Axis lanserar innovativ pan-tilt-zoom-kamera

Lund, 2013-maj-13
This content is available in the following languages: Danish, Finnish, Norwegian Bokmål, Swedish

Nu lanserar Axis en ny serie utomhuskameror. AXIS P514-E PTZ är en pan-tilt-zoom-kamera med intelligent drift. Det innebär att man genom fjärrstyrning kan panorera, luta och zooma kameran för att få bästa möjliga överblick. Tillsammans med en bildkvalitet på 720p HDTV är den idealisk för användning utomhus, i stadsmiljöer, i parkeringshus och på skolgårdar.

AXIS P5414-E är en innovativ PTZ-kamera med fjärrstyrd drift som är avsedd för vägginstallationer utomhus.
”Ungefär hälften av alla PTZ-kameror är monterade på väggar. Därför har vi tagit fram en kamera som är skräddarsydd för att sättas upp på väggar utomhus. AXIS P5414-E PTZ har hög bildkvalitet, 18x optisk zoom och ett attraktivt pris samtidigt som den är enkel att installera och underhålla”, säger Erik Frännlid, Axis Director of Product Management.

Kameran är direkt kopplad till drivaxeln med två motorer, en för panorering och en annan för att luta kameran. Den har ett inbyggt väggfäste, vilket gör att man inte behöver köpa separata monteringstillbehör. Det innebär kostnadsbesparingar för kunderna såväl som snabbare och enklare installationer.

AXIS P5414-E har också ett inbyggt solskydd som enkelt kan tas av och målas om för att matcha miljön där kameran sitter. Kameran har en gömd kopplingsdosa som stöder tvåvägs-ljud, minneskort, fyra konfigurerbara ingångar/utgångar till externa enheter samt möjlighet att få ström från nätverket (Power over Ethernet Plus) eller från en vanlig strömkälla.

Kameran kan panorera, tilta och zooma in på ett förinställt läge när rörelse upptäcks i ett fördefinierat område. Se produktfilmen för ytterligare beskrivning.

Lansering sker i juli 2013 med ett rekommenderat cirkapris på 1 342 Euro.

Se en kort film om kameran här:
www.axis.com/r/video-p5414e

För bilder och övrig info:
www.axis.com/corporate/press/press_material.htm?key=p5414eFör ytterligare information, vänligen kontakta:

Kristina Tullberg, PR och kommunikationsspecialist, Axis Communications Northern Europe, Telefon: +46-46-272 18 72, E-post: kristina.tullberg@axis.com

Om Axis Communications


Axis är marknadsledaren inom nätverksvideo och är en drivande kraft bakom övergången från analog till digital videoövervakning, som banar väg för en tryggare, smartare och säkrare värld. Axis erbjuder nätverksvideolösningar för professionella installationer med produkter och lösningar som är baserade på innovativa och öppna tekniska plattformar.
Axis har fler än 1 400 engagerade medarbetare på 40 platser runt om i världen och med samarbetspartner i 179 länder. Axis grundades 1984 och är ett Sverigebaserat IT-företag som är noterat på NASDAQ OMX Stockholm under symbolen AXIS. Mer information om Axis finns på
www.axis.com