AXIS introduceert vaste netwerkcamera's met hoge frame rate voor vastleggen van snelle bewegingen in HD-kwaliteit

Rotterdam, 2013-okt-29
This content is available in the following languages: Dutch; Flemish

Netwerkcamera’s geschikt voor alle lichtomstandigheden en voorzien van innovatieve installatiefuncties

AXIS Communications, wereldwijd marktleider in netwerkvideo-oplossingen, introduceert de vaste netwerkcamera’s AXIS Q1614 voor binnen- en de Q1614-E voor buitengebruik. Doordat ze snelle bewegingen met tweemaal de normale frame frate kunnen vastleggen en complexe situaties met scherpe contrasten en moeilijke lichtomstandigheden aankunnen, zijn deze netwerkcamera's geschikt voor verkeerstoezicht, stadsbewaking en industriële toepassingen.

Hoge frame rate
De AXIS Q1614/-E camera’s ondersteunen HDTV 720p opname bij 50 of 60 frames per seconde, wat neerkomt op tweemaal de frame rate die bij conventionele camera's gebruikelijk is. Dit zorgt ervoor dat snelle bewegingen meer in detail worden vastgelegd. Hierdoor kunnen bijvoorbeeld snel passerende voorwerpen op een lopende band in een industriële productielijn beter worden geïdentificeerd.

Homogeen beeld bij sterke lichtcontrasten
Dankzij de AXIS Wide Dynamic Range-dynamische opnametechnologie (WDR) kunnen AXIS Q1614/-E camera's complexe situaties met hoge contrasten aan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan situaties waarin zonlicht voor zowel helder verlichte als donkere schaduwgebieden zorgt. In deze situaties zorgen de AXIS Q1614 en AXIS Q1614-E voor een homogeen beeld, zonder te donkere of te lichte zones. Hierdoor kunnen mensen en objecten worden geïdentificeerd, ongeacht of ze zich in een heel lichte of heel donkere zone van het bewaakte gebied bevinden.

Beelden in kleur onder alle lichtomstandigheden
AXIS Q1614/-E camera's zijn tevens uitgerust met Axis Lightfinder-technologie, zodat ze ook effectief werken onder omstandigheden met extreem weinig licht. Waar conventionele dag- en nachtcamera's in het donker overschakelen naar zwart/witbeeld, kunnen camera's met de Axis Lightfinder-technologie beelden in kleur blijven vastleggen, ook onder uiterst donkere omstandigheden. Met beelden in kleur is de mogelijkheid om effectief mensen en objecten te identificeren sterk verbeterd.

“In de AXIS Q1614 camera's zijn twee gewaardeerde technologieën gecombineerd die werden geïntroduceerd in de eerdere AXIS Q16 Serie, namelijk AXIS Lightfinder-technologie en Wide Dynamic Range-dynamische opnametechnologie,” aldus Edwin Roobol, Regional Director Middle Europe bij AXIS. “De camera's zijn niet alleen geschikt voor gebruik onder alle lichtomstandigheden, het zijn tevens onze eerste vaste netwerkcamera's die een vloeiender beeld leveren met 50 of 60 frames per seconde, in HDTV 720p beeldkwaliteit. Wij zijn ervan overtuigd dat de hoge framefrequentie en uitstekende beeldkwaliteit een succesvolle combinatie zullen vormen bij toepassingen waar snelle bewegingen van objecten moeten worden vastgelegd, zelfs onder lastige lichtomstandigheden.”

Innovatieve installatiefuncties
AXIS introduceert nieuwe innovatieve installatie-opties op de AXIS Q1614/-E vaste netwerkcamera's, waardoor de installatietijd korter wordt en de camera's zo optimaal mogelijk kunnen worden gemonteerd. Een voorbeeld hiervan is de waterpasindicatie, waarbij een zoemer en knipperend lampje de installateur helpen de camera op de juiste wijze horizontaal te monteren. Dit is vooral handig wanneer de installateur niet zeker weet of de montagebeugel perfect recht is opgehangen. De AXIS Q1614/-E camera's zijn bovendien de eerste AXIS camera's met instelbare en extreem gevoelige schokdetectie, een functie die ervoor zorgt dat de camera automatisch een melding naar een controlekamer stuurt wanneer er een klap op wordt gegeven. Deze functie is vooral van grote waarde op vandalisme gevoelige locaties en zorgt ervoor dat de camera's gedurende een zo groot mogelijk tijdsbestek operationeel kunnen worden gehouden. Klik hier voor de video.

Via het Axis Application Development Partner Program en AXIS Camera Station wordt de AXIS Q1614/-E ondersteund door het grootste aanbod aan videobeheersoftware in de sector. De camera is ook compatibel met het AXIS Camera Application Platform, AXIS Video Hosting System en ONVIF. Zo kan hij eenvoudig in andere systemen worden ingepast en kunnen applicatieontwikkelaars de camera van intelligente functies voorzien.

Prijs en beschikbaarheid
De AXIS Q1614 en AXIS Q1614-E vaste netwerkcamera's voor binnen- en buitengebruik, zijn naar verwachting beschikbaar in het vierde kwartaal van 2013 via de distributiekanalen van Axis.

Over Axis
Axis Communications BV is een IT-onderneming die netwerkvideo-oplossingen aanbiedt voor professionele installaties. Het bedrijf is een innovatieve marktleider en zet in op de overgang van analoge naar digitale videobewaking. De producten en oplossingen van Axis zijn voornamelijk gericht op beveiligingstoezicht, bewaking op afstand en zijn gebaseerd op innovatieve open-technologie platformen. Axis heeft wereldwijd meer dan 1.400 toegewijde werknemers met kantoren in 40 landen en een samenwerking met partners in meer dan 179 landen. Axis is opgericht in 1984 en staat genoteerd op de NASDAQ OMX Stockholm onder de beurscode AXIS. Meer informatie over Axis op www.axis.com.