker vi utvecklat på senare tid, Lightfinder såväl som vad vi kallar Wide Dynamic Range (WDR) som gör att kameran kan hantera starkt solljus rakt in i linsen eller mörka skuggor. Kameran klarar därmed alla ljusförhållanden och levererar inspelningar med dubbelt så hög bildhastighet som hos de flesta kameror. Kombinationen hög bildhastighet och utmärkt bildkvalitet är viktig när det krävs att få bra bilder på objekt i snabb rörelse och i tuffa ljusförhållanden”, säger Erik Frännlid, Director of Product Management på Axis.

Kameran är också den första med Axis nya ”shock detection”. Det innebär att kameran automatiskt skickar ett meddelande till kontrollrummet om den vidrörs. Funktionen är värdefull i områden som omfattas av vandalism.

Inom- och utomhusversionen av AXIS Q1614 lanseras under Q4 2013 och har ett rekommenderat cirkapris på 923 Euro. Kameran stödjer programvara som Camera Companion, Camera Application Platform, Video Hosting System och ONVIF.

Se en kort film om kameran här:
http://www.axis.com/r/index.php?keyword=video-q1614

För bilder och övrig info:
www.axis.com/corporate/press/press_material.htm?key=q1614


För ytterligare information, vänligen kontakta:
Kristina Tullberg, PR och kommunikationsspecialist, Axis Communications Northern Europe, Telefon: +46-46-272 18 72, E-post: kristina.tullberg@axis.com

Om Axis Communications
Axis är marknadsledaren inom nätverksvideo och är en drivande kraft bakom övergången från analog till digital videoövervakning, som banar väg för en tryggare, smartare och säkrare värld. Axis erbjuder nätverksvideolösningar för professionella installationer med produkter och lösningar som är baserade på innovativa och öppna tekniska plattformar.
Axis har fler än 1 500 engagerade medarbetare på 40 platser runt om i världen och med samarbetspartner i 179 länder. Axis grundades 1984 och är ett Sverigebaserat IT-företag som är noterat på NASDAQ OMX Stockholm under symbolen AXIS. Mer information om Axis finns på www.axis.com.