Axis Camera Families: Instrument de vizualizare interactiv 3D, pentru utilizatorii Autodesk®

Bucurest, 2013-02-05
This content is available in the following languages: Romanian

Axis pune la dispoziţie pentru utilizatorii aplicaţiilor Autodesk® Revit® modele 3D pentru camere cu scopul de a putea vedea ce acoperire vor avea acestea în realitate. Modelele 3D sunt special create pentru proiectanţii de sisteme de securitate care realizează sisteme direct în layout-uri Autodesk® Revit® 3D CAD.

Axis Communications, liderul mondial în soluţii video de supraveghere video de reţea, azi adaugă un instrument puternic la paleta de instrumente pe care il oferă proiectanţilor de sisteme de securitate. Modelele de camere din pachetul Axis Camera Families, conţin metadate esenţiale pentru BIM (Building Information Modeling). Modelele 3D vor permite proiectanţilor de sisteme de securitate să vizualizeze interactiv acoperirea camerelor pentru a-i ajuta în alegerea modelului potrivit de cameră şi optimizarea layout-ului de sistem.
Securitatea ar trebui să fie o parte integrantă a procesului de proiectare a unei clădiri noi", explică Peter Friberg, director de Sistem și Servicii, Axis Communications. "Sistemele de securitate trebuie să fie planificate în același timp ca și celelalte servicii esențiale, cum ar fi energie electrică și instalații sanitare, pentru a atinge cel mai bun nivel de securitate și pentru a evita unghiurile moarte care ar putea deveni o potențială problemă.

Folosind noile modele de camere 3D din familia AXIS Camera, proiectanții de sisteme de securitate, pot include direct camerele de rețea Axis CAD în planurile de construcție și pot să vizualizeze camerele care vor acoperi zonele. Software-ul permite vizualizarea camerelor de supraveghere care se încadrează în structura clădirii şi care detectează cu uşurinţă dacă vederile sunt obstrucţionate de coloane sau pereți, pentru a ajuta reducerea unghiurilor moarte. Astfel proiectarea sistemului de securitate este parte integrantă a planului de construcție și este realizat folosind același instrument de proiectare. Utilizatorii sistemelor CAD pot accesa informații referitoare la camerele de supraveghere ca seria modelului, accesorii de montaj, consumul de energie și rezoluția camerei. Accesand link-ul puteți vedea aceste detalii:
http://www.youtube.com/watch?v=bAdcOdWmsw4&feature=share&list=PLFAA066024ED8F251

Todd Kotlaba, inginer arhitect și asociat la TLC Engineering for Architecture, a primit pentru testare o cameră de supraveghere din familia Axis Camera Families: “ Am utilizat Axis Camera Families în proiectele CCTV realizate pentru clienții noștri. Modelele 3D ale camerelor de supraveghere oferă posibilitatea de a evita coliziunile și conflictele cu alte sisteme, simulare altor sisteme cum ar fi sistemul de energie electrică și instalații sanitare, respectiv alte obstacole care ar putea intra în câmpul camerei de supraveghere.

Building Information Modeling este un concept în care toate componentele clădirii, cum ar fi pereții, ușile, instalațiile sanitare etc., sunt incluse în baza de date CAD, oferind astfel o imagine completă a fiecărui detaliu inclus în proiect. Această bază de date este apoi utilizat nu numai în planificarea și construirea clădirii, dar și de-a lungul duratei de viață în cazul întreținerii și a proiectării unei eventuale reconstrucții.

Pachtul de modele Camera Families pentru Autodesk® Revit® poate fi descărcat gratuit de către partenerii Axis. Camerele Axis pot fi regăsite în pachet aproape fără excepție.


Despre Axis Communications:

Axis este liderul mondial în producţia de sisteme video de reţea,şi coordonează tecerea de la thenologii analogice la tehnologii digitale în supraveherea video. Oferă soluţii profesionale de suprvaghere Axis are la bază platforme inovative bazate pe platforme deschise.

Axis, la nivel global are în 40 de locaţii, peste 1000 de angajaţi profesionişti. Prin partenerii săi, Axis este prezent în 179 de ţări. Compania cu profil IT fondată în Suedia în 1984, este cotată la bursă sub ticker Axis de către NASDAQ OMX Stockholm. Pentru informaţii suplimentare vă rugăm să ne vizitaţi la www.axis.com.