Axis introduceert video encoder-oplossing voor grote installaties

Bruxelles, 2013-mei-27
This content is available in the following languages: Dutch; Flemish

Geschikt voor veeleisende locaties zoals luchthavens, spoorwegstations en stadstoezicht

Axis Communications, marktleider op het gebied van netwerkcamera’s, introduceert de AXIS Q7436 Video Encoder Blade en de AXIS Q7920 Video Encoder Chassis, een encoder chassis die ondersteuning biedt tot 84 analoge camera’s. Deze video encoder-oplossing is geschikt voor veeleisende locaties zoals luchthavens, spoorwegstations en stadstoezicht waar hoge prestaties, flexibiliteit en betrouwbaarheid vereist zijn.

"Dit nieuwe video encoder-systeem is een toekomstgerichte videobewakingsoplossing die goede prestaties en grote flexibiliteit biedt", aldus Edwin Roobol, Regional Director Middle Europe bij Axis. "Hiermee kunnen klanten met grote, analoge CCTV-installaties hun camera's aansluiten op een IP-netwerk, waardoor ze direct toegang hebben tot de digitale voordelen, zoals intelligente videomogelijkheden, toegang op afstand en schaalbaarheid."

Axis Q7436 voor vloeiende videobeelden en meervoudige individueel configureerbare videostreams
Deze video encoder-oplossing biedt ondersteuning voor 60/50 fps en levert vloeiende videobeelden bij scènes met veel bewegingen. Het biedt meervoudige, individueel configureerbare videostreams vanaf elk kanaal, met een volledige beeldrastersnelheid in alle resoluties. Daarnaast biedt deze 6-kanaals video encoder blade goede beeldfuncties, zoals minder ruis, verbeterde scherpte en een optimaal contrast, waardoor de beeldkwaliteit nog beter wordt.

Axis Q7920 voor flexibiliteit en betrouwbaarheid
Voor grotere, gecentraliseerde systemen bieden high-density rackoplossingen met encoder blades flexibele en betrouwbare oplossingen. De AXIS Q7920 is een encoder chassis dat in een rack te installeren is. De encoder biedt een uitbreidbare oplossing voor het migreren van grootschalige analoge installaties naar netwerkvideo. Het biedt plaats aan maar liefst 14 vervangbare video encoder blades die maximaal 84 analoge camera’s kunnen ondersteunen. Dankzij deze techniek hoeft het systeem niet uitgeschakeld te worden bij het installeren of verwijderen van de video-encoderblades.

De AXIS Q7920 Video Encoder Chassis is betrouwbaar dankzij het vermogen en de netwerkredundantie. Met zowel RJ45-poorten als SFP-sleuven biedt deze video encoder-oplossing volledig flexibele en rendabele lange-afstandsnetwerkconnectiviteit.

Overige functies van de AXIS Q7436 Video Encoder Blade
• Biedt krachtige event beheermogelijkheden met ingebouwde intelligente videofuncties, zoals sabotage-alarm en bewegingsdetectie.
• Ondersteunt het AXIS Camera Application Platform dat de ontwikkeling van toepassingen van derden mogelijk maakt, die op de encoder kunnen worden gedownload en geïnstalleerd.
• Biedt besparingen op de installatiekosten dankzij PTZ-controle over de coaxkabel, naast de standaardondersteuning voor PTZ-camera's met seriële poorten.
De AXIS Q7436 Video Encoder Blade wordt ondersteund door het grootste draagvlak aan videobeheersoftware in de bedrijfstak via het Axis Application Development Partner Program en het AXIS Camera Station. Verder bevat de video encoder ondersteuning voor Hosted Video en ONVIF voor eenvoudige camerasysteemintegratie.

Prijs en beschikbaarheid
De AXIS Q7436 Video Encoder Blade en de AXIS Q7920 Video Encoder Chassis zijn naar verwachting in het derde kwartaal van dit jaar op bestelling verkrijgbaar via de Axis-distributiekanalen tegen een adviesprijs van respectievelijk € 1007 en € 2182.Over Axis
Axis Communications BV is een IT-onderneming die netwerkvideo-oplossingen aanbiedt voor professionele installaties. Het bedrijf is een innovatieve marktleider en zet in op de overgang van analoge naar digitale videobewaking. De producten en oplossingen van Axis zijn voornamelijk gericht op beveiligingstoezicht, bewaking op afstand en zijn gebaseerd op innovatieve open-technologie platformen. Axis heeft wereldwijd meer dan 1.400 toegewijde werknemers met kantoren in 40 landen en een samenwerking met partners in meer dan 179 landen. Axis is opgericht in 1984 en staat genoteerd op de NASDAQ OMX Stockholm onder de beurscode AXIS. Meer informatie over Axis op www.axis.com.

Twitter: Axis_Belux