Axis går ind på markedet for fysisk access control

København, 2013-09-24
This content is available in the following languages: Danish, Finnish, Norwegian Bokmål, Swedish

Axis Communications går ind på det lukrative marked for fysisk access control og introducerer et web- og software-baseret network door controller-system. AXIS A1001 Network Door Controller er et supplement til Axis´ eksisterende produktsortiment bestående af avancerede, integrerede netværks-video-produkter som giver enestående muligheder for samarbejdspartnere og slutbrugere.

AXIS Entry Manager har fokus på brugervenlighed og intuitiv håndtering af fysisk access control.
”At udvikle produkter til fysisk access control er et naturligt næste skridt i Axis´ udvikling, i det der eksisterer en stærk kobling mellem fysisk acces control og videoovervågning. Som markedsleder på området for netværks-videoovervågning, er det vigtigt at vi fortsætter udviklingen med at integrere IP-baserede produkter og videoovervågning. På samme måde anvender vi nu vores ekspertise indenfor IP-teknologi til at lancere produkter indenfor fysisk access control, et marked som nu er klar til at gå over til åbne IP-baserede løsninger,” siger Ray Mauritsson, VD i Axis Communications.

AXIS A1001 Network Door Controller er den første åbne access controller på markedet, der har standardtilslutning og som bygger på en åben IP-standard. Det er en platform for to forskellige løsninger.

AXIS Entry Manager (AXIS A1001 med indbygget software) er en totalløsning for små og mellemstore virksomheder, for eksempel kontorer, butikker og industrier med omkring 10 døre og normale krav til sikkerhed ved adgangsforhold.

I forbindelse med større setups bliver det ved hjælp af AXIS 1001´s åbne programstandard muligt for Axis´ udviklingspartnere (ADP) at skræddersy de enkelte systemer. I forbindelse med opsætning af et system arbejder Axis med ADP-partnerne Aimetis, Genetec, IMRON, Milestone, NextLevel og OnSSI, for at udvikle løsninger der integrerer video og avancerede funktioner til brug for fysisk access control.

Til at begynde med lanceres AXIS A1001 Network Door Controller på det amerikanske marked i løbet af fjerde kvartal af 2013. Det amerikanske marked tog tidligt den netværksbaserede videoteknik til sig og udgør et kæmpe marked for fysisk access control. På verdensplan blev der omsat for omkring 20 milliarder dollar i 2012 på markedet for fysisk access control og man venter at omsætningen vil stige til 27,5 milliarder dollar i 2017 samt en årlig vækst på 7 procent, ifølge en markedsundersøgelse fra IHS CCTV og Video Surveillance Equipment – World – 2013.

”Allerede i 1984 satte Axis fra land med at udvikle protokol-konvertere og fortsatte efterfølgende med skrivemaskiner og lagringsmedier indtil vi i 1996 opfandt og lancerede det første netværkskamera. Selvom om vi nu går ind på markedet for fysisk access control, så fokuser vi fortsat på netværks-videoprodukter. Vi forventer at produkter indenfor fysisk access control vil udgøre en lille, men væsentlig det af vores samlede omsætningsgrundlag,” siger Mauritsson.

Nogle af funktionerne i AXIS 1001 Network Door Controller er:

• Åben standard som muliggør enkel integration med video, sensorer og andre typer af systemer.

• Strøm-tilslutning via Ethernet, for at reducere behovet for kabler

• Kortholder-data og system konfigurationer lagres automatisk og de forskellige enheder kan håndteres fra en hvilken som helst computer i systemet.

• Mulighed for at købe controllere til særskilte døre til en fast pris per dør. Systemet kan skaleres op og ned og tilpasses, hvilket gør centrale fysisk access control systemer, der kræver 4, 8, 16 eller 32 døre, overflødige.

• Strøm til de fleste eksisterende lasertyper og protokoller, såsåom dørlåse og positionssensorer.

• En ”Installation wizard” i kombination med farvekodede kontakter hjælper brugeren med at installationen fungerer og udføres korrekt.

For billeder og yderligere materiale klik ind på:

• API er designet til at fungere med ONVIF Profile C, som gør det muligt at sammenkoble fysisk access control med netværksbaserede videosystemer.

For billeder og yderligere materiale klik ind på: www.axis.com/access_control

* IHS CCTV and Video Surveillance Equipment – World – 2013

For yderligere information om Axis Communications, kontakt:
Kristina Tullberg, PR and Communications Specialist, Axis Communications
Tlf.: +46 46 272 18 00, e-mail: kristina.tullberg@axis.com

Om Axis Communications
Axis er markedets førende udbyder af netværksvideo og en drivende kraft bag overgangen fra analog til digital videoovervågning, hvilket baner vej for en tryggere, smartere og mere sikker verden. Axis tilbyder netværksbaserede videoløsninger til professionelle installationer med produkter og løsninger, der er baseret på innovative og åbne tekniske platforme.
Axis har flere end 1.500 engagerede medarbejdere på 40 steder rundt omkring i verden og samarbejdspartnere i 179 lande. Axis blev grundlagt i 1984 og er en svensk it-virksomhed, der er noteret på NASDAQ OMX Stockholm under symbolet AXIS. Yderligere information om Axis findes på www.axis.com.