Axis lanserar ny utomhuskamera

Lund, 2013-okt-10
This content is available in the following languages: Danish, Finnish, Norwegian Bokmål, Swedish

HD-kvalitet, 18x optisk zoom och inbyggd IR-belysning. Axis nya nätverkskamera Q1765-LE är designad för att täcka stora områden och samtidigt kunna ge detaljerade inzoomade bilder, för att kunna identifiera personer. Allt i utomhusmiljö.

Den nya utomhuskameran är specialdesignad för att kunna placeras vid entréer, utgångar samt för stolpmontage vid parkeringsplatser eller andra platser i stadsmiljö. Q1765-LE innehåller också Axis unika korridorformat, som innebär att den klarar av att ge full översyn över avlånga miljöer som långa gator.

”Axis Q1765-LE är framför allt tänkt att användas på utomhusplatser med krävande förhållanden, som till exempel trafikplatser. Den är liten och slank och är enkel att installera och underhålla på svåråtkomliga platser. Den inbyggda IR-belysningen gör att kameran kan täcka minst 15 meter i bredd och 40 meter i längd såväl dag som natt”, säger Fredrik Thor, försäljningschef på Axis.

Kameran är IP66–klassad. Det innebär att den klarar vatten och damm och temperaturer mellan -40 °C och 50 °C. Den får ström från nätverket (Power over Ethernet), vilket minimerar kabeldragning vid installation. Den kan även förses med ström från en vanlig strömkälla.

Kameran lanseras under Q4 2013 och har ett rekommenderat cirkapris på 1 175 Euro.

Se en kort film om kameran här:
http://www.axis.com/r/index.php?keyword=video-q1765

För bilder och övrig info:
http://www.axis.com/corporate/press/press_material.htm?key=q1765le
För ytterligare information, vänligen kontakta:
Kristina Tullberg, PR och kommunikationsspecialist, Axis Communications Northern Europe, Telefon: +46-46-272 18 72, E-post: kristina.tullberg@axis.com

Om Axis Communications
Axis är marknadsledaren inom nätverksvideo och är en drivande kraft bakom övergången från analog till digital videoövervakning, som banar väg för en tryggare, smartare och säkrare värld. Axis erbjuder nätverksvideolösningar för professionella installationer med produkter och lösningar som är baserade på innovativa och öppna tekniska plattformar. Axis har fler än 1 500 engagerade medarbetare på 40 platser runt om i världen och med samarbetspartner i 179 länder. Axis grundades 1984 och är ett Sverigebaserat IT-företag som är noterat på NASDAQ OMX Stockholm under symbolen AXIS. Mer information om Axis finns på www.axis.com.