AXIS introduceert kogelvormige netwerkcamera voor buitengebruik

Rotterdam, 2013-okt-09
This content is available in the following languages: Dutch; Flemish

AXIS Q1765-LE ideaal voor bewaking in- en uitgangen, parkeerplaatsen, verkeersknooppunten en stedelijke omgevingen

AXIS Communications, wereldwijd marktleider in netwerkvideo-oplossingen voegt de Q1765-LE toe aan zijn productassortiment vaste camera’s voor buitenbewaking. De kogelvormige netwerkcamera biedt full HD-beelden, een 18x optische zoom en ingebouwde IR-verlichting. Dit maakt de camera geschikt voor non-stop bewakingsinstallaties, waarbij grote oppervlaktes bestreken moeten worden. Deze camera is geschikt voor zowel brede overzichten als voor gedetailleerde beelden wat identificatie mogelijk maakt.

Geschikt voor stedelijke omgevingen
De AXIS Q1765-LE is uitgerust met efficiënte infrarood leds die zich automatisch aanpassen. Dankzij deze leds kan de camera ten minste 15 meter bestrijken in het breedste gezichtsveld en tot 40 meter in volledige teleview. De ingebouwde infraroodverlichting is vooral handig op plekken zonder kunstlicht waar non-stopbewaking nodig is om bijvoorbeeld ingangen, uitgangen en perimeters te bewaken. De camera kan op palen worden gemonteerd en is daarom geschikt voor de bewaking van parkeerplaatsen of algemene bewakingsdoeleinden in stedelijke omgevingen. Het Corridor Format van AXIS zorgt voor effectief toezicht met verticaal georiënteerde beelden, zoals lange straten of langgerekte omgevingen.

"De AXIS Q1765-LE is een slanke en stevige kogelvormige camera voor buitenbewaking, en functioneert goed onder moeilijke omstandigheden. Deze camera is erg robuust en betrouwbaar, waardoor hij geschikt is voor kritieke omgevingen zoals verkeersknooppunten. We zijn daarom ook erg blij dat we deze camera kunnen toevoegen aan ons productassortiment vaste camera’s”, zegt Edwin Roobol, Regional Director Middle Europe bij Axis Communications.

Extreme weersomstandigheden en eenvoudige installatie
De compacte AXIS Q1765-LE is licht en sterk. De camera voldoet aan de IP66/NEMA4X normen, wat betekent dat hij bestand is tegen water en stof. Dankzij de Arctic Temperature Control-functie start de camera op bij temperaturen tussen -40 °C en 50 °C. Daardoor is de AXIS Q1765-LE geschikt voor installaties op plaatsen met extreme weersomstandigheden. De camera is eenvoudig te installeren dankzij zijn lage gewicht, enkele kabel en ondersteuning voor Power over Ethernet.

Beschikbaarheid
De netwerkcamera AXIS Q1765-LE is beschikbaar in het vierde kwartaal van 2013 via de distributiekanalen van Axis. De adviesprijs voor dit toestel bedraagt € 1175.

Kenmerken van de AXIS Q1765-LE
• Beeldkwaliteit: full HD (HDTV 1080p), zowel overdag als ’s nachts.
• De eenvoudige installatie (mechanisch, elektrisch en optisch) zorgt ervoor dat de camera de juiste beeldkwaliteit levert in elke situatie.
• Eenvoudige installatie en bediening dankzij Power over Ethernet (IEE 802.3af) en 8-28 V gelijkstroom, 20-24 V wisselstroom.
• Eenvoudige installatie en montage van optionele accessoires, zoals het AXIS T98A17-VE Surveillance Cabinet voor zowel coax als glasvezel en de AXIS T91A47 voor montage op een paal.
• Geheugenkaartslot om opnames lokaal op te slaan.
• Tweeweg-audio, voor wanneer een afschrikeffect vereist is.
• De camera is eenvoudig in te passen in bestaande beveiligingssystemen.

Via het Axis Application Development Partner Program en AXIS Camera Station wordt de AXIS Q1765-LE ondersteund door het grootste aanbod aan videobeheersoftware in de sector. De camera is ook compatibel met het AXIS Camera Application Platform, AXIS Video Hosting System en ONVIF. Zo kan hij eenvoudig in andere systemen worden ingepast en kunnen applicatieontwikkelaars hem van intelligente functies voorzien.

Over Axis
Axis Communications BV is een IT-onderneming die netwerkvideo-oplossingen aanbiedt voor professionele installaties. Het bedrijf is een innovatieve marktleider en zet in op de overgang van analoge naar digitale videobewaking. De producten en oplossingen van Axis zijn voornamelijk gericht op beveiligingstoezicht, bewaking op afstand en zijn gebaseerd op innovatieve open-technologie platformen. Axis heeft wereldwijd meer dan 1.400 toegewijde werknemers met kantoren in 40 landen en een samenwerking met partners in meer dan 179 landen. Axis is opgericht in 1984 en staat genoteerd op de NASDAQ OMX Stockholm onder de beurscode AXIS. Meer informatie over Axis op www.axis.com.