Axis lanserer et nytt utendørskamera.

Oslo, 2013-10-10
This content is available in the following languages: Danish, Finnish, Norwegian Bokmål, Swedish

Full HD-bildekvalitet, 18x optisk zoom og innebygd IR-belysning – Axis nye nettverkskamera Q1765-LE er ideelt for døgnkontinuerlig overvåking og er designet for å dekke store områder og samtidig kunne gi detaljerte innzoomede bilder, for å kunne identifisere personer. Alt i utendørs miljø.

Det nye utendørskameraet er spesialdesignet for å kunne plasseres ved innganger, utganger og perimeter, samt for stolpemontering for overvåking av parkeringsplasser eller andre plasser i bymiljøer.

AXIS Q1765-LE har en kraftig 18x motorisert optisk zoom for å dekke lange avstander og autofokus som gir bilder i perfekt fokus. I tillegg gir Axis unike korridorformat full oversyn over avlange miljøer som eksempelvis lange gater. (Se film her).

AXIS Q1765-LE er et slankt og solid kamera, spesielt egnet for overvåking selv i utfordrende forhold. Dets enestående robusthet og pålitelighet gjør det spesielt passende for kritiske installasjoner som trafikk-knutepunkt.

«Kameraet er lite, slankt og enkelt å installere og underholde på plasser der det er vanskelig å komme til. Den innebygde IR-belysningen gjør at kameraet kan dekke minst 15 meter i bredde og 40 meter i lengde, så vel dag som natt» sier Fredrik Thor, salgssjef på Axis.

Kameraet er IP66-klassifisert, noe som gjør det motstandsdyktig mot vann og støv. Arktis temperaturkontroll tillater pålitelig oppstart i alle temperaturer mellom -40 °C og 50 °C, og AXIS Q1765-LE er derfor perfekt for installasjoner på steder med utfordrende værforhold. Kameraet får strøm fra nettverket (Power over Ethernet) hvilket minimerer kabeldragning og gjør installasjon lett og smidig. Det kan også strøm forsynes gjennom det ordinære strømnettet.
Ytterligere funksjoner ved AXIS Q1765-LE:

• Full HD (HDTV 1080p) bildekvalitet både dag og natt.
• Praktisk installasjon og montering med ekstrautstyr som AXIS T98A17-VE overvåkingskabinett og AXIS T91A47-stolpemontering.
• Plass til minnekort for lagring av opptak lokalt.
• To-veis lyd som er nyttig når en avskrekkende effekt er nødvendig.
• Kameraet kan enkelt integreres med eksisterende sikkerhetssystemer.

AXIS Q1765-LE er støttet av bransjens største base av video programvare gjennom Axis Application Development Partner Program og AXIS Camera Station. Kameraet har også støtte for AXIS Camera Application Platform, AXIS Video Hosting System og ONVIF for enkel kamera systemintegrasjon og for at programutviklere skal kunne gi kameraet intelligente funksjoner.
Kameraet lanseres under fjerde kvartal 2013 og har en veiledende utsalgspris på 1175 Euro.

For bilder og annen informasjon, vennligst besøk:
http://www.axis.com/corporate/press/press_material.htm?key=q1765le


For mer informasjon om Axis Communications, kontakt:
Kristina Tullberg. PR og kommunikasjon spesialist, Axis Communications Northern Europe,
Phone: + 46 46 272 1872, E-mail: kristina.tullberg@axis.com

Om Axis
Axis er markedsleder innen nettverksvideo og er en drivende kraft bak overgangen fra analog til digital videoovervåkning, som baner vei for en smartere, tryggere og mer sikker verden. Axis tilbyr nettverksbaserte videoløsninger for profesjonelle installasjoner med produkter og løsninger som er basert på innovative og åpne tekniske plattformer. Selskapet har mer enn 1500 dedikerte ansatte på 40 plasser rundt om i verden og har samarbeidspartnere i 179 lander. Axis etablertes i 1984 og er en Sverigebasert IT-bedrift som er notert på NASDAQ OMX Stockholm under symbolet AXIS. For mer informasjon om Axis, se www.axis.com.