Axis lanserar Certifiering för Nätverksvideo på den svenska marknaden

Lund, 2013-maj-30
This content is available in the following languages: Swedish

Kunskapen inom nätverksvideo sätts på prov. Nu lanseras världens första professionella certifiering för installation av nätverksvideoteknik. Certifieringen är till för yrkesverksamma personer inom säkerhetsbranschen med inriktning på nätverksvideo.

“Ny teknik, nya applikationer och nya möjligheter gör att kraven på kompetens inom nätverksvideo är högre än någonsin. Vi vill ge våra partners den expertis som behövs för att lyckas på den allt mer konkurrensutsatta marknaden”, säger Atul Rajput, regionchef Norra Europa på Axis.

Programmet är skräddarsytt för systemutvecklare och tekniska säljare. Det mäter kunskapen om såväl nätverkskameraprodukter, nätverksvideolösningar och bästa praxis inom utförandeteknik.

”Med den ständigt ökande efterfrågan på den senaste IP-tekniken medföljer ett ansvar för leverantörer, systemutvecklare och integratörer. Man måste säkerställa att nätverksbaserade övervakningssystem är korrekt utformade och installerade och att de underhålls på rätt sätt. Det nya certifieringsprogrammet är ett steg framåt i vår strävan att ge slutkunden mesta möjliga värde av sin investering i nätverksvideo”, säger Atul Rajput.

Provet finns tillgängligt från den 30 maj 2013 och kan tas på Prometrics professionella testcenter över hela landet. Provet kostar cirka 900 SEK.

Läs mer om certifieringsprogrammet och registerara dig för att ta testet här: http://www.axis.com/certificationFör ytterligare information, vänligen kontakta:
Kristina Tullberg, PR och kommunikationsspecialist, Axis Communications Northern Europe, Telefon: +46-46-272 18 72, E-post: kristina.tullberg@axis.com

Om Axis Communications
Axis är marknadsledaren inom nätverksvideo och är en drivande kraft bakom övergången från analog till digital videoövervakning, som banar väg för en tryggare, smartare och säkrare värld. Axis erbjuder nätverksvideolösningar för professionella installationer med produkter och lösningar som är baserade på innovativa och öppna tekniska plattformar.
Axis har fler än 1 400 engagerade medarbetare på 40 platser runt om i världen och med samarbetspartner i 179 länder. Axis grundades 1984 och är ett Sverigebaserat IT-företag som är noterat på NASDAQ OMX Stockholm under symbolen AXIS. Mer information om Axis finns på www.axis.com