Axis går inn i markedet for adgangskontroll

Oslo, 2013-09-24
This content is available in the following languages: Danish, Finnish, Norwegian Bokmål, Swedish

Axis Communications ger sig in på marknaden för passagekontroll genom att lansera ett nätverksbaserat passersystem med inbyggd webbaserad programvara. Den nätverksbaserade dörrkontrollen, AXIS A1001, kompletterar Axis befintliga sortiment med innovativa nätverksvideoprodukter, och skapar unika integrationsmöjligheter för partner och användare.

AXIS Entry Manager med fokus på användarvänlighet och intuitiv passagehantering.
- «Å lansere innovative produkter på adgangskontrollmarkedet er et naturlig steg i Axis utvikling, da det fins en sterk forbindelse mellom adgangskontroll og videoovervåking. Axis er markedsleder innen nettverkskameraer, og driver utviklingen av nettverksprodukter for videoovervåkning. Vi bruker nå vår nettversekspertise på markedet for adgangskontroll-løsninger, et marked som nå er klar for å overgå til åpen IP-teknologi», sier Ray Mauritsson, President og CEO i Axis Communication.

Den nettverksbaserte dørkontrollen, AXIS A1001, er markedets første adgangssystem basert på en åpen IP- plattform og er et produkt for to ulike løsninger. AXIS Entry Manager, AXIS A1001 med innebygd programvare, er en nøkkelferdig løsning for små og mellomstore bedrifter som har ett grunnleggende behov av adgangskontroll, eksempelvis kontor, industri og varehandel med cirka ti dører.

For mer omfattende system kan applikasjonsutviklere (ADP) skape kundespesifikke løsninger med hjelp av AXIS A1001 åpne plattform. AXIS ADP-partnere som Aimetis, Genetec, IMRON, Milestone, NextLevel og OnSSI er i utgangspunktet involvert i utviklingen av løsninger som omfatter videointegrasjon og avanserte adgangskontrollfunksjoner.

I første omgang lanserer Axis dørkontrollen AXIS A1001 i det amerikanske markedet under siste kvartalet 2013. USA tok tidlig til seg nettverksvideoteknikken og er et omfattende marked også for adgangskontroll. Verdien av det totale globale adgangskontroll-markedet er ca. 3 milliarder dollar (2012) og kommer 2017 å ha økt til ca. 4,2 milliarder dollar. Dette motsvarer en årlig vekst på 7 prosent i følge markedsanalyseselskapet IHS.*

«Axis startet sitt innovative arbeid1984 gjennom å utvikle IBM protokollkonvertere og fortsatte deretter med skriver- og lagringsenheter før de oppfant og lanserte det første nettverksbaserte kamera i 1996. Selv om vi nå går inn i markedet for adgangskontroll, vil vårt fokus fortsatt være på å levere nettverksbaserte videoprodukter. Vi forventer at løsninger for adgangskontroll vil være en liten, men viktig del av vår virksomhet,» sier Mauritsson.

Andre funksjoner i AXIS A1001 Network Door Controller inkluderer:

• Åpen arkitektur som gjør det enkelt å integrere video, innbrudds-deteksjon og andre systemer.

• Støtte for PoE (strømforsyning via nettverkskabel) som reduserer behovet for separate strømkabler og proprietære kabler.

• Kortholderdata og systemkonfigurasjon blir automatisk lagret og synkronisert mellom de ulike stryningsenhetene og kan administreres fra valgfri datamaskin i systemet.

• Mulighet for en styreenhet for hver dør og en fast pris per dør. Løsningen er helt skalerbar og er derfor fri fra begrensningen av 4, 8, 16 eller 32 dører, som det tradisjonelle sentraliserte adgangssystem har.

• Støtte for de fleste eksisterende kortlesertyper og standard IT and sikkerhetsutstyr slik som dørlåser og dørsensorer.

• Installasjonsveiviseren og de fargekodede kontaktene underletter for installatørene når de skal fullføre installasjonen og verifisere at dører låses, og at lesere og annet utstyr er riktig tilkoblet.

• API-en er designet i henhold til ONVIF Profile C, som gjør at klienter, enheter i passersystem (PACS) og nettverksbaserte videosystem fra ulike leverandører kan brukes sammen.

Bilder og annet material finns på: www.axis.com/access_control

* IHS CCTV and Video Surveillance Equipment – World – 2013


For mer informasjon om Axis Communications, kontakt:
Margareta Lantz, Manager Corporate Communications & PR
Phone: + 46 46 272 1892, E-mail: pressoffice@axis.com

Om Axis
Axis er markedsleder innen nettverksvideo og er en drivende kraft bak overgangen fra analog til digital videoovervåkning, som baner vei for en smartere, tryggere og mer sikker verden. Axis tilbyr nettverksbaserte videoløsninger for profesjonelle installasjoner med produkter og løsninger som er basert på innovative og åpne tekniske plattformer. Selskapet har mer enn 1500 dedikerte ansatte på 40 plasser rundt om i verden og har samarbeidspartnere i 179 lander. Axis etablertes i 1984 og er en Sverigebasert IT-bedrift som er notert på NASDAQ OMX Stockholm under symbolet AXIS. For mer informasjon om Axis, se www.axis.com.