Poseidon en Axis winnen SSA Award 2013 met Match & Catch

Rotterdam, 2013-jun-05
This content is available in the following languages: Dutch; Flemish

Amsterdam, 5 juni 2013 - Axis Communications, marktleider op het gebied van netwerkvideo’s en partner Poseidon hebben gisteren tijdens de Safety & Security-beurs in Amsterdam de SSA Award 2013 gewonnen in de categorie ‘Oplossingen’. Poseidon en Axis hebben de award gewonnen met het project Match & Catch. Het betreft een innovatieve oplossing die ontwikkeld is door Poseidon die inspeelt op een breed maatschappelijk probleem: tanken zonder te betalen, ook wel het doorrijdersprobleem genoemd. Axis Communications heeft Poseidon als partner ondersteund bij het ontwikkelen van deze innovatieve oplossing.

Aandacht voor vernieuwende, integrale oplossingen is één van de speerpunten van de SSA en daarom organiseert de vakbeurs de SSA Awards; een vakprijs voor de beveiligings- en (brand)veiligheidsbranche.

Over Match & Catch

Match & Catch is ontwikkeld om tankstations te ondersteunen bij het aanpakken van het doorrijdersprobleem. Deze vorm van criminaliteit heeft grote negatieve bedrijfseconomische invloed op organisaties. Dit maatschappelijke probleem levert in Nederland jaarlijks een schadepost op van meer dan 10 miljoen euro.

Het intelligente videosysteem gaat op zoek naar een ‘Match’: binnen 1 seconde wordt de auto bij de pomp automatisch gescreend door het lezen van het kenteken, voertuigherkenning en de RDW-gegevens worden gecheckt of het voertuig gestolen is. Daarnaast wordt er gecheckt of het kenteken en de brandstof bij de betreffende auto past. Indien er geen ‘Match’ is, is er een ‘Catch’ en gaat er automatisch een audiovisuele alarmering af bij de caissière en wordt er geen brandstof vrijgegeven. De oplossing kan in de toekomst ook in andere markten worden ingezet, zoals industrieparken, parkeergarages en carwash-installaties en wordt voor zowel security- als marketingdoeleinden toegepast.

SSA Awards 2013

Een onafhankelijke jury, bestaande uit deskundigen en (eind)gebruikers, beoordeelde de inzendingen op hun innovatieve karakter en de mate van verbetering van kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid. Daarnaast speelde mee of de inzending een oplossing biedt voor een actueel vraagstuk in de markt. De andere genomineerde in deze categorie was Lincsafe van Nauta Security Storage BV.

Edwin Roobol, Regional Director Europe van Axis: "We zijn erg trots en blij dat we deze vakjuryprijs hebben gewonnen tijdens één van de belangrijkste beurzen in onze branch. We zijn ervan overtuigd dat we met Match & Catch bij kunnen dragen aan het oplossen van een zeer actueel probleem dat al lange tijd bestaat. Daarnaast bewijst de samenwerking met Poseidon dat organisaties elkaar kunnen versterken als er krachtig wordt samengewerkt. De oplossing stelt organisaties in staat dit probleem adequaat en effectief aan te pakken. Wij willen de vakjury bedanken voor deze erkenning en hopen in de toekomst meer positieve bijdrages te kunnen leveren op het gebied van innovatie en maatschappelijke issues.

Over Poseidon Security Systems

Poseidon Security Systems is, als onafhankelijk Nederlands bedrijf met een team van ervaren engineers, calculators, ontwikkelaars en technisch-installerend personeel, leidend in het ontwerpen, implementeren en onderhouden van totaaloplossingen op het gebied van beveiliging. Poseidon garandeert een optimale en bruikbare kwaliteit en voegt actief waarde toe aan de markt door het integreren van netwerk gebaseerde (IP) beveiligingsoplossingen met eigen ontwikkelde software integraties.

Over Axis
Axis Communications BV is een IT-onderneming die netwerkvideo-oplossingen aanbiedt voor professionele installaties. Het bedrijf is een innovatieve marktleider en zet in op de overgang van analoge naar digitale videobewaking. De producten en oplossingen van Axis zijn voornamelijk gericht op beveiligingstoezicht, bewaking op afstand en zijn gebaseerd op innovatieve open-technologie platformen. Axis heeft wereldwijd meer dan 1.400 toegewijde werknemers met kantoren in 40 landen en een samenwerking met partners in meer dan 179 landen. Axis is opgericht in 1984 en staat genoteerd op de NASDAQ OMX Stockholm onder de beurscode AXIS. Meer informatie over Axis op www.axis.com.