SSA 2013: Axis Communications lanceert nieuwe thermische camera

Rotterdam, 2013-jun-26
This content is available in the following languages: Dutch; Flemish

Een zeer professioneel publiek, veel interessante gesprekken en vragen en een overweldigende aandacht voor de onlangs gelanceerde thermische netwerkcamera AXIS Q1931-E. Dat is het resultaat van de aanwezigheid van Axis op de vakbeurs Safety and Security in Amsterdam begin juni.

De Safety and Security (SSA) staat bekend als een ontmoetingsplaats voor allerlei soorten professionals in de beveiligingsbranche. “We zijn zeer tevreden over de enorme aandacht die Axis Communications op de beurs kreeg. We hebben drie drukke dagen achter de rug met veel ontmoetingen, gesprekken en presentaties van onze camera's – precies waarop we hadden gehoopt”, zo vat Edwin Roobol, Regional Director Axis Communications Middle Europe, het evenement samen. Samen met zijn partners ACIC Video Analytics, AG Neovo, AOPEN en SeeTec AG presenteerde Axis zijn brede portefeuille van netwerkcamera’s en zijn totaaloplossingen voor videobewaking.

De analytici van ACIC Video ontwerpen en ontwikkelen videoanalytische software waarmee operators het videobewakingsproces kunnen automatiseren. “De deelname van ACIC aan de SSA-beurs was zonder meer een succes. We konden niet alleen veel van onze huidige zakenrelaties ontmoeten, maar kregen ook de kans om kennis te maken met een aantal potentiele partners én met een aantal belangrijke eindklanten. Dus nogmaals: onze krachten bundelen met Axis is voor ons de juiste beslissing gebleken”, zegt Fabrice Foucart, Sales Director bij ACIC.

“De SSA was een groot succes voor AG Neovo en we zijn trots en blij dat we op de voorgrond kunnen treden als Technology Partner van Axis. Op de stand presenteerde Axis een ‘totaaloplossing’ die een enorme aantrekkingskracht uitoefende op geïnteresseerde bezoekers. Deze dagen zijn voor ons als marktleider belangrijk om de band aan te halen met huidige partners. Maar ook om kennis te maken met nieuwe distributeurs en installateurs en om eindgebruikers over onze producten en -diensten te vertellen. De aandacht voor AG Neovo op de beurs was groot – veel bezoekers verwezen naar ons als ‘The Display Choice Of Professionals’”, vertelt Michael van Munster, Sales Manager bij AG Neovo Technology. Het bedrijf is een wereldwijde leverancier van beeldapparatuur aan zowel professionals als consumenten.

Samen met AOPEN stelde Axis de DS2-oplossing aan de wereld voor. Dit is een digitale communicatie- en bewakingsoplossing die het beste van twee werelden combineert. Netwerkcamera’s hebben een gedigitaliseerd toevoerkanaal dat gemakkelijk kan worden geïntegreerd in een communicatieoplossing. Maak gebruik van de geïntegreerde videogegevens als een trigger voor automatische meldingen op het scherm of gebruik de beelden als onderdeel van de communicatie op de display. Met een AOPEN Digital Engine-mediaspeler die ontworpen is om de klok rond te werken, kunt u maximaal 2 schermen aansturen. Eén ervan kunt u gebruiken voor communicatie, het andere voor bewaking. Dit totaalpakket bevat twee IP-camera’s van Axis, een AOPEN Digital Engine-mediaspeler en een softwarepakket om de inhoud te beheren.

“De Safe and Security Amsterdam voldeed volledig aan onze verwachtingen. Met meer internationale bezoekers dan vorig jaar is de SSA niet langer een Nederlandse aangelegenheid. Dankzij de steun van Axis Communication, al jarenlang onze belangrijkste partner, deden we precies waar we goed in zijn – mensen overtuigen met onze oplossingen”, vertelt Alarich Plaumbaum, Country Manager Nederland en Luxemburg. SeeTec AG is een leveranciers van videobeheersoftware in Europa.

Een hoogtepunt was ongetwijfeld de presentatie van het zogenaamde ‘Project 212’: de Q1931-E, de nieuwe thermische camera in kogelvorm. Deze robuuste camera is speciaal ontworpen voor ruwe omgevingen en barre klimaten. Daarnaast is de AXIS Q1931-E de eerste thermische camera met het Corridor Format van Axis. Erg handig voor bijvoorbeeld de doeltreffende bescherming van de perimeter bij industriële installaties of spoorlijnen.

Axis wint de SSA Award 2013 met Match & Catch
Axis en zijn partner Poseidon hebben op de Safety & Security-beurs in Amsterdam met het project Match & Catch de SSA Award 2013 gewonnen in de categorie ‘Oplossingen’. Het gaat om een innovatieve oplossing die is ontwikkeld door Poseidon en inspeelt op een breed maatschappelijk probleem: tanken zonder te betalen, ook wel het doorrijdersprobleem genoemd. Axis Communications heeft Poseidon als partner ondersteund bij de ontwikkeling van deze innovatieve oplossing.Over Axis
Axis Communications BV is een IT-onderneming die netwerkvideo-oplossingen aanbiedt voor professionele installaties. Het bedrijf is een innovatieve marktleider en zet in op de overgang van analoge naar digitale videobewaking. De producten en oplossingen van Axis zijn voornamelijk gericht op beveiligingstoezicht, bewaking op afstand en zijn gebaseerd op innovatieve open-technologie platformen. Axis heeft wereldwijd meer dan 1.400 toegewijde werknemers met kantoren in 40 landen en een samenwerking met partners in meer dan 179 landen. Axis is opgericht in 1984 en staat genoteerd op de NASDAQ OMX Stockholm onder de beurscode AXIS. Meer informatie over Axis op www.axis.com