Axis kulunvalvonnan markkinoille

Lund, 2013-09-24
This content is available in the following languages: Danish, Finnish, Norwegian Bokmål, Swedish

Videovalvontaratkaisuja tarjoava Axis Communications lanseeraa IP-pohjaisen kulunvalvontayksikön. Avoimiin ohjelmistostandardeihin pohjautuva AXIS A1001 Network Door Controller täydentää Axisin videotuotetarjontaa ja tuo kumppaneille ja asiakkaille uusia mahdollisuuksia valvontakokonaisuuksien rakentamiseen.

”Fyysisen suojauksen tuotteet ovat luonnollinen laajentumissuunta Axisille, sillä kulunvalvonta ja videovalvonta ovat läheistä sukua keskenään. IP-kameroiden markkinajohtajana Axisilla on tärkeä rooli IP-pohjaisten kameroiden tuomisessa videovalvontaan.Nyt tuomme IP-kameraosaamisemme myös kulunvalvontaan, joka enenevässä määrin on muuttumassa IP-pohjaiseksi,” sanoo AXIS Communicationsin toimitusjohtaja Ray Mauritsson.

Axis A1001 Network Door Controller on markkinoiden ensimmäinen avoin IP-pohjainen kulunvalvontajärjestelmä. Se toimii alustana kahdelle erilaiselle ratkaisulle.

AXIS Entry Manager (valvontaohjelmiston sisältävä AXIS A1001) on valmis ratkaisu pienille ja keskisuurille yrityksille, kuten toimistoille, teollisuuteen ja vähittäiskauppoihin, joissa on noin 10 ovea ja tarve niiden perustason kulunvalvontaan.

Suuremmille yrityksille AXIS A1001:n avoin ohjelmointikäyttöliittymä mahdollistaa Axisin sovelluskehityskumppaneille (ADP) asiakaskohtaisten räätälöityjen ohjelmistojen kehittämisen. ADP-kumppanit, Aimetis, Genetec, IMRON, Milestone, NextLevel ja OnSSI kehittävät kulunvalvontaan videointegraation ja muita laajennettuja toiminnallisuuksia.

Axis lanseeraa A1001:n Yhdysvaltojen markkinoilla vuoden 2013 viimeisellä vuosineljänneksellä.

Markkinatutkimusyritys IHS:n mukaan vuonna 2012 maailmanlaajuisten kulunvalvontamarkkinoiden arvo oli noin 3 miljardia dollaria ja sen uskotaan kasvavan noin 4,2 miljardiin dollariin vuoteen 2017 mennessä. Vuotuinen kasvu on noin 7 prosenttia.

Lisätietoja AXIS A1001 Network Door Controllerista:

• Avoin arkkitehtuuri mahdollistaa helpon video-, tunkeutujien tunnistamis- ja muiden tarvittavien järjestelmien integrointi tukee PoE-virransaantia, mikä vähentää erillisten virtakaapeleiden ja vain valmistajan omien kaapeleiden tarvetta
• Laitteen keräämät tiedot ja järjestelmän asetukset tallentuvat ja synkronoituvat automaattisesti ja niitä pääsee muokkaamaan kaikista järjestelmään kytketyistä tietokoneista
• Järjestelmä on täysin skaalautuva, minkä ansiosta perinteistä kerrointa 4, 8, 16 tai 32 ovelle ei ole.
• Tukee useimpia olemassa olevia lukijoita, IT- ja turvalaitteita kuten lukkoja ja oven asennon tunnistimia.
• Asennusohjelmisto ja värikoodatut kytkimet helpottavat käyttöönottoa ja oven lukituksen, lukijoiden ja muiden tarvikkeiden oikeaa asennusta. Ohjelmointirajapinta (API) on suunniteltu yhteensopivaksi ONVIF Profile C:n kanssa. Se mahdollistaa tietokonepäätteiden ja fyysisen turvallisuuden laitteiden sekä IP-videojärjestelmien yhteensopivuuden.

Kuvia ja muuta materiaalia löytyy Axisin verkkosivuilta:
www.axis.com/access_control

Lisätietoja:
Kristina Tullberg, PR Specialist, Axis Communications
Puh: +46 46 272 1800, sähköposti: kristina.tullberg@axis.com

Tietoja Axis Communications yhtiöstä
Verkkovideon markkinajohtajana Axis on turvallisemman, älykkäämmän ja varmemman maailman luomisen kärjessä –rakentaen sillan analogisen ja digitaalisen valvonnan välille. Yhtiö tarjoaa ammattimaisten asennusten verkkovideoratkaisuja. Axisin tuotteet ja ratkaisut pohjautuvat innovatiiviseen teknologiajärjestelmään.
Axisin henkilökunta koostuu yli 1500 omistautuneesta työntekijästä, toimien 40 toimipisteessä ympäri maailmaa. Yhteistyökumppaneita on 179 maassa. Perustettu vuona 1984, Axis on ruotsalainen it-yhtiö, joka on listattu Tukholman NASDAC OMX pörssissä tunnuksella AXIS. Lisätietoja Axisista saat verkkosivuiltamme www.axis.com.